Шанел 5 на точење, а си го имам и оригиналниот Лејди Миллион од Пако Рабан. Двата подеднакво си ги обожавам.
Сакам да го земам Very irresistable од Рефан. Некој да го има пробано, или да ми препорача некој ептен добар, за овој период од годината???
Сакав да ве прашам, знаете дали го има во Рефан Hugo Boss-Pure Purple, ми го дадоа за поклон ама го потрошив и сакам пак да си земам пошо ми се свиѓа многу... Таман и ќе можам да ја проверам разликата меѓу оргиналот и тој на точење (ако го има ) грасиас однапред
А има некој пробано некој од следниве парфеми на точење.. Curious, Fantasy, Hidden Fantasy од Бритни, With love и Wrapped with love од Хилари Даф, Black Star и Forbidden Rose од Аврил? И ако некој има пробано, да ми каже дали траат доволно и убаво мирисаат (близу на оригиналот) Благодарам.
Мислам дека не се ни близу до квалитетот на скапи парфеми. И покрај тоа често ги купувам за 50-60 ден. за разонода. Омилен ми е Chanel 5.
прв пат прочитав овде за рефан искрено до сега немам користено наливен парфем но морам да кажам дека од наведените информации се заинтерсирав и планирам да купам еден но не за мене за мајками па ако ми се допадне-ако е траен ке земам и за себе е сега сакам да знам дали кога ке ставиш на облеката оставаат жолти траги? и кој парфем би ми го препорачале за мајками инаку таа обожава боровинка, јагоди, ванила, да мириса премногу слатко
Значи сите можни попознати (ако можам така да ги наречем) парфеми ги има на точење и мирисаат слично како оригиналте. Јас досега еднаш имам купено на РеФан и сум задололна. Не оставаат жолти траги тоа сум 100 % сигурна е сега не можам да кажам дека траат 2 дена , ама доволно долго за тие пари. Јас незнам кој парфем да ти го препорачам бидејќи не користам овошни, но кога ќе одиш таму има тестери и видиш кој ти се допаѓа. Ако си од Скопје вакви парфимерии има во Лептокарија, Антико, гтц, Ѓорче...има уште неколку продавници , ама во моментов не ми текнува
И јас го имам истиот прекрасен е и многу трае ставив на една блуза ја перев двапати после тоа сеуште мириса прекрасен е поздрав
^Па и не баш Јас имам две шишиња..и двете истекоа...А и другарка си купи неколку парфеми и ги оставила во фиока, па и истекле цели Како и да е, не купувам веќе на точење А и таа "услужната" во ГТЦ многу ме нервираше, брееј ја прашуваш нешто - одма превртува со очи и следи ладен, отсечен одговор: НЕМА! :geek:
На точење ги имам користено Ричи Ричи и Лакоста...По мирис се исти како оргиналите но брзо се губи мирисот...Затоа сега користам оргинал Kylie Minogue...
Сите го фалат ангели и демони, па утре ќе тркнам и ќе го земам, па ќе видам дали ми се допаѓа. Инаку го имам користено Нина ричи и многу ми се допаѓа. Многу време ми траеше.
Од РеФан го зедов Наоми Кембел и задоволна сум стварно трае и мн нежно ми мириса. Следен ми е Гучи Раш го имаше моја братучедка и одличен е за парфем на точење.. Само дали знае некој во Битола или Прилеп дали има парфеми на точење од РеФан и каде се наоѓаат ??? зошто досега сум сретнала само од Екстрим
јас ги користам angels машки и rici rici женски ама мн брзо го губат мирисот а машкиов парфем трајт мн подолго