До некаде се приближуваат на квалитет на скапите... Претпочитам да купам пафлем со марка со пристапна цена Немам омилен пошто...некако сите ми се исти од тие на точење...
Долго време го користев ангели и демони од Живанши и доста добар беше,траеше сега почнав да го користам Каролина Херера и можам да кажам дека се изненадив од трајноста од прво мириса многу јако и нападно но после е преубав трае со денови
До сега користев овие што се обични парфеми Би-Ју,She,али пред некој ден бев со другарка ми до парфимерија она да си купи ваков мирис,па ми се бендиса и мирисот а и се исплати,па бев и ја вчера и си купив мирис на точење 60 ден. мирис+шишенце.Само мирисот е 40 ден,али ја дека немав шишенце платив 6о ден.Е сеа не го запамтив името на мирисот,али има освежителен мирис,мене ми се допаѓа.
Обично земам од оние економик што се, ангели и демони посебно го обожавав. Еднаш имав ставено од него и упаѓа братучед ми на гости и ми вика “со лимони да не прскаше“. Ми го скрши филмот и повеќе не земам од него. Нина Ричи ми е добар, Sense - Armani, Guilty - Gucci, Bulgari итн...
Да ве прашам Рефан се наога во ГТЦ?на кој спрат,каде отприлика и колку чинат парфемчињата со свое шишенце и долго трајат?Еднаш земав од една проданичка во Бисер го земав One Milion прекрасно мирисаше али не траше ич дали 30 мин не повеќе
купив пред некој ден.. ама ич не убав Bi you .. цело шишенце го стаив на мене ништо не мирисаше исто ко вда да сум стајла за 2мин и се изветреа..
Можеш да ги набавиш во секоја парфимерија , но треба да прашаш сепак дали точат парфеми И можеш да си одбереш кој сакаш и кој мирис највеќе ти се допаѓа . Мене на пример ми се допаѓа со мирис на ванила и претежно го користам HIPNOTIC
ти благодарам ,знам дека можат да се најдат во секоја парфимериа но сепак ме интересираше искуство кое сте го имале со точените парфеми и име на парфимериата од која сте го купиле парфемот што ви се допаѓал ✿◠‿◠
Boss Orange,Наоми Кемпбел ... тие најчесто ги користам јас на точење,убави се.Трајни се,посебно Boss Orange,пробај си
Boss Orange,Наоми Кемпбел ... тие најчесто ги користам јас на точење,убави се.Трајни се,посебно Boss Orange,пробај си
Кога сме кај парфеми на точење, некои од нив се повеќе трајни за разлика од некои кои сум ги купила по далеку поголема цена. Еден од тие на точење ми стои во претсобје и целиот тој простор мириса само од шишенцето, БЕЗ шприцање. Башка кога ќе внесам некоја марама во собата каде што во тој момент се наоѓам, целата соба мириса на тој парфем. Сите ме прашуваат „од каде е“. „кој е тој парфем“, „колку ли може да е скап ако толку е траен“ па многу од нив ми порачуваат да им земам Само не се сите исти. Имам земано од различни места и разликата се познава.
A koj e toj parfem sto tolku trae ako ne e tajna jas sekogas koga idam zemam razlicen za da otkrijam nekoj silen i sto trae dolgo ama nikako ne mi uspeva... (sorry na latinica od mobilen sum)