Партија секс

Discussion in 'Секс' started by WildMk, Jul 1, 2021.

1. ушко

ушко Популарен член

Се сложувам со тебе. Јас имав еднаш 4 партии секс...
    Т. Е 4 пати ме исексаа на партија покер на пари.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Ко ќе ми е доста се тргам.
    Тогаш е крајот.
    Сме имале партија секс, ако не свршил?

Зависи.
    Најчесто имам 2-3 оргазми едно-по друго.
    А тој само еднаш свршил.

Можи да викам дека 2-3 партии сме имале? 8-|

Oneofakind and diskreten32 like this.
  3. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Знам дека отстапувам од темата, ама баш ми е преку к од ваквите коментари.

Не е тешко жена физички да сврши, ама ако цел живот чита и учи дека е тешко за жените да свршуваат, тешко ќе свршува.

А тој мит дека треба цел лавиринт да се помине меѓу нозете за жена да дојде до оргазам е произлезен од мажи кои не знаат да задоволуваат, а и нејќат. И жените не се ни чуствуваат доволно вредно за да побараат тоа што им треба.

4. edna_malecka

edna_malecka Популарен член

Посилна половина се.
    Треба да им се "покоруваме".
    Тие "прскаат", ние ретко која.

Мажите највише доминираат.
    Глеј си за себе, сврши си тргни се и пофали се имав пет партии.

_Monroe, Tanjamm and WildMk like this.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Фројд е наголемо крив за митот дека жените потешко свшуваат и дека вагиналниот оргазам е некако поразличен од клиторијалниот.

cresa-jagoda, Dust, gjoker4e and 3 others like this.
  6. Annath

Annath Форумски идол

Оти како и се друго генерално во светов, мажите се тие што ја одредуваат партијата... дека, нели, живееме во машки свет :?:
    Поставено е векови наназад дека жената е подредена во сексот и не мора задолжително да сврши, пошто виша математика е женскиот оргазам, ама мажот ако не сврши е во рангот на world problems |( и одма се почнува со преиспитување (погодете кој се преиспитува и чија самодоверба страда повеќе).

Мене лично, партија секс ми трае додека не сме задоволни и двајцата. Не е битно кој прв и дали ќе доживее оргазам, битно ми е уживањето и поврзувањето на тоа ниво. Не е само да легнеме колку да си извршиме брачни должности или да се плеснеме само за да исполниме желба на другиот.

7. DAngel

DAngel Форумски идол

@WildMk џабе лајкаш, и ти сама го промовираш митот дека жените се комплексни, мистериозни и потешко свршуваат од мажите

gjoker4e likes this.
  8. tanjita

tanjita Популарен член

Според мене партија секс е:
    Партија 1- Се ебам, свршувам ( како што прочитав може и 2-3 пати) , свршува он. Готово крај. Задоволни двајцата. Седиме/лежиме сеедно. Мине некое време.
    Почнуваме пак -тоа е партија 2.
    Или сабајле-партија 1, поручек -2 и вечер -3 :)
    Има почеток и крај секоја партија. Затоа се вика партија.

9. SugarHoney

SugarHoney Популарен член

Како бе така се тргаш? Ја да сум на негово место следен пат со прст не би те допрала. Многу си себична.
    Мене така да ми направи ќе ме ебе во сон само следен пат. Ако ми е доста ќе се тргнам ама на друг начин ќе го задоволам. Замисли тој сврши, стане и почне да се облекува.. По тоа што те знам по темиве мислам дека очите би му ги ископала.

10. KateKane

KateKane Форумски идол

Не сите жени можат после оргазам одма да продолжат со односи. Јас после тоа сум преосетлива и секој допир болка ми прави. Морам да паузирам малку па после знак прашалник е дали можам да продолжам. И многу ми варира во кој период од месечниот циклус сум, односи ден пред да добијам не ми се ич пријатни.

Правете како што ви е убаво и не се замарајте со терминологија, калкулации и удирање рецки кој колку пати. Се дури ви е убаво со партнерот ништо друго не е важно.

11. Jana06

Jana06 Форумски идол

Имало и друга како мене. Кога прочитав дека можеле одма после оргазам да продолжат бев ваква :o Ни јас, ни мм не можеме одма, мора да паузираме.

12. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Јас мислев партија е кога двајцата ќе свршат барем еднаш.
    Инаку и јас се приклучувам кон тие што после "една партија" не можат да продолжат. Мислев не сум нормална. :D Ама не ни имаме многу големо либидо двајцата.

А за тие што мислат дека жените потешко свршуваат: Факт е дека жените во еден час можат да свршат околу 130 пати, а мажите само 18 (можда грешам ама тука некаде беа бројките). :D
    На мажите им треба подолго време за следен оргазам, жените можат побрзо.
    Обично јас 2-3 пати доживувам едно по друго, тој само еднаш.

stsmua05, cresa-jagoda, Dust and 5 others like this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Да, апсолутно зависи од кој дел во месечниот циклус си. Мене на пример никако не ми се јасни статиите кои советуваат со мастурбација за смалување на менструални тегоби. Јас после мастурбација во период на менструација може да цвилам од болки, затоа никако не ја практикувам, нити пак секс.
    Исто и не секогаш можам безброј пати па се до бесконечност, некогаш после оргазам не ми е убаво да продолжам со секс.
    Ама жените имаат биолошка предиспозиција за повеќекратни оргазми
    Секогаш свршувате заедно или едниот останува без да сврши?

cresa-jagoda, Dust and KateKane like this.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

На толку жени во светов нормално е да не сме исти. Затоа и ги мразам таквите статии за "финти" при секс, како жените да се понашале, некои статии со лош превод пишани од некои чудни истражувања, што повеќе штета од корист прават. Секоја жена си е за себе и секоја жена сама треба да си открие што неа ја пали и и одговара. Многу е погрешно да се зачита нешто што неа лично не и одговара и кога тоа да не вроди со задоволство да се прашува што не е во ред со неа. Се е во ред, не нашла компатибилен партнер, тоа е.

Најбитно е да ви е убаво. Се друго баталете, не ви треба статистики да си правите.

15. Jana06

Jana06 Форумски идол

Најчесто заедно, но ако се случи другиот да не може, пауза па продолжуваме, евентуално да довршиме алтернативно. Никогаш не го оставам или тој мене.

cresa-jagoda, SugarHoney and IM.TMKQ like this.
  16. Annath

Annath Форумски идол

Ако тебе не ти помага мастурбација или сексуален однос за олеснување на менструалните тегоби, не значи дека статиите врска немаат :)

WildMk and ane.bella like this.
  17. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Тоа значи ќе свршува женското на секои 27 секунди? Браво бе не сум знаел. Незнам кај вас женските како поднесува телото.
    А инаку машко 18 не ууу саааат, у ден да сврши 18 пат вечер ќе лежи на интензивна нега.
    Повеќето случаи што завршиле у болница од секс или мастурбација свршувале 9-10 пати... :D
    Секоја чест за останатите, тие треба да глумат ќе имаат добра кариера.

18. DAngel

DAngel Форумски идол

Апсолутно.
    Да се дополнам: затоа е битно секоја жена да си го спознае своето тело и да знае што и одговара, што е во ред, а што не е.

Last edited: Jul 2, 2021
  19. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Абе не лажете мали деца на форумов, свршувале 2-3 пати, you wish.

Oneofakind, diskreten32 and Flower.D like this.
  20. Annath

Annath Форумски идол

Не е невозможно... Само треба да знаеш кога да продолжиш со партијата за да свршиш повеќе од еднаш. Не е кај сите исто, фала Богу, некои не можат ни да се допрат долу после свршување поради хиперосетливост, ама има и жени кои што дополнително се возбудуваат со понатамошна стимулација на клиторисот и доживуваат повторно оргазам. Ама за тоа треба да си го познаваш телото, дали можеш или не можеш, и секако, зависи во кој период од циклусот си.