За надоместокот од социјално на домашна адреса стигнува решението или картонче за од пошта да го подигнам? Btw, Аеродром и јас ги чекам, ама рекоа свечено ќе делат решенија после празниците кои впрочем завршија, па ајде да ги чекаме
Majki mene porodilnoto mi pocna od 1vi dekemvri. Otprilika koga ke zemam pari? Nekoi mi rekoja za 3 meseci
Штом го изготват решението. Ама зависи од фирмата дали ги однела документите на време, колку побрзо, тоа подобро. Јас отворив породилно на 25.08, се породив на 10.09, документите беа пуштени на 26.09, веќе на почетокот на октомври имав две исплати, за август и септември.
Така е, исто е и со боледувањето. Мене боледување од фондот ми почна од 12.11 - решението го добив на 29.12 а исплата на 10.1.2017
Mene porodilnoto mi pocnuva od 14 ti noemvri, dokumentite od firma gi podnesoa na 30 ti dekemvri, deneska pustile pari i za pola noemvri i dekemvri.... znaci za dve, tri nedeli odkako ti se podneseni dokumentite ke gi imas parite
Породилното го отворив на 1ви ноември, а се породив 6ти декември. Документите беа однесени на 22\12 , подоцна стигна решение, и со него потврда за отворање нова сметка, бидејќи на охридска не можело. Сметката ја отворив на 5-ти овој месец. Кога би требало да ми стигнат пари?
Јaс уште немaм пoрoдилнo зa декември..незнaм мoже третa групa сум еднaш нa 12ти другиoт пaт нa 26ти земaв...некoј oд третa групa имa земенo? Ниту oд сoцијaлнoтo зa првo дете ни oпштинa aерoдрoм