1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми и спрејови за тело на Lush

Дискусија во 'Парфеми' започната од koritsaki, 4 ноември 2018.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    1.371
    Хелоууу :hug:

Официјално и јас ви се придружувам во опсесијата со Lush. :D

Ги меркав некое време, ве читав и вас тука, и коментарите на сајтот, и по социјалните мрежи.
    Дефинитивно оправдан ви е хајпот!

Искрено јакички се, ,,тешки" и не се за секој овие мириси, ама ја па баш такви сакам во зима.

Ја сум малку повеќе неодлучна и ми требаше време да се одлучам кој да го пробам прв.

Дилемата беше меѓу Let the good times roll, Sticky Dates и Super Milk.

Се одлучив за првиот, затоа што читав коментари дека траел повеќе, а за Sticky прочитав дека не бил траен и оставал флеки на посветла облека.

Ама дефинитивно, би ги земала и нив следен пат.

Впечатоци за Ltgr: Искрено, на прва ми беше малку така.. чуден мирисот, не ме воодушеви, ама кога ќе се подзасуши малку, дефинитивно е тоа што го барам!
    На прва ми мирисаше како на Пина Колада коктелот, не знам баш да објаснам, ама ме подсеќаше баш на Пина Колада.
    После тоа е пресладок, мириса на карамела, на колачиња.

Веќе почнав да добивам комплименти. :inlove:

И од трајноста сум презадоволна, како за спреј има одлична трајност, вреди за парите!

Јас многу прскам во коса, најмногу таму ставам парфем/спреј.
    Вчера ја измив косата и дури измиена, уште го осеќав мирисов на Ltgr.
    На алиштата е исто многу долготраен.
    Искрено, оценка 20/10 за спрејов.

Општо сите мириси на Lush ми се многу реалистични, уникатни се некако, немам сретнато слични.
    Дури и амбалажите им се уникатни. :D

Ми се допаднаа и Cherryish, Snow Fairy, Yog Nog, можда и тие би ги земала некад.
    Сега бев фокусирана најмногу на Sticky и Ltgr, дека сакам такви мириси.
    Scooby Snacks исто многу ми се допадна, ванилест, кремаст, цимет, бисквити, обожавам слатки мириси, плус и Scooby цртанот го обожавам, самото шише ме ,,купи".
    Ама, за жал е лимитиран, а јас мразам да се навикнам на некој мирис, да ми се допадне и после да го нема да се купи. ;(

Читав дека претходно вратиле некој спреј во продажба по желба на купувачите, па не знам дали и ја да си изразам желба за Скуби. :D:lol:

Од парфемите Chelsea Morning, American Cream, Turmeric Latte и Candy Rain ми мирисаат солидно, ама не се одлучив за парфем од причина што читав дека спрејовите биле потрајни и што имам веќе парфеми дома, ама не е исклучено во иднина и нив да ги купам. :lol:

Морам да ги пофалам вработените во Сити Мол, многу се љубезни и услужливи.

Многу сакам кога е некој фин, ич не жалам пари. :D

Ок, тоа им е работа, знам, ама па не се секогаш сите фини.

Толку ги испозамарав девојкиве првиот пат кога идев да пробувам, ги замолив да ми ги прснат на картончиња мирисиве и да запишат кој е кој, за да не ги измешам и дома да си одберам.
    Цела ташна ми мирисаше на слатко од картончињава. :inlove:
    Уште си ги чувам, жал ми е да ги фрлам. :D

Сами ми дадоа тестери, без да им побарам.
    Свака част, така се привлекуваат купувачи, а не негде, ќе направиш сметка над 100 евра и ништо не добиваш.

А богами свака част и за вас на форумов, женски. Ќе ве биде за инфлуенсерки.
    Вие сте ,,криви" за моето трошење пари. :rofl:

Заслуживте Lush да ви дадат некој процент, код за попуст или барем едно PR пакетче. :lol:

Јавен поздрав и до @Mrs. right што ми помогна да се одлучам кој да го земам. :l::f:
    IMG_5135.jpeg IMG_5157.jpeg

На AlmaOculta и Mrs. right им се допаѓа ова.
  2. Mrs. right

Mrs. right Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    4.378
    Допаѓања:
    18.389
    Добредојде у темава @Panda00 :l:

Многу ми е мило што ти се допаѓа, а највише што викаш дека траен е.
    Ако нешто сакам тоа е да се задржи квалитетот на овој спреј, без да биде реформулиран и разводенет.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    467
    Добредојде во сектава! :l: Стави си лимит колку ќе потрошиш, оти ова е болест. Инаку, даваат ПР пакетчиња, ама не на обични смртници како што сме ние. На инфлуенсерки само.:envy:
    Патем, не само Скуби, туку лимитед се и Cherryish и Snow Fairy (мислам) и Yog Nog. Ама скоро секогаш го враќаат зимно време Yog Nog со Turmeric Latte.

На WhiteCat33 и Panda00 им се допаѓа ова.
  4. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    386
    Допаѓања:
    1.371
    Добро ве најдов. :inlove:

Баш, зараза жива е.
    Јас и онака сум хроничен зависник од парфеми, сега со ова тек ќе биде интересно. :lol:

За Yog Nog, Cherryish и Snow Fairy не знаев дека се лимитирани.
    Ама секако се само за зима, летно време не би одговарало волку јаки мириси да ставиш.

За Скуби, @Mrs. right ми кажа дека тоа им било некоја соработка, претходно имале и со Hello Kitty.

Добро би било да го вратат, барем под друго име, ептен е сладок мирисот. ;(

Девојкава на штанд мислам дека за Супер Милк рече дека бил лимитиран, а го вратиле на барање на купувачите.
    Ако не сум помешала, пошто се живо испробав тој ден, ми се испомешаа. :D

Иначе стварно треба да ви дадат нешто, вие боља реклама им правите, какви инфлуенсерки, поима си немаат тие.
    Еве ја највише од форумов се навлеков. :D:inlove:

На Mumoftwo30, Mrs. right и carly j им се допаѓа ова.
  5. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    6.407
    Решив да ги пробам парфемиве и спрејовите за тело бидејќи ги читам по нет дека се трајни.
    Е сега кој би ми го препорачале, да биде сладок (не премногу тежок), да биде свеж, а да не биде цветен.

6. carly j

carly j Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2017
    Пораки:
    393
    Допаѓања:
    467
    Авокадо Ко Ваш, Супер Милк, Супер Фери... ЛТГТР и Стики Дејтс ќе ти бидат тешки може.

7. Delilah90

Delilah90 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2020
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    51
    Јас како пролетно/летна опција го користам The comforter, многу комплименти добивам а и добра му е трајноста како за така посвеж парфем. Најчесто ми викаат дека мирисам на милкшејк или ресани :D А LTGTR ми е незаменлив за во зима :inlove:

На koritsaki, Mumoftwo30, Panda00 и 2 други им се допаѓа ова.
  8. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    875
    Допаѓања:
    3.882
    Дали карма спрејот ќе го намалат некогаш?

9. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.104
    Допаѓања:
    3.729
    Веројатно не. Не намалуваат они... Освен кога има попусти таму февруари, ама и тогаш обично лимитирани производи што биле ставаат на попуст.