Хелоууу Официјално и јас ви се придружувам во опсесијата со Lush. Ги меркав некое време, ве читав и вас тука, и коментарите на сајтот, и по социјалните мрежи. Дефинитивно оправдан ви е хајпот! Искрено јакички се, ,,тешки" и не се за секој овие мириси, ама ја па баш такви сакам во зима. Ја сум малку повеќе неодлучна и ми требаше време да се одлучам кој да го пробам прв. Дилемата беше меѓу Let the good times roll, Sticky Dates и Super Milk. Се одлучив за првиот, затоа што читав коментари дека траел повеќе, а за Sticky прочитав дека не бил траен и оставал флеки на посветла облека. Ама дефинитивно, би ги земала и нив следен пат. Впечатоци за Ltgr: Искрено, на прва ми беше малку така.. чуден мирисот, не ме воодушеви, ама кога ќе се подзасуши малку, дефинитивно е тоа што го барам! На прва ми мирисаше како на Пина Колада коктелот, не знам баш да објаснам, ама ме подсеќаше баш на Пина Колада. После тоа е пресладок, мириса на карамела, на колачиња. Веќе почнав да добивам комплименти. И од трајноста сум презадоволна, како за спреј има одлична трајност, вреди за парите! Јас многу прскам во коса, најмногу таму ставам парфем/спреј. Вчера ја измив косата и дури измиена, уште го осеќав мирисов на Ltgr. На алиштата е исто многу долготраен. Искрено, оценка 20/10 за спрејов. Општо сите мириси на Lush ми се многу реалистични, уникатни се некако, немам сретнато слични. Дури и амбалажите им се уникатни. Ми се допаднаа и Cherryish, Snow Fairy, Yog Nog, можда и тие би ги земала некад. Сега бев фокусирана најмногу на Sticky и Ltgr, дека сакам такви мириси. Scooby Snacks исто многу ми се допадна, ванилест, кремаст, цимет, бисквити, обожавам слатки мириси, плус и Scooby цртанот го обожавам, самото шише ме ,,купи". Ама, за жал е лимитиран, а јас мразам да се навикнам на некој мирис, да ми се допадне и после да го нема да се купи. Читав дека претходно вратиле некој спреј во продажба по желба на купувачите, па не знам дали и ја да си изразам желба за Скуби. Од парфемите Chelsea Morning, American Cream, Turmeric Latte и Candy Rain ми мирисаат солидно, ама не се одлучив за парфем од причина што читав дека спрејовите биле потрајни и што имам веќе парфеми дома, ама не е исклучено во иднина и нив да ги купам. Морам да ги пофалам вработените во Сити Мол, многу се љубезни и услужливи. Многу сакам кога е некој фин, ич не жалам пари. Ок, тоа им е работа, знам, ама па не се секогаш сите фини. Толку ги испозамарав девојкиве првиот пат кога идев да пробувам, ги замолив да ми ги прснат на картончиња мирисиве и да запишат кој е кој, за да не ги измешам и дома да си одберам. Цела ташна ми мирисаше на слатко од картончињава. Уште си ги чувам, жал ми е да ги фрлам. Сами ми дадоа тестери, без да им побарам. Свака част, така се привлекуваат купувачи, а не негде, ќе направиш сметка над 100 евра и ништо не добиваш. А богами свака част и за вас на форумов, женски. Ќе ве биде за инфлуенсерки. Вие сте ,,криви" за моето трошење пари. Заслуживте Lush да ви дадат некој процент, код за попуст или барем едно PR пакетче. Јавен поздрав и до @Mrs. right што ми помогна да се одлучам кој да го земам.
Добредојде у темава @Panda00 Многу ми е мило што ти се допаѓа, а највише што викаш дека траен е. Ако нешто сакам тоа е да се задржи квалитетот на овој спреј, без да биде реформулиран и разводенет.
Добредојде во сектава! Стави си лимит колку ќе потрошиш, оти ова е болест. Инаку, даваат ПР пакетчиња, ама не на обични смртници како што сме ние. На инфлуенсерки само. Патем, не само Скуби, туку лимитед се и Cherryish и Snow Fairy (мислам) и Yog Nog. Ама скоро секогаш го враќаат зимно време Yog Nog со Turmeric Latte.
Добро ве најдов. Баш, зараза жива е. Јас и онака сум хроничен зависник од парфеми, сега со ова тек ќе биде интересно. За Yog Nog, Cherryish и Snow Fairy не знаев дека се лимитирани. Ама секако се само за зима, летно време не би одговарало волку јаки мириси да ставиш. За Скуби, @Mrs. right ми кажа дека тоа им било некоја соработка, претходно имале и со Hello Kitty. Добро би било да го вратат, барем под друго име, ептен е сладок мирисот. Девојкава на штанд мислам дека за Супер Милк рече дека бил лимитиран, а го вратиле на барање на купувачите. Ако не сум помешала, пошто се живо испробав тој ден, ми се испомешаа. Иначе стварно треба да ви дадат нешто, вие боља реклама им правите, какви инфлуенсерки, поима си немаат тие. Еве ја највише од форумов се навлеков.
Решив да ги пробам парфемиве и спрејовите за тело бидејќи ги читам по нет дека се трајни. Е сега кој би ми го препорачале, да биде сладок (не премногу тежок), да биде свеж, а да не биде цветен.
Јас како пролетно/летна опција го користам The comforter, многу комплименти добивам а и добра му е трајноста како за така посвеж парфем. Најчесто ми викаат дека мирисам на милкшејк или ресани А LTGTR ми е незаменлив за во зима
Веројатно не. Не намалуваат они... Освен кога има попусти таму февруари, ама и тогаш обично лимитирани производи што биле ставаат на попуст.