Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми на точење

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. Krisi

Krisi Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    153
    Ги има парфемите на Шанел во оваа парфимерија???? Го видел некој Chanel Madmoaselle, Chanel Chance i Chanel N.5??

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.926
    Многу е добар , ќе си го побарам на точење .. валда го има во Рефан :)

3. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807

Chance го има сигурно, за другиве не знам.

4. broken099

broken099 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2010
    Пораки:
    565
    Допаѓања:
    432
    немам испробано сеуште, ама чим ги фалите толку ќе треба да се опремам :D

5. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Јас нон стоп купувам парфеми на точење. Цената му зависи од продавница до продавница. Како на пример јас каде што ги купувам се 50 денари со шише а 30 денари ако си твое шишенце. Имам три шишенца и одкога ќе го испразнам ќе ги замијам неколку пати и ќе си купам неколку. Немам омилен но не сакам многу слатки и силни мириси. :)

6. Unnaa

Unnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2010
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    40
    Не сум имала никогаш парфем на точење а сакам да си купам. Едно прашање само.. брзо ветреат или си стојат нормално?

7. RedRose97

RedRose97 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2010
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    159
    Според мое искуство ако од таму каде ќе купиш не ги мешаат со вода не ветреат брзо.

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    ^^Парфемите не може да се мешаат со вода, ако не грешам, тие се пред се мешавина од екстракти од мириси, миризливи масла и алкохол. Мислам дека трајноста на парфемот зависи од тоа колкав е процентот на алкохолот. Оригиналните парфеми имаат помал процент на алкохол (барем би требало да имаат), за разлика од оние на точење. Исто така, мислам дека има разлика дали се работи за парфем или за тоалетна вода. Мирисот на парфемите е појак, бидејќи има поголема концентрација на миризливите состојки, за разлика од тоалетната вода (не знам зошто се вика вода, ама сигурно не е вода во вистинска смисла на зборот), која е поблага варијанта на самиот парфем. Е сега, не знам со што ги мешаат за разредување, ама мислам дека не е вода. Инаку, парфемите на точење не се секаде исти. Рефан држат најдобри парфеми, сите други спрема нив се гола вода. Барем моето искуство така покажало. Изгледа зависи од каде ги набавуваат.

9. BeYourself

BeYourself Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    1.493
    Допаѓања:
    2.949
    на точење најмногу ми се допаѓа наоми кемпбел ;) :D

10. Cokolatce95

Cokolatce95 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    321
    Допаѓања:
    131
    Дефинитивно КАШМИР ! :)

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Имам користено и поскапи парфеми, и комотно можам да кажам дека повеќе траат овие на точење на Рефан. Така да редовно си користам, порано ги менував, сега го користам ПОЕМ.

12. rossonerka

rossonerka Популарен член

Се зачлени на:
    13 април 2010
    Пораки:
    4.160
    Допаѓања:
    15.289
    Ми донесуваат некогаш од Солун на точење парфеми кои што се точат преку боци со разреденост и алкохол по желба, може некој парфем ако сакаш и појак да ти го направат или послаб. Е сега чинат 17 евра, значи пола од оригиналот, ама траат и едно 90% се слични со оригиналите!
    Некогаш и мајка ми ми зима парфемчиња на точење на некој начин кои што се прават во шишенца во Србија,имаат каталог и бројчиња а на парфемчето пишува Economik, има доста луѓе што ги увезуваат и продаваат. Добри се за секој ден.
    А оние за точење што носиш шишенце и ти полнат не ми се свиѓаат ич. Еднаш имам купено и мислам дека повеќе трае обичен спреј 100 денари што е, него овие таканаречени парфеми кои изветрејуваат за 10 минути.

На Elen.b му/ѝ се допаѓа ова.
  13. CupCake

CupCake Истакнат член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    165
    Пред недела дена прв пат земав парфемче на точење,Армани,прекрасен е.Според мене не траат кратко.Ми го препорача другарка и го земав од чиста љубопитност..Али добар испадна :)

14. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    кажете ми некој парфем на точење што не е многујак а првата нота му е остра и на крај да завршува свежо, не сакам јаки парфеми, повеќе ми се допаѓаат оние ,,смелите,, ве прашувам затоа што до сега не сум точела никогаш па сакам да пробам

15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Хм, незнам од кај беше, дали од Рефан, не ги познавам тие баш :D си земав некое парфемче pink love се викаше мислам, значи прекрасноо мирисаше.мене на почетокот дури глупо ми беше дека на точење сум зимала, сум мислела не траат, копија се и заради тоа дека е глупо.леј стварно сум била значи хихи. :) сеа сакам да ве прашам дали го има на точење од avril - black star, nina ricci - ricci ricci и овој новиов gucci - guilty ? :$ а ако го нема тој од аврил, да не знаете колку беше од космо да си го земам пошто уште првпат коа го мириснав се заљубив, што просто морам да го имам! :D

16. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Моментално имам J'adore парфем на точење ама пријатно се изнанадив од овој парфем.малку се прснав ама цел ден ми мирисаше блузата толку јако што мириса,а и не е некој нападен парфем.Друг убав парфем на точење е и Organza и Hipnotic Poison ама овој вториов многу јако мириса,мириса нешто слично на Fatal Snake.

17. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    J'adore го мириснав денес ама не го осетив баш..не се ни секвам како мирисаше..знам дека не ми беше грд ниту премногу убав.

18. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    иналу, оригинал си е оригинал ;)

19. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.263
    Допаѓања:
    157.655
    Нејм со 16 години како што можам да заклучам од по сите теми научила да живее на висока нога и знае шо е марка и шо е оригинален парфем.Тамам зрелост за да цени квалитет.Му доаѓа као 20 годишни момчаци коа пијат виски у кафиќ!

20. Fearless

Fearless Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    944
    Допаѓања:
    1.344
    Јас до сега немам користено парфем на точење. Сакам да прашам некоја прилепчанка, доколку има користено парфеми на точење од прилепскиве парфимерии, од каде е најзадоволна, и од каде да купам за да пробам. Бидејќи претпоставувам маткаат, па да не добијам и јас дестилирана вода :)