Омилено нешто од Лаш ми е Turmeric Latte. Штета што не го фатив спрејот пред некоја година зашто бил помалку зачинет. Не дека ми сметаат зачините, ама преубав зимски мирис. Го комбинирам со Yog Nog / Sticky Dates. Исто мириса и Power регенераторот. Не ми мириса исто со плочката за масажа иако се викаат исто. Плочката не е толку зачинета и е покремаста.
Мириса како регенераторот Power? Јас го имам, премногу ми се допаѓа тој мирис. Сигурно парфемот ќе е појак нели.
Затоа и кажав, често им се повторуваат мирисите во различни продукти, ама, пак, регенераторот е покремаст. Кога првпат го мириснав, ми мирисаше на Tobacco Vanille, ама колку подолго го мирисаш, сфаќаш дека не се исти. Секако главно на алишта прскам, и доста трае и проектира. Само не знам која серија е, некоја година е повеќе на зачини, некоја година е поблаг. Јас верзијата што ја имам е доста зачинета и не можам да поднесам повеќе од 3-4 спреја, или пак мора да ставам и нешто поблаго за баланс. А ако го имаш candy rain регенераторот и ти се допаѓа, наскоро ќе има парфем и со тој мирис! (Јас ќе го чекам тој со марципан, Snowcake, да можам да го мешам со ТЛ)
@carly j ајде баш ќе ги чекам и тие мириси. Јас живеам во мало гратче во Грција и мирисите често ги порачувам на слепо, ептен кога си одам за Скопје можам да ги помирисам. Сега го земав Super fairy да го пробам, овој е лимит едишн, Lust уште го трошам... За Super fairy кажуваат дека мириса на Super milk и Snow fairy,
Има некој од спрејовите за тело што мириса посвежо? Не сакам благи, тешки мириси, ми треба нешто полесно, секојдневно, посвежо ама не како освежувач на воздух.
Супер е Сакура, јас го имам и ептен ми се допаѓа. Не трае нешто многу, ама скроз океј е како за таков тип на спојка (јасмин, лимон и цвет од портокал). Баш е нежен, женствен и свеж. Ама не свеж од типот мирис на освежувач за простор. Пософистициран е од тие мириси.
Јас го имам мириснато спрејчево. На почетокот ми делува ко да е многу јако, ама со тек на време кога ќе изветрее убаво мириса на млеко и лимон, така шеќересто свежо. И добра трајност има, јас еднаш се прснав и го чувствував мирисот добри 9 часа. @kristina.k според мене само Sex bomb. Мириса на чисто, свежо, нотите му се јасмин и иланг-иланг. Sakura не ми се допадна, ми делува тешко иако важи за свеж спреј.
Планирам да одам да ги душнам Cherryish, Pumpkin spice и Lord of Misrule. Последниов го имав како парфем и ми беше преубав, па ме интересира како испаднал спрејот. А овие другиве два не се нешто што обично бирам, ама ми се чинат убави. Плус баш ми се допаѓа pumpkin spice како концепт, па љубопитна сум.
Ме интересира Cherryish мене, многу би сакала да мириса така како што опишуваат. Пампкин Спајс е предобар есенски мирис, прво е јак има некоја малце чудна нота ко на влага, не знам да опишам баш, како се суши останува убав сладок мирис, ко на пита од есенски плодови.
Мириса (Cherryish) на чоколатцата со вишна внатре, скроз ист ми беше. Доминира чоко-чери нотата и малку во еден момент ко да ми дојде марципанесто, веројатно поради бадемот. Ми се допадна, само не знам дали би го купила, се двоумам. Пробај го, па сподели впечатоци. Пампкин спајс ми се чини многу интересен, доста зачинет мирис за мој вкус и ептен ми маваше на зачини на почеток, ама убаво се развива и ме влече доста. Минатиот пат мирисав премногу различни спрејчиња и ми отупе сетилото, не го ни почувствував убаво. Ама, дефинитивно ми се допаѓа и мислам дека ќе го купам, да ми отспие само. Маж ми го бендиса многу, фан е на вакви зачинети мириси и веројатно ќе му го земам за подарок па ќе се шприцам и јас. Си го купив инаку Lord of Misrule, преубав е. И некој парфем пробав од новиве ми се чини, скроз е правен по урнек на Tobacco vanillе на Том Форд и многу ме интересира кој е. Ваљда ќе го најдам на сајтот, ако некоја се сеќава како се викаше нека каже. Темно-ќилибарна нијанса беше во шишето, ама кој да го запомни името, во рајот на мирисите ми беше одлетан мозокот.
Аиииииииииии одлично е сеа малце ова марципанот ме плаши, не сум фан на тој мирис/вкус баш.. Но можеби добра комбинација да е. Спојлер Јас го порачав вчера вечерта на слепо, и го чекам Се надевам не би ме разочарал. Пампкин стварно е преинтересен и оригинален. Мириса многу топло и некако ко празнично, има нешо у него нешо посебно, а не знам што. ЛОМ не е my cup of tea, прехербален и тежок за мој вкус, и ко на машки мирис да мириса. Овој излеа или го сакаш или го мразиш. Не е за секого.
@Mrs. right само ко трага е тоа бадемастото, доминира чоко чери, скроз е таа шери бонбониерата. Ќе кажеш како ќе ти се допадне. Нека ти се погоди.
Turmeric Latte (нема нота на тутун, но има доста зачини што прво може да асоцираат на тутун) или Vegan Leather Jacket (има нота на тутун). Ако е од новите е ТЛ, иако не е нов ама го носат секоја есен/зима. На некој што носот му работи поразлично ќе му мириса на чист марципан/бадем. Бензалдехид/салицилалдехид се користи и за мирис на цреша и за бадем, затоа често во маркетинг ги спојуваат како две различни ноти, ама истата е, зависи како ја мирисаме.
Јас да се самоцитирам Парфемот го користам веќе скоро недела, мириса баш интересно, благо и свежо на моменти (Супер Милк и баблгам) трајноста му е од прилика 3 до 4 часа, ќе сакав нешто повеќе да трае. Јас го чувствувам мирисот и повеќе на мене, само ете не сум добила комплименти како за Lust на пример. Наредно ќе го земам Turneric latte, само сакам прво да го пробам на штанд.