Само што го прочитав нивниот пост: До 21 ноември, во сите продавници на Рефан, за парфемот Рефан 003 од 50 и 100 мл добивате ГРАТИС ЕСЕНЦИЈА, во вредност од 200 или 400 денари. Проверете во продавниците #refangtc#refancitymall#refanverojumbo
Дали може некоја да ми предложи летни, лесни парфеми на точење? Ми е смачено тие што ги користам од Авон, а од точење сум земала само Light Blue D&G. Ми требаат предлози пошо кога влагам у Рефан се губам во премн мириси и не одбирам ништо убаво
@Selena01 Bvlgari - Omnia Crystalline (Santini или Economic), Givenchy - Ange Ou Demon Le Secret (Refan или Parfen) , Lacoste - Touch of Pink (Economic или Santini)... Инаку ако сакаш да си најдеш парфем гледај какви парфеми сакаш, со какви ноти, оди на fragrantica и барај си парфеми со слични ноти и пробај си.
Фала ти, ги барам често на fragrantica, ама неколку пати ме излажа пребарувањето и морам да прашам за нечие искуство со понежни парфеми
дали знаеш, од живанши ангели и демони, која нијанса од оригинал парефмот го има во рефан или парфен? се отепав, буквално се отепав од барање, јас го користев le secret elixir violetoviot, ама не можам никаде да го најдам.
За во Рефан, можеш да си провериш на нивниот сајт што точно имаат од парфемиве. Кликни на женските парфеми и ќе видиш цела листа на сите копии што ги имаат, лесно ќе се снајдеш.
секаде прашав, го имаат ама само le secret другите нијанси, не знам како мириса, овој виолетовиот ми беше проверен.
Оф штета, можно е и баш тој да го немаат. Да видиш да разгледаш по нет дали некаде постои друга копија. На пример во Зара и сличните, можеби ќе се најде нешто и низ бутициве што почнаа да вадат копии.
Го нема тој. Само оригиналниот и le secret. А и никаде го немам сретнато до сега од тие што се на точење кај нас. Некогаш ако одиш странство па таму да бараш копија на точење или оригинал од тој.
Препорачајте ми вебсајт од каде може да се купат добри клонови на парфеми, ама да не е со 20 евра достава? Лорис дали имаат добри копии и која цена се движат дали знае некој?
Ако ти е за копии од познатите парфеми, можеш во лорис да бараш ама немаат нешто траење (со оглед на цената). Рефан имаат добри парфеми имаат и достава они мислам. И економик и Сантини, првите имаат достава а ги има и низ град. Boutique de la parfumerie имаат доста избор ама не сум купила сеуште за да знам како се со трајност. Имаш и страни на интернет кај што продаваат фејкови ама не се исплатат, единствено што шишето ќе е слично на оригиналот, внатре ти продаваат вода
Не ми е битно шишето/пакувањето, парфемот да е убав и сличен на оригиналот сакам Лорис која цена се движат? Со српската страна Chez Pierre има ли некој искуство?
Уф мислам околу 500/600 беа порано, ама не знам дали има разлика сега, ја последно купував пред пола година може и повеќе. Немаат wow трајност. Види ги и на bloom, штандот до лорис, имаат страна на Инстаграм вајда е со достава. А маслените парфеми им се топ, и обичните
Scandal. Имам оригинал и плус копија, од оригиналот не сум нешо најзадоволна и го продавам, ла парфумери се многу добри па купи си од таму
Мој совет за тој парфем е да не се купува копија бидејќи е сепак далеку од оригиналот кој е толку специфичен и долготраен. Имав и јас копија но после откако го купив оригиналот ја сфатив разликата дека е небо земја. Така да ако го имате во Мк а барате парфем што трае моја топла препорака е овој и My way на Армани кој исто е појак и малку тежок но трае прееемногу
Да секало дека копиите нема да бидат како оригиналот. Ама пример јас сакам многу парфеми. И не би можела да си дозволам да иам преку пет оригинали бидејќи за некои од нив 30мл се веќе 2500мин. Затоа и купувам од Авон или од блоом маслените, бутик парфимери... Чекам да почнам со работа па би штедела и за тоа