Ама зависи кој. Од било каде и да купиш некои парфеми траат некои не. Дури и оригинал пример La vie est belle од фришоп, траеше 15 минути само. Или versace bright crystal, crystal noir, dylan blue. Набројаниве не траат ни оригинал ни копија. Појаки парфеми повеќе трајност имаат. Конкретно на Lancome од колекцијата Tresor сите траат оригиналните, па и копиите. Или Том Форд, JPG, Dior што ми се пробани од Parfen и од Ист Гејт.
Мене Трезорот ми имаше просечна трајност оригиналот. Тоа зависи и од кожата. Јас конкретно од овде ги пробав Том Форд - Soleil de Blanc и Шанел - Коко Мадмуазел и двата супер се покажаа со трајност. Првиот е сон од летен парфем.
Не ни имавме некој избор на времето, само Рефан и Економик можеби, не се сеќавам. Не ни следев нешто којзнае колку, јас бев фан број 1 на Рефан и стално од таму си купував. Сега веќе има далеку подобри опции и ценовно и во однос на трајност, квалитет.
Парфем од нив -трезор (Boutique de la parfumerie) , во сабота си ставив кога одев на работа. Наутро. Денес ја земав истата блуза да ја здиплам уште се чувствува, без да се трудам да почувствувам или многу да се доближам, само ја допрев. Parfen во 2023 и после перење паметам мирисаше блузата (истиот трезор) Случајно го најдов и шишенцето од Парфен, уште мириса и гледам дека трае заради масленоста, шишето е како мрсно. Ама трезор парфем, имаше во тоа , а шишенце од во кое имаше Versace bright crystal не мириса на ништо. Испарено.
Angel од Mugler е добар. Од фришоп. calvin klein, dior, paco rabanne, и не памтам други што имам купено ок беа. Само набројаните погоре не беа трајни. А платени беа по редовна цена, едино la vie est belle го земав на попуст.
Види ги Bargello во ГТЦ. Јас земав еднаш женски парфем на точење и ми беше супер.Сега деновиве планирам да земам еден за мене и еден за мојот вереник,па ќе видам како се со трајност машките парфеми.
Јас од Boutique la parfimerie имам користено и стварно се предобри и многу траат а за рефан ужас ми се боље без парфем ќе седам него од рефан.
Calvin Klein го купив (мислам дека One беше), и го фрлив во канта. Не трае ни 2 часа. И од други луѓе исто сум слушнал дека квалитетот на парфемите е лош и не е тоа што беше порано. Каде се поточно во ГТЦ? Колку е цената на 50мл/100мл?
Од кај Жена парк веднаш до аптеката Виола.Инаку,за 50 мл е 700 мислам,а ако земеш 2 ги зимаш за 1200.
Морам да ги пофалам, Aurador perumes, во Поинт ретаил, земав со 52%масленост, парфемот трае лудило. Си бираш 30 или 52% чист парфем И за разлика од другите на точење, не се одвртува капачето, не протекува, на машина како фабрички го затвараат. Потрајни одамна не сум сретнала.