Знам дека ги зимаат лани ми ги побара и ги дадов оваа година немав намера да му ги дадам и ете пред вррме ме зезна ова го има само во оваа наша држава регрес 2000. И сега сакаш да ми кажеш нема да ги допрефрли тие хммм џабе се надевав на некое денарче.
Утре ако не ти пушти нема кога веќе. Искрено жалосно е што прават така. Кај земаме мизерни плати и се радуваме на секој денар плус што ќе ни го дадат ама и тоа не го прават како треба. Сакаат да се богатат на туѓ грб. Треба да бидеш максимално безобразен и да им се вика инспекција по фирмиве, да ги изгоре со казна за следна година да не им текне да напраат такво нешто.
Јас се препуштам на бог не викам инспекции бев бремена со стомак огромен сама му ринтав можам да кажам работев како за две и тоа физичка работа по цел ден на нозе несакаше друга да вработи ден ми даде за свадба и после дневницата ми ја побара му ја дадов дека бремена несакав да се нервирам, а о да ме колне. Сепак фала за информацијата
Moive od rabota dokumentitte vo fzom gi odnele vi cetvrtokot. Koj znae koga ke dojdat pari. Ne da gi cekam ko nova godina, beter sum. Minusot raboti kako lud na kartica
Izvod za bebeto vo kopija ako porodilnoto.ti bilo veke otvoreno prethodno. Posto moive na rabota se epten nesredeni jas sama si go ispecativ i popolniv obrazecot od.fzom za prijava i zaedno so izvodot ja staviv vo.papka pa na blagajnikot ostana samo.da gi odnese do fond. Sega cekam pari so poveke netrpenie od sto porano sum cekala petok da dojde da izlezam nekade kako tinejdzer
Немам земено за ноември и декември, со оглед да породилно ми е отворено во ноември. Се јавив во фонд рекоа оваа недела ќе пуштат за ноември , а да се јавам во подрачна да прашам дали и за декември ќе ми пуштат. Е сега подрачна од општината немам број и тие не ми дадоа. Некој да знае во аеродром кај да се јавам?
Комерцијална нема уште, но велат дека има неколку групи пример на 10ти па на 15ти....како ќе ја примите првата така сите останати
Не е точно како првата така останатите првите два пати земав на 9 сега зимам на 22 до 25. Барем кај мене така испадна