Добро, ајде да се согласам дека стварно некои жени свршуваат по 2-3 пати, може некој да објасни зошто не сите? Што е тајната?
Не смее да се каже, ако кажеш дека жените лесно свршуваат - одма те банираат од форум. Мора да е за тоа, што знам, на друго теми не ни имам коментирано денес
Гледам дека партијата секс секој различно ја толкува. Едни дека кога ќе сврши женската и тоа е крај, други кога ќе сврши машкото тоа било крај и т.н. Партијата секс е партија со нерешен или решен резултат. Нерешен резултар е ако прекинат без да доживат оргазам, а решен резултат е кога двајцата имаат доживеано оргазам 1,2 или 3. Успешна партија секс е таа партија кога прво ке сврши женското, а потоа машкото тоа е партија. КРАЈ
А ако е резултатот нерешен, одат ли во продолженија и после пенали, или си ги делат бодовите? Турнирско натпреварување е, или лига? За клаџа прашувам.
Да, тоа е рекордот за еден саат кај двата пола. Не знам зошто некои се зачудеа дека жените можат повеќе пати да свршуваат за кратко време.
Прегледуваат другите судии во вар собата, ако ги поканите. Ако не ги поканите тогаш се знае продолжеток. Ако имате кондиција терате уште 2×15 минути, а песле пеналите се знае. Дури не е решите партијата да биде нерешена (двајцата да свршите без разлика колку пати)
Не само што можат повеќе пати туку можат многу повеќе од 2-3 пати за брзо време за кое некои се чудат. Не сум знаела дека е нова информација.
Исто и јас, се зачудив кога прочитав тука дека жените потешко свршувале. Треба да си го знаеш телото и плус да имаш партнер што знае да те задоволи, и то како е можно повеќе пати.
Знаеш како, јас мислам дека ти си излажана. Јас која на млади години си читав Секс категорија на фемина, се изначитав свашта: жените многу ретко свршуваат, првиот однос боли, хименот е валидна оценка за невиност и дека секс е нешто што се дава на дечко ти после 3 години врска за да видиш дали доволно те сака за да те чека. Иако многу брзо се научив поинаку од други извори и моето лично сексуално искуство стана тотална спротивност, таквите мислења преовладуваат. Во моите очи речиси нема разлика измеѓу девојка која пишува во тема Бременост како не знаела да се заштити и девојка која се чуди како некоја жена свршува 2-3 пати.
Може и да е така, ама сепак мислам дека малку се претерува и дека во реалноста сите искуства се поскромни.
Па не свршуваш со секој вол кој турка ко во ѕидот. Тоа е моето искуство. Не реков дека сме 'мистериозни', ама може и тој збор да се употреби за маж кој не знае да доведе жена до оргазам, оти е 'презафатен' со својот преформанс за да обрни внимание на партнерката. Прекинуваме ако едниот не сака повеќе. И еве не ни пречи. Нема ваљда да се силуваме еден со друг.
Дека можат можат, знам. Него ми дое ново како за саат време некој физички може да издржи 130 односно 18 пати. Валда после тоа два дена спијат
Тајната е во тоа: -да знаеш што сакаш; -да кажеш/ покажеш јасно што сакаш; - и најважно да имаш несебичен партнер на кој му е многу важно ти да си задоволна.
Не свршуваат сите по 2-3 пати, оти просто, сите сме различни, има повеќе осетливи, помалку осетливи, психички фактор, хормони, многу фактори има тука. Исто ко што не прскаат сите кога свршуваат, така и не сите свршуваат по 3 пати. И друго, тие мултипни оргазми не се на секој однос, туку кога ќе се поклопат коцките.
Неможе да ти биде преку К оти немаш К . Имаш право за тоа со ако некој цел живот чита едно исто и слуша да биде програмиран/а и убедена дека е така. И преку к ми е од девојки што пишуваат "преку к"