Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми и спрејови за тело на Lush

Дискусија во 'Парфеми' започната од koritsaki, 4 ноември 2018.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.517
    Допаѓања:
    82.388
    Ми фали да извадат Sex Bomb парфем и да го имам и во таква верзија мирисов. Од спрејот кај и да е ќе ми треба ново шише, го утепав од користење.
    Новиве мириси не сум била да ги ѕирнам, ама ептен сум внесена во Turmeric latte и Pumpkin spice филмот, па само ги ротирам овие два мириси периодов.

На TammiB5 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WhiteCat33

WhiteCat33 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.246
    Го користел ли некој спрејот
    Strawberry Feels Forever :wasntme::wasntme:или мириснал, се изначитав за shield и имале слична нота иако не мирисале исто:D се мислев да го нарачам на слепо ама незнам што ако не ми се бендиса :Dне е ни ефтин за на слепо нарачување:D

3. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.517
    Допаѓања:
    82.388
    Јас не би го нарачувала на слепо, малку ми е страв од утки со спрејовиве.

@koritsaki ко да го имаше спрејов, се надевам дека не сум грешка. Еве нека каже кога ќе го види тагот. :)

На WhiteCat33 и koritsaki им се допаѓа ова.
  4. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    110.456
    Јас го имав мириснато спрејов летоска, ок беше и не беше лош, но не е воопшто сличен со мирисот на Shield. Shield мене не ми мириса јагодесто, а спрејов да. За колку е траен не можам да кажам зошто еднаш прснав на рака колку да го пробам :)

На WhiteCat33 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CooperD

CooperD Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    660
    Допаѓања:
    2.114
    Јас го пробав тестер, ми се бендиса мирсот ама летен ми е.
    Не го земав оти не ми се виде траен воопшто. Се прснав и прошетав и за 2 часа немаше ништо од мирисот

6. WhiteCat33

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.246
    Значи останува да чекам ако има 50% попуст како лани па така да се исплати да го земам :D

На CooperD му/ѝ се допаѓа ова.
  7. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    456
    Сите тие беа лимитед, така да ќе има попуст. Лани попустот за некои остана и после главниот попуст, никој не им ги купуваше Глинда и Елфаба па упола цена си беа до крај.

8. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    17.273
    Не ми се свиѓаше. Името и описот привлекуваат, а уствари е wannabe јагода, ништо друго. Синтетичко мирисаше, овој за 300 денари може би прошол, тотална утка направиле. За трајност не би ни очекувала да трае.

Имав сапун порано од Валентајн колекцијата со истиов мирис, и тој беше за никаде.

Ако си за овошен, подобар од The Comforter нема, другиве овошни не им ги бива баш. Го имам мириснато и Plum Rain, ич не вреди, дури грдичок е.

Знам дека за вкус се работи, но горе - доле се знае кои спрејчиња се добри и вредат. :)

На koritsaki и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  9. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    456
    Добро што е сега со тежината на спрејовите? Уште одат со изговорот дека милилитри и грамови не треба да се исти? Сфаќам дека не сите масла имаат ист волумен, ама во спрејов повеќе од 90% е само алкохол и вода. Или испарува магично при транспорт? Другарка го мери новиот спреј што го зела, 175 грама. А треба да е 200, плус празното шише 47 грама треба да е.

Не е малку, особено со цената на спрејовите. 50мл течност е цело шише нормален парфем.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  10. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    3.625
    Јас така им се закачив и ист/сличен одговор добив, демек состојките различни па не знам што... А што има тоа врска кога, нели, очекувам толку милилитри колку што пишува? Свашта.

На carly j му/ѝ се допаѓа ова.
  11. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    456
    Памтам. Булшит. Точно е дека не е соодносот 1:1 на маслата и алкохолот, но земајќи го предвид тоа треба да излезе некаде околу 220 грама заедно со шишето, што е 47 грама. Не е малку да крадат од секој по 50 грама, свесно или несвесно. Не верувам така магично да испарува 20% од течноста. Или не е наполнето како што треба од фабриката, или се краде/прска.

На theunforgiven му/ѝ се допаѓа ова.
  12. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.054
    Допаѓања:
    3.625
    Па... Ваљда ќе си осетат на продажба, не само тука, општо - по светот бел. Ако вака високи цени имаат, тешко дека ќе опстојат.

13. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    456
    некој да не чува од лани old songs are waking и да не го користи? другарка бара жали дека не успеала да си го купи кога го имало на залиха а нема да се врати.

14. WhiteCat33

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.246
    Се размислувам да нарачам ама неможам да се одлучам помеѓу snow fairy спрејот и super fairy парфемот. :|

15. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    18.323
    Поминав на штандот пред 1 недела и го пробав од тестер спрејот Blues Skies and Fluffy White Clouds но ме густа.
    Од се што пробав на штанд Биг ми се допадна, не сакајќи ми прсна на капутот ене го уште мириса. Ама ќе почека за да го земам.

16. WhiteCat33

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.246
    @koritsaki да сподели мислење околу Snow Fairy и Super Fairy? :Dнезнам веќе што да правам одамна беше кога го мириснав snow fairy не бев нешто wow ама тоа лосионот беше спрејот мислам подобар ќе е.. јас се надевав супер милк ќе биде намален ама не е:(

17. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.156
    Допаѓања:
    17.273
    Snow Fairy!!! Многу е убав, се осеќа цреша и ванила покрај баблгамот :inlove:
    Трајност, онака ко за спреј not bad.

Е мене спрејот ми е бољи од лосионот, има некој посебен вајб :inlove:

Од Супер фејри лосионот исто го користев, океј беше, за парфемот нека сподели Коритсаки.

Имам замерка за шишенцата од парфемите.
    Имаат тенденција да се деформираат и да истекува течноста. Па ко шо се така ко маслени ради етеричните масла, малце гнасно чувство ми доаѓа.

Го замразив Челзи морнинг :envy: Ми се згади.

Ми останува мислењето дека спрејовите > парфемите.

На Panda00, Antolinaa и WhiteCat33 им се допаѓа ова.
  18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.966
    Допаѓања:
    18.323
    Сноу земи си го. 200мл е :lol:

19. WhiteCat33

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    1.157
    Допаѓања:
    2.246
    Го нарачав Snow Fairy :D

На Antolinaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.322
    Допаѓања:
    110.456
    @WhiteCat33 ни едниот ни другиот. Ајде можеби малку повеќе спрејот. Мене воопшто не ми беа трајни. Го земав Super fairy и некако се разочарав. Трае 40тина минути и толку..
    А парфемот е поскап 43 евра 30мл