значи до сега имам користено повеќе парфеми на познатите.. ги имам од ријана, бијонсе, бритни спирс и кристина агилера. како најубав би го издвоила на ријана - reb'l fleur, па на кристина - royal desire, на бијонсе - heat, и како последен на спирс - cosmic radience..
Од парфемите на познатите најомилен ми е Sweet Darling Kylie Minogue Ги поседува сите ноти што ги сакам кај еден парфем, нежен и остар истовремено, многу секси и траен. Штета што се поретко налетувам на него кај нас, инаку парфемот е предобар, најубав од сите на Кајли. А дефинитивно сакам да ги имам Fancy Love на Jessica Simpson Reb'l Fleur на Rihanna и Unbreakable на Khloe and Lamar . Спојлер
за среќа имам блиски во странство па имам пробано од парфемите благодарение на нив бидејки ми пуштаат па јас немам потреба да купувам други парфеми ги имам Kylie Minoque - Conture , Jennifer Lopez - Love and Glomour , Britney Spears - Hidden Fantasy , Paris Hilton - Just Me ( омилен ) Sex in the City
Имам користено повеќе од овие парфемчиња. Доста се поевтини од останатие, а се квалитетни. Особено во сетилна меморија ми има останато овој, но за жал повеќе го нема во продажба.
Единствен парфем од познативе кој го имам е Christina Aguilera. Омилен ми е. Ми го донесоа лани за роденден и одтогаш нашата љубов трае ли трае. Уште пола имам .. ух. Вчера една роднина ме прсна со Midnight Fantasy од Бритни Спирс, и тој е исто така преубав.]
Го имам Midnight fantasy на Бритни Спирс и сум заљубена во него. Досега поубав парфем од тој не сум имала, прекрасно мириса.
Curious од Britney, а сега кога ќе одам за Италија мислам да ги купам Wonderstruck - Taylor Swift и оној новиот на Selena Gomez, братучетка ми ги има испробано и двата и вели дека прекрасно мирисале (ке видиме..)
Моментално ги имам овие два и И двата се преубави, преубаво мирисаат..... но трајноста на Curious од Britney е далеку поголема. Едит: Како мириса Royal Desire од Christina Aguilera (бидејќи не сакам цветни парфеми) и која му е цената? Изгледа баш онака женствено
Незнам кај нас колку е, подарок ми е од тетка ми од Чикаго.... Инаку во Космо прашував дали го има, го немаа моментално па ни за цена не прашав
Fantasy- Britney Spears Кога ми го донесе маж ми, негодував. На прво мирисање ми беше одвратен. Тежок, преслаткаст ко мирис на некој зашеќерен колач прекриен со овошен сируп. Прво ми падна на памет дека ова е за некоја млада девојка облечена во Барби стил. Но, тоа беше само првичен впечаток. Парфемот има таква длабочина и слоевитост. После некое време по нанесувањето, доаѓаат до израз дрвенести ноти кои му даваат префинетост и сериозност. Парфем со таква повеќедимензионалност ретко имам почуствувано. 25 евра, 50 мл, eau de parfum, прекрасен (но ако ги издржите првите шеесетина минути).