1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми на точење

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. Mrs. Lovett

Mrs. Lovett Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2018
    Пораки:
    862
    Допаѓања:
    3.176
    Фала ти!

2. DarkStormm

DarkStormm Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    5.337
    До сега само од Parfen парфеми сум земала редовно на точење. Беа трајни, и имаа некоја проекција.

Земав вчера и од Boutique de la parfumerie, поефтини се од parfen, а ме изненади трајноста.

сепак не може да генерализираме за трајност, зависи од самиот парфем.
    Versace оригинал сум купувала не ми траеле ни еден саат, па не земам копии.
    Рефан се ужас. Не траат, купив 3 од кои само еден мирисаше, другиве како вода беа.
    Nicole, Noir, немам земено, не дошло ред.

На LibreGirl и Panda00 им се допаѓа ова.
  3. Kati428

Kati428 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2023
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    1.089
    Nicole за мене се жива катастрофа значи.Земав еден од Том Форд колку ужасно мирисаше не можам да ти опишам.Ни 0,01% немаше допир со оригиналот.По 2 прскања го истурив.
    Земи ти,можеби тебе ќе ти се допаднат.

На DarkStormm и LibreGirl им се допаѓа ова.
  4. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    2.464
    До сега најокеј ми се покажале копиите на Економик. Цената е смешна, а трајноста, мирисот и проекцијата солидни. Плус се многу практични шишенцата и можеш да си ги носиш сегде со тебе. Секако дека не можам да очекувам да бидат скроз исти со оригиналите, али за таа цена се сосема океј.

Рефан на времето ми беа далеку подобри, сега стварно ко да изгубиле квалитет. Барем мене и на мои блиски воопшто не ни траат и не мирисаат.
    Релакс се благо кажано, ужас. Ич не се трајни и мирисаат на алкохол.

Ноар се добри, а од Никол и другите наведени не сум нарачувала.
    Следно би сакала да пробам од Белина или Ола Милано, за нив најмногу пофалби имам прочитано.

Се сложувам и со членката погоре, зависи и од самиот парфем, а и од кожата. Ако оригиналот е со послаби ноти и со послаба проекција и трајност, не ни очекувам копијата да трае.

Последна измена: 26 јуни 2026 во 14:37
    На DarkStormm и LibreGirl им се допаѓа ова.
  5. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    5.337
    Не пробувај. Јас имам дадено шанса на 5-6 од тие. Мирисаат повеќе на алкохол. И се чувствува ептен дека е синтетички мирисот, нема длабочина. Нема таков начин на претопување со кожата или испарувањето да е со повеќе ноти. Не вреди тоа за 985 ден. Подобро на точење купи си од некои проверени.

6. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    646
    Допаѓања:
    2.464
    Стварно? А толку фалени, цц..

Да ти кажам реално, во последно време ни некои оригинали од 100€ не ми траат, па што останало за копииве..

На LibreGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  7. DarkStormm

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    1.740
    Допаѓања:
    5.337
    Ако зборуваме за овие JFenzi од Белина ти кажувам 100% е така. Имам земено: копија на Версаче crystal noir, Tom ford tobacco vanilla, Tom ford Black orchid, Amouage Guidance, Tresor La Nuit, и не се сеќавам уште 1-2 имам земено. Ама баш такви потешки, очекувајќи да се потрајни. Нула.