Парфеми и спрејови за тело на Lush

Дискусија во 'Парфеми' започната од koritsaki, 4 ноември 2018.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.180
    Допаѓања:
    81.702
    И јас го пробав пред скоро Rose Jam и некако премногу го осеќам второво, а мислев розата ќе ми боде во нос ептен. Не знам, тој мирис на мармалад ми е некако ew. :tmi:
    И премногу доминира, па го баталив.

Можеби треба да го пробам Sakura, но се плашам да не е ептен цитрусен. Ако се чувствува јасминот, би било супер. Ќе го пробам и него па ќе видам. А ако некоја го има спрејов (Sakura) нека сподели импресии. :)

На fbaby му/ѝ се допаѓа ова.
  2. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    На мармалад ти мирисаше спрејот? Јас пак не почувствував мармалад. Уште го чувам картончето а и ташната мириса, сега веќе само понежепудрест мирис се чувствува.
    Не е лош ама се сложувам дека многу доминира и ако прснам повеќе мислам ќе ме угуши, затоа и не го купив. Го мириснав и гелот за туширање, ама воопшто не ми се беше убав.

За Sakura гледав рецензии на тикток скоро сите позитивни. Викаат дека е микс од цитрус и флорал, пролетен и чист мирис, па пробај го може ќе ти се допадне. :)

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.180
    Допаѓања:
    81.702
    Премногу ми мирисаше на мармалад, така тужничко да ти дојде дури. Носот одма ми го детектираше и некако не ми се допадна доволно за да го купам. Одма после него беше ружата, ама таа па не ми сметаше воопшто.
    Чудна спојка, не знам, недоволно убедлива за мене, барем што се однесува за купување. Се сложувам за гелот, мене исто ич не ми се допадна.

А Сакурава ќе ја пробам, ме влече името и состојките не се лоши, сакам ноти на јасмин па ќе видиме. На раб на blind buy сум :lol: ама сепак ќе пробам прво за да не се зезнам.

На koritsaki, Mrs. right и fbaby им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    108.194
    Screenshot_20250419_160206_Chrome.jpg

И овој мирис го мириснав. Искрено и за него се мислев. Мириса на сок од малини. Ама чиста малина. Кој сака овошни мириси, спрејов да го мирисне и да ми каже мислење :inlove:

5. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    14.032
    Го имам :inlove:

На berries мириса, слатко, вкусно, баш е ко свеж сок :inlove: И траен е, за чудо траен е баш.

Си го чувам за лето :sun:

Ајде @fbaby потврди и ти, пошо ме навлече на него :rofl:

На fbaby и koritsaki им се допаѓа ова.
  6. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    Јас се заљубив во спрејов уште на прв шприц. :inlove: Мириса овошно и освежително на сок од боровница, прав летен мирис каков што барав за лето.
    И @Mrs. right ја навлеков ете. :D

На koritsaki и Mrs. right им се допаѓа ова.
  7. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.451
    Допаѓања:
    14.032
    Малина, рибизла или боровница, не знам што е ама вкусно е @koritsaki :inlove:
    Затоа berries викам, а и ко минт да осеќам.
    Во глобала свежо мириса, и погоден за летната сезона.

На DaisyDream, koritsaki и fbaby им се допаѓа ова.
  8. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    Баш така, некој овошен микс. :inlove: Конечно некој летен мирис башка и долготраен за нас што мразиме цветни мириси.

На carly j, koritsaki и Mrs. right им се допаѓа ова.
  9. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    108.194
    И овој ми е на листата со сигурност следен :inlove:

да ви кажам за мирисиве што уште ги имам , од Twilight имам баш уште малку. Yog nog пола шише имам уште. Lord of misrule го подарив , ми беше претежок некако ми се имаше здосадено мирисот. Цело време го користев ноември декември потоа ми стоеше така, а беше полно шишето. Веќе тој не би го купила.

На carly j, Mrs. right и fbaby им се допаѓа ова.
  10. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    Ти го имаш пробано Rose Jam? Јас сакам уште еднаш барем да го истестирам, во мисла ми остана, па да одлучам. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.920
    Допаѓања:
    108.194
    Не, тој го немам , а не сум го ни мириснала :)

12. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.180
    Допаѓања:
    81.702
    Јас го купив и Salty, воопшто нема женствени ноти во него и го зедов ко за маж ми да го користи. Потсеќа на Kouros од YSL, многу се слични.

А јас сум му намерачена на Sex Bomb, мислам дека ќе го купам него следен, таман да ми пројде меракот со Sakura. :lol:
    Многу сакам сапунест мирис, на чисто, на испрано. Преубав ми беше, па ќе остане да се земе некој нареден пат.

На simoncelicius, Dentina и fbaby им се допаѓа ова.
  13. TammiB5

TammiB5 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2023
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.956
    Сакав да го порачам Sakura спрејот, но е потрошен... Чекаме да донесат повторно...
    Дали ги имате пробано спрејовите Elphaba Thropp или Glinda Upland?

14. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    383
    Да, подобро да не ги пробав. Не се трошат, ретко на кој му се допаѓаат. Дури и на попуст никој не ги купува.

На koritsaki и TammiB5 им се допаѓа ова.
  15. Dentina

Dentina Форумски идол

Се зачлени на:
    3 февруари 2011
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    42.385
    Првпат ќе нарачувам, сакам бабл гам мириси, средства за сончање мирис, и омилени парфеми ми се she emporio armani, Poison girl, и La vie e belle
    Oд машките Kouros дефинитивно, и Obsession CK.
    Што би ми препорачале од Lush?
    Го имам средството за масажа од чоколадо и цимет веројатно или каранфилче многу одамна купено, и ми се допаѓаше дури намерно го мачкав како мирис на телото.
    Не сакам премногу експерименти зашто доста мириси мигрената ми ја активираат. Па ако одам во физичка продавница, најчесто главоболката ми се тригерира..
    Вие што сте помирисале доста од Лаш, што би ми рекле, или кој ви е ваш ол тајм фаворит?
    Тенкју унапред.

16. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.180
    Допаѓања:
    81.702
    Ако ти се допаѓа Kouros, дефинитивно ќе ти се допадне Salty. Само, навистина е остар - не е типичен женски мирис - е баш вака би го опишала.
    А за други предлози не би знаела што да ти предложам зашто јас генерално преферирам дрвенасти ноти со примеси на цветичи, или скроз сапунести мириси. :tmi:

На Dentina му/ѝ се допаѓа ова.
  17. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    383
    За бабл гам, ќе ти се допадне Snow Fairy. Мислам дека го добија кај нас со светки тој, немам одамна поминато. И јас сум во потрага по кокос/sunscreen vibes, ќе одам во парфумери да им ги мириснам сега сите што имаат кокосни ноти. Од Лаш Let the Good Times Roll е класика препорака, трае и проектира. Други благи што или ги имам или ги имам пробано им се Honey I Washed the Kids (цветен мед), Avocado Cowash (пез бомбони од лимон) Sticky Dates (прегорен дрвенест шеќер), а од омилените што се ограничена серија и веројатно веќе ги нема - Turmeric Latte (зачинето лате со каранфилче, куркума, цимет, ѕвезда анис, такви зимски зачини), Yog Nog (кремасто малку цветно колаче). Ама те молам оди и лично пробај ги ако можеш зашто секој ги доживува различно и не сите се безбедни за купување на слепо.

Леле и јас не можам да трпам цветни. Иако се давам во загушливи благи, барам нешто летно што НЕМА цветни ноти. Сфаќам дека даваат некои слоеви за мирисот да не е линеарен, ама не ги можам. Особено кога некој парфем/спреј се продава како свеж/благ/овошен а се чувствуваат само цветни ноти.

На fbaby, Dentina и koritsaki им се допаѓа ова.
  18. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    Според мене Lush немаат баш вакви мириси ко што бараш, или се благи или цитрусни, ептен мал избор. И јас како обожавател на bubblegum мирис би рекла Snow Fairy да го пробаш. Моментално класичниот го нема, само тој со светки и не ми се допадна заради тоа, инаку е баш bubblegum.

Од цитрусните ниту еден не ми се допаднал, а од благите моментално ги имам Let the good times roll и Sticky Dates. Мирисаат на путер, карамела, колачи. :inlove:
    Пребирлива сум за мириси, ама обожавам благи и ми се погодија овие.

@carly j исто. Имам пробано милијарда парфеми. Повеќето биле и скапи дизајнерски демек подобри и пак никако не ми се погодуваа. Ми се активираше страшна главоболка и гадење од мирисите, и се откажав од парфеми еден период. Само со спрејовиве на Lush немам проблем.

19. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    343
    Допаѓања:
    383
    Чувајте си ги паричките, летово доаѓаат нови спрејови, од кои еден со хибискус и јагода, еден со кокос (Коко Локо), Карма и Супермилк!! И уште еден со пачули и еден земјен/зачаден наводно.
    Е сега, кај нас ако би пристигнале, тоа би било веројатно некаде септември/октомври како и лани што беше со летните спрејови.

20. fbaby

fbaby Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2022
    Пораки:
    1.551
    Допаѓања:
    12.848
    Ќе го враќаат Coco Loco спрејот? Super Milk претпоставувам е тој со светките како новиот Snow Fairy што мене ми е meh.