Јас да ти кажам дека мои другарки земаат од Шарм.Арно ама јас еднаш се прснав на училиште и да ти кажам до дома дојдов и не се сеќаваше мирисот повеќе. Што значи од таму НЕ. Јас ПОРАНО земав од едно малечко парфимериче во зграда македонија( нз како се вика) и бев задоволна. Земи си од таму па види, а знам дека тетка ми зема мошус од таа и баш е...мммм . Долго трае и онака баш сличен мирис ми има како оригиналот.
^^^ Во Кики го земаат од рефан, и мислам дека не лажат, пошто се што сум зела е нормално . Не го разредуваат, траат, и плус има најголем избор, или пак наспроти Соник кафулено парфимеријата, kaj еден убав дечко ама немаат многу, само неколку што се бараат најмногу Таму. Еее да, и аптекана наспроти зградана Македонија, малечка една, и тука чуваат рефан наливни
Guilty - Gucci и Avril - black star на точење ги нема, Nina Ricci - Ricci Ricci го има имам прашано во Рефан
lugje probajte go D&G-the one....nemate mirisnato neso poubavo, a i mislam deka go ima vo Refan na tocenje poz
Сум користела. И задоволна сум од некои. А некои се многу различни од оригиналот.. лошото е што ги мешаат некои со вода...
Прашањево ми е малку оф топик ама ајде може знаете...кога бев последен пат во Рефан да си земам парфемче приметив дека имаат лосиони, гелови за туширање, креми....се и сешто. Продавачката ми ги фалеше а и фино изгледаа-дали некоја од вас купила нешто и како се покажале?
што точно сакаш да кажеш? те молам појасни. дека разгалена сум нешто, или дека знам да ценам квалитет..
Јас не сум користела парфеми на точење, сепак мислам дека треба да пробам, бидејќи стварно има убави со попристапни цени од оригиналите. А и гледам сте дале убави совети, па може кога ќе го потрошам моментално овој што го имам да си купам некој на точење.
Незнам, мене ми е некако чудно да земам парфем на точење, ептен сум скептик за такви работи си мислам дека е измама и дека нема да траат. Сега ме заинтригиравте со парфемите од Рефан, па ме интересира колку пари се? Имам видено дека имаат посебно шишенце пишува Рефан интересно ми се виде
Парфемите на Рефан се 50 ден. 10 мл. Не е тоа скапо, споредено со она што го плаќаме за оригиналите. Ама само во Рефан можеш да најдеш добри парфеми, мислам дека тие се дел од бугарска фирма Рефан (така имам слушнато, може не е вистина), која директно од производителот го набавува парфемот само без амбалажата (за која се плаќа, поточно за името). Евентуално може да содржат нешто повеќе алкохол од оригиналните (е тоа не ми се бендисува, ама досега сум немала проблеми, фала Богу). Сите други кои продаваат парфеми на точење немаат врска, мирисот не е тој, брзо исчезнува или пак се менува со тек на време.
http://www.facebook.com/REFAN.BULGARIA?v=app_10339498918#!/REFAN.BULGARIA http://www.refan.com/topproducts Еве им ги страните на фб и официјалната, го има и шишенцето
Еве ја и листата на парфеми не сум купувала оддамна ама би требало да се овие, барем јас кога купував така беше http://sitekreator.com/cosmetice/parfumuri.html
Ова се нивните производи, ама за нив не можам да ти кажам ништо, бидејќи не сум ги пробала. А од парфемите сум задоволна. Последно забележав дека имаат промоции, па со купен парфем даваат некој нивен производ. Ама не сум начекала кога јас купувам да има такво нешто. Од друга страна, поубаво ми е вака да купувам... затоа што мене брзо ми досадуваат парфемите (освен од cK, па нив ги имам оригинали), па со 10 мл што брзо го трошам нема време да ми досади
Баш ме заинтересиравте, ќе си купам некој парфем на точење, само ќе ми се изгуби магијата кога си го земам шишенцето од оригиналот и си се прскам, вака нема да биде исто Знаете дека некогаш шишето може да чини дури 70% од цената на парфемот, тоа најмногу го продава самиот парфем и затоа толку се вложува во неговиот дизајн.
Испробувам разни парфеми на точење(имаме дуќан за женски работи па сешто испробувам) и најубави ми се very irresistible givenchy,touch of pink и naomi campbell посебно
naomi campbell мислам дека е подобар е и од оргиналот, за летно време кул вотер мм прекрасен, Често ги кориастам, секогаш имам шишенце во ташната па ако ми затреба се мирисам