1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми и спрејови за тело на Lush

Дискусија во 'Парфеми' започната од koritsaki, 4 ноември 2018.

1. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    16.249
    @Mishela, ќе те тагнам тебе пошо праевме муабет за спрејчево.

20251029_150050.jpg

Супер мириса, мене многу освежителен ми е мирисов, ко на сокче од цреша/вишна, фала Богу марципанот не го детектира мојов нос, ама ниту чоколатца со цреши :?:

На прв шприц баш ко свеж сок, и со The Comforter исто вака ми се деси да посакам да го пијам :inlove:

На dry down тек дури осеќам ко чоколадо ко благо, ама пак не ко тие бомбоњерите, шо знам.

У глобала супер е, не знам за трајноста се' уште, ќе се тестира повторно.

На Mishela му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.409
    Допаѓања:
    82.117
    @Mrs. right штом ти се допаѓа, супер, тоа е најважно. Со здравје да си го трошиш. :f:
    Мене баш-баш на шери чоколатцата ми мириса, благичко и вкусно во глобала. Ќе кажеш колку ќе трае, се надевам нема да разочара.

Јас уште го мислам Пампкин спајс, мислам дека ќе се охрабрам да пробам нешто вакво нетипично за мене. Уште мириса хартијата кај што шприцнав, а на кожа исто ми се допаѓа како стои.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    16.249
    Ти благодарам.

Предобар! Денес сум прсната од сабајле и тоа баш баш рано станувам, кај 6 и 20 можеби се прснав, се' уште има малку слатка мирисна трага на кожата, :inlove: а на облека многу поише се осеќа, се разбира. Проектираше можеби едно 6 часа, мислам солидно е за спреј.

Поубав ми е од Пампкин, дека понежен, повише грли, посладок. Мислам имам нов фаворит :inlove:

На TammiB5 и Mishela им се допаѓа ова.
  4. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    2.058
    Допаѓања:
    5.626
    Сте го пробале ли Junk? Мислам дека толку сум зависна од let the good times roll што на ниту еден друг мирис не му давам шанса :)

5. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    362
    Допаѓања:
    418
    Junk плочката за масажа ми е омилена, ако мириса исто со парфемот тогаш е преубав, иако не ми е баш за ова време, за летоска би бил совршен, само не знам колку трае.

На кожа прскаш или на алишта? Јас престанав да прскам на кожа зашто веднаш ми го цица мирисот и ниту трае ниту проектира, особено ако се послаби парфемите.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.196
    Допаѓања:
    109.724

И на алишта и на кожа :)

7. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    399
    Немам користено ништо од овој бренд, ама гледам дека сегде ги фалат и на форумов ве читам дека сте задоволни, па како голем љубител на парфеми ме заинтригира да ги пробам. Кој парфем или спреј би ми го препорачале со ноти на ванила, кокос, бадем, карамела.. така слатко да мириса, да биде појак како за овој период, ама ванилата да доминира? @koritsaki можеби знаеш?

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    16.249
    @Panda00 ѕирни ги од парфемите Vanillary и Chelsea Morning, а од спрејовите Let The Good Times Roll, Sticky Dates и Yog Nog.

Со мирис на кокос мислам дека нема парфем/спреј. Има путер за туширање и путер за тело, некоја комбинација кокос + ананас.
    И massage bar путер плочка една друга, преубав е мирисот.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    399
    Ќе ги пробам, фала ти.
    Ги има во сити мол, нели?

10. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    16.249
    Би требало да ги има.

11. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.196
    Допаѓања:
    109.724

Извини сега го гледам тагот :worried:
    Vanillary е ванилест, само може да ти изгледа претежок. Пожелно е да го пробаш. Другиве гореспоменати не мирисаат воопшто на ванила, слатки мириси се Let the good times roll, Sticky dates, American cream, Yog nog и Super fairy( доколку го има во Мк ) пробај ги , мене во последно време спрејчињата за тело ми се потрајни отколку парфемите. Единствено Lust што ми е ептен траен, но овој е цветен не е сладок мирисот :)

12. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    399
    Нема проблем, уживај и фала ти, ќе разгледам, па ќе споделам впечатоци. :l:

13. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.409
    Допаѓања:
    82.117
    Turmeric Latte парфемот види го, многу е сличен на Тобако ванила од Том Форд.

Инаку, фала @carly j што ми помогна да си ја решам дилемата, дека прашував нели пред некое време за „мистериозниот“ парфем што ми го понудија, а не му го запаметив името. Turmeric latte испадна, денес бев да ја решам мистеријата и се почастив. :angel:

На carly j и Panda00 им се допаѓа ова.
  14. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.937
    Допаѓања:
    16.249
    Дали е навистина траен, и дали остава траги на облека, зашто ко што глеам обоена e течноста.

Го мириснав на штанд, и ми е ист со плочката, буквално ист. Преубав.

15. Mishela

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.409
    Допаѓања:
    82.117
    Многу трае, облеката и во следните денови ми мириса на него. А на кожа кај мене се задржува и повеќе од 12 часа. Вчера на пример, ставив во 8 сабајле, вечерта уште се осеќаа траги од мирисот. Не се погодило да носам посветла облека откако го купив, ама ќе видам деновиве и ќе пишам. Се надевам нема да остава флеки, не би сакала да си уништам нешто од облеката.

На Mrs. right му/ѝ се допаѓа ова.