Имам земано парфем на точење и најомилен и најубав ми е нивеа. Инаку во макпромет во мојот град има за 20 денари ми наполнат шишенце мислам дека е 10милилитри и си терам цела недела. За тие пари вреди ем убаво и нежно мириса.
денес шетајќи низ сити мол и нормално немајќи доволно пари за оригинали си земав два парфема на точење crystal noir- versace...и taj sunset escada ,,,и сега за сега два пати се прснав убави ми се и двата а на плата нормално се частам со оригинал si armani мојот омилен!!!
Ги гледам и гледам и никако да се одлучам... препорака за убав јак парфем од овие на точење? Засега го имам користено само од Наоми Кембел и Хипнотик појзон..
Givenchy Verry Irresistible, по можност од Рефан. Солидна копија е, меѓутоа мене лично ми е подобар за во зима. Или пак Chtystal Noir - Versace, ако навистина ти се допаѓаат јаки парфеми.
Јас од диор- j'adore зедов еднаш на точење па добри са ми се допаѓаат сега пак ќе си земам некој ефтини беа
^ 137 - Аqua di Gioia - Armani; 136 - Bright Crystal - Versace; 197 - Lacoste Pour Femme; Сигурно има и други, но мене овие ми се така полесни, иако Армани не ми е за овој период. За Лакост и Армани тврдам дека разликата со оригиналот е само во трајноста, мирисот е потполно идентичен, а Версаче не сум го имала за да го споредам.
Од копиите на Si, најмногу пофални зборови прочитав за копијата од La Rive парфемите. In го „прекрстиле“ , а наводно бил многу слична копија, речиси и да немало разлика. Не знам дали го има кај нас, јас би го купила. Мене оригиналот за жал не ми трае воопшто - најверојатно е до кожата, па не би ми правело разлика и ако ја земам копијата, барем во секој момент би можела да се снабдам со нов парфем. Мирисот ми е непребол, многу го сакам тој парфем.