Ова со коцките не си у право, сепак зависи до жената, до телото ваљда... Еве претходната партнерка едвај свршуваше еднаш и тоа 20+ минути секс Последната партнерка првата "партија" свршува 7-8 па и повеќе пати за 20+минути,втората партија 3-4, а кога имало и трета 1-2. И јас не верував дека постои жена толку оргазмична , мислев еднаш до два пати и толку, се што е над мислев е мит
Иначе партија секс, бар за мене, завршува кога двајцата се задоволни и им се тресат нозете, немаат душа веќе, се смешкаат задоволни
Зошто не се сите прсти на раката со иста должина? Јас мислам дека малку ти лажира оргазми девојката....ама само мое мислење.. За мене партија е кога двајцата ќе кажеме дека ни е доста...најчесто тој кога ќе сврши еднаш а јас зависи кога како При тоа подразбирам секаков вид на секс (во случај да излезе сега некој "паметен" со мудри мисли) ... Да ми се тргне сред секс ќе му го исечам курот и толку ќе види секс од мене.. Да каже - не можам веќе, тоа ми е ова ми е .. ОК е, живи луѓе сме некогаш се случуваат милион работи и во нашите глави и во нашите тела. Постојат и алтернативни начини за да задоволиш жена/маж, не мора да е со пенетрација.. И да не свршам не е крај на свет, некогаш сум преоптеретена со мисли па се случува и тоа..тогаш ќе ја сметам партијата за завршена кога тој ќе сврши..
Комуникација, една од битните фактори. Нема ништо лошо во тоа на партнерот да му покажеш што те возбудува и што ти прие. Тогаш и ние женските сме задоволни а и машките.
И него треба да не му е 'крај на светот', ако не сврши. It goes both ways. Не мора да лажи и глуми. Можеби свршува. Ако се multiple orgasms, незавршен едниот асолно-нов бран почнува...
Не му е крај на светот, се случило и тоа не еднаш. Ама јас само за мене можам да пишам ..нели Плус тоа не гледам причина зошто орално барем не би го довела до оргазам.. Или ете ако не му е до оргазам - ќе си лежиме де..
Вајлдке ..ако не си расположена подобро не ја ни почнувај партијата.. И двајцата да се мачат за џабе..
Малку да не е себично ова ? Ако ме остави он да сврши па јас рачно, следниот пат па рачно ќе си свршам. Без него. И обратно.
Прв пат слушам некој да каже партија секс. Обично се вика, имав еднаш, два пати, три пати, без пропратна именка. Што се однесува до темата, нормално е да се рачуна една партија секс после свршување на машкото, со оглед дека свршува во 99% од случаите без промашување. Додека жената или нема да сврши, или ќе сврши еднаш или ќе сврши повеќе пати. И притоа може да и треба пауза да продолжи или може воопшто да не сака нештото да прекине, за разлика од мажот кој, доколку нема одредена пауза, не може воопшто да продолжи.
Кога сме кај оргазми, девојки со кои сум бил повеќе имале оргазми без да има пенетрација отколку при пенетрација. Колку е точно не знам ама некаде одамна читав дека при стопирана пенетрација, се "отварале" некои сензорни нерви налик на тие кај јазикот и буквално има размена на вкус помеѓу пенис и вагина. Тогаш се случува она бум од оргазам.
Себичноста нормално отвара разни дилеми. Но природата на сексот е поинаква од себичните толкувања и примени. Природно сексот е дел од процесот на размножување и една сесија, овој збор најчесто гледам се користи и по истражувањата, се смета за успешна ако жената забремени. Оргазмите како гранични точки, различно се толкуваат, од награда, до казна. Во смисла, награда дека е одбран вистински партнер, со квалитетна сперма како генетски материјал, правилно однесување за да се продолжи родот. Успеал да ја донесе жената до екстаза. Или казна, како бранови од мускулни спазми кои исцрпуваат до толку многу, што ќе размислиш трипати дали пак и кога пак ќе имаш секс. Природата ги има јасно поставено знаците покрај нашата патека на животот, само прашање е дали сме добро подготвени да ги препознаеме. Тешко е да се одвоиш од егото, кое го имаат и жените, не само мажите. Па да си го признаеш и прифатиш ова како факт. Се дотогаш, додека сме водени од егото, ќе постои и ќе се развива сексуалната индустрија, која оргазмот, а и сексот без оргазам, ќе го користи да печали огромни богатства. Без разлика дали е со доброволно или наметнато, присилно учество.
Секогаш почнувам расположена, ама не завршвам секогаш расположена. Ќе ми летни умот во некоја мака, или ќе се изморам, или ќе свршам и нема да сакам поќе... И тој прекинува кога му е доста. Нам ни одговара вака. Не морате вие ко нас да правите.
Исто во реалноста спаѓа и разумот. Имаме когнитивни способности кои се уникатни на планетава, а можно и во универзумот.
машкото секогаш свршува , али многу е себично он негова страна да не сврши и женското, доколку не сврши како би се рачунало за партија, тоа му доаѓа како некоја работа започната а не завршена