Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми на точење

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Јас вчера земав 10мл од Рефан да го пробам. Со се шишенцето ме фати 80 денари. Вака мириса скоро исто како оригиналот, ама вчера се прснав на рака за саат време изветреа, али ок за тие пари доволно е и ова :D Само некако сега кога го мирисам многу јак ми доаѓа, баш ќе видам дали ќе го издржам на себе :?:

На blueeparadise му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139

во гтц доле,првиот пат го земав 180 со шишенце и сега само го надополнувам за 150ден, да не те излажам ама мислам дека е 50 ml

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  3. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.779
    Допаѓања:
    18.353
    Да 50 мл е,инаку треба да чини 250 ама имаат намаление (за стално) и е 150 денари.Доколку сакаш од нив и шишенце +30денари.

На belieber му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^ Е баш ти фала ;) А тоа капките за појако да ти траат, по колку обично треба да се стави пример сакам 50 милилитри? Да не се брукам таму :lol:

5. Zumbula

Zumbula Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    163
    Допаѓања:
    139

имаш шишенце од 50 мл и од 10 мислам....ама поголемото пакување секогаш се исплати повеќе....ако мислеше на тоа,пошо не те сфатив најдобро :D

6. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Мислев тоа капките што се ставале за да траат повеќе парфемите, по колку ставате парфем од 50 милилитри? И дали воопшто зставате, некој така напиша дека имало такви капки, јас немам ич искуство со тоа затоа ве прашувам вас, прочитав на форумот продавачката не била ич љубезна, па да се расправам таму, да идам скроз подготвена ;)

7. plavi-oci

plavi-oci Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    ;) јас имам доволно искуство со реффан парфемите на точење мозам слободно да ви ги препорачам сите се убави на свој начин зависи до вкусот слободно мозе да си ги набавите во васата најблиска продавница :P јас имам многу слушнато сто се залат од таа продавница во ГТЦ дека брзо ветрееле јас си ги набавувам во тинексот во ѓорче горе на спрат ;) и сум многу задоволна и има секогас супер избор и машки и зенски поззз :*

8. verica94

verica94 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    28
    поефтино е дефинитивно а и никој нема да знае дали си стаил оргинал од 300 евра или од шишенце од 120 денари.. 8)

9. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    И јас го користам Lady million ,ептен сум задоволна..Палтото од минатата зима дури ми мириса уште :D

На Kylie му/ѝ се допаѓа ова.
  10. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.667
    Допаѓања:
    6.231
    какви се тиа капки?... јас првпат слушам дека имало посебни капки-тие ги додаваш во шишенцето со парфемот надохнадно, или ...можеш да објасниш?

11. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    воопшт не ветреат :!: ,и мене ми имаат така многу зборено |(
    ја користам скоро секогаш од рефан,добро освен понекогаш што ќе ми текне било каде да купам :lol:
    ептен траат,и не ми мирисаат на алкохол :)

12. smiley-32

smiley-32 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    532
    Допаѓања:
    511
    Јас имам користено :) И слободно можам да кажам дека не ветреат

13. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    Рефан ми се цареви за парфеми на точење.
    Искрено, и не сум користела др. парфеми на точење освен Рефан, но имам мириснато од др. парфимерии колку брзо ветреат парфемите.
    За целиот избор на парфеми само пофалба, јас од Рефан редовно си го земам од Нина Ричи, Premier Jour, и ми се допаѓа. Го користам скоро година дена.

14. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.691
    Допаѓања:
    5.467
    Рефан не чинат според мене,иако порано од кај нив сум полнела.Се откажав од овие на точење бидејки полнев на секој 3 ден и кога ја пресметав математиката ми искочи дека подобро е да си купувам оригинали(ем помалце ке прскам и подолго ке ме служи,ем е оригинал мирис).
    А иначе полнев во гтц доле,после рефан една парфимерија(карши зегин е одма),и имаат потрајни и оригинални мириси отколку рефан каде ги мешаат со вода и мирисот во последно време е страшно расипан :puke: Сите мирисаат ко ефтин бугарски парфем,додека овде имаат и поголем избор и подобар квалитет.
    Ви го препорачувам Омниа (има страшно идентичен мирис со оригиналот,и најголеми мангупи и фраери ми го пофалиле,а беше парфем на точење :D ) и исто лејди милион исто со многу сличен мирис на оригиналот, и исто ми беше пофален од девојка со добар вкус,и препознаен од околината како оригинал,не се ни посомневаа дека е на точење дури и другарки што го имаат оригиналниот.

15. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.604
    Не купувам од Рефан, земав еднаш и не бев нешто многу задоволна, но затоа ги препорачувам парфемите на точење во Ри-Ма, во Бисер.
    Дали во старата или во новата продавница, сеедно е, навистина се одлични.
    Првото шишенце не траеше посебно парфемот, јас инаку го земам Black XS на Пако Рабан, ама затоа последниве неколку... буквално парфемот се чувствува и после 10-тина часа.
    И мирисот е скоро идентичен како оригиналот.

Зависи и од пратката, т.е. серијата.
    Не секогаш и ним им се погодуваат добри.

16. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Јас на точење обично си зимам летно време кога одам во Охрид,во една парфимерија и многу им се трајни и по јаки се кога ќе ставам цел ден ми трае парфемот.Баш летово си земав Булгари омниа и преубав е.А,сакав за рефан да казам вчера бев си го купував гелот за туширање од лаванда и ми дадоа тестер од dolce & gabbana l'imperatrice.Многу е убав парфемов,се заљубив.Тој ми е следен да си го земам од Рефан.

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    ^А која е таа парфимерија? :wasntme:

18. tinkerbelll

tinkerbelll Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    2.096
    Допаѓања:
    5.018
    Најдоле во гтц во пролазот до кинеската продавница од десна страна е пишува Рефан.

19. snake

snake Истакнат член

Се зачлени на:
    23 декември 2009
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    125
    Може некој да ми каже дали го има на точење outspoken од Ферги

20. Beauchamp

Beauchamp Популарен член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    5.608
    мислам дека не точат вакви парфеми,поточно од овие компании -авон/орифлејм, знам дека го има во Авон само,не сум го видела ни во големиве парфимерии,ама распрашај се низ парфимериите ако ти треба ептен :)