Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми на точење

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. strangewoman

strangewoman Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    718
    Допаѓања:
    391
    Јас да ти кажам дека мои другарки земаат од Шарм.Арно ама јас еднаш се прснав на училиште и да ти кажам до дома дојдов и не се сеќаваше мирисот повеќе. Што значи од таму НЕ. Јас ПОРАНО земав од едно малечко парфимериче во зграда македонија( нз како се вика) и бев задоволна. Земи си од таму па види, а знам дека тетка ми зема мошус од таа и баш е...мммм :inlove: . Долго трае и онака баш сличен мирис ми има како оригиналот. :) ;)

2. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    ^^^ Во Кики го земаат од рефан, и мислам дека не лажат, пошто се што сум зела е нормално :D . Не го разредуваат, траат, и плус има најголем избор, или пак наспроти Соник кафулено парфимеријата, kaj еден убав дечко :$ :D ама немаат многу, само неколку што се бараат најмногу :) Таму.
    Еее да, и аптекана наспроти зградана Македонија, малечка една, и тука чуваат рефан наливни :)

3. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Guilty - Gucci и Avril - black star на точење ги нема, Nina Ricci - Ricci Ricci го има :) имам прашано во Рефан :)

4. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.686
    Допаѓања:
    6.585
    Еј фала^^ али ја се премислив сега од аврил до бритни стигнав па ќе видам што ќе земам. Фала сепак :)

5. Mila92

Mila92 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    4
    lugje probajte go D&G-the one....nemate mirisnato neso poubavo, a i mislam deka go ima vo Refan na tocenje :) poz

На sonuvacka му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.981
    Сум користела. И задоволна сум од некои. :) А некои се многу различни од оригиналот..
    лошото е што ги мешаат некои со вода... |(

7. S-A-N-D-R-A

S-A-N-D-R-A Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2010
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    13
    На точење само roberto cavalli, најубав е,а трае и долго време ;)

8. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    7.161
    Допаѓања:
    259.309
    Прашањево ми е малку оф топик ама ајде може знаете...кога бев последен пат во Рефан да си земам парфемче приметив дека имаат лосиони, гелови за туширање, креми....се и сешто. Продавачката ми ги фалеше а и фино изгледаа-дали некоја од вас купила нешто и како се покажале?

9. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    што точно сакаш да кажеш? те молам појасни. дека разгалена сум нешто, или дека знам да ценам квалитет..

10. gami

gami Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    628
    Допаѓања:
    127
    Јас не сум користела парфеми на точење, сепак мислам дека треба да пробам, бидејќи стварно има убави со попристапни цени од оригиналите. А и гледам сте дале убави совети, па може кога ќе го потрошам моментално овој што го имам да си купам некој на точење. :)

11. nedzma

nedzma Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    688
    Допаѓања:
    192
    наоми Кембал на точење е многу убав, многу сум задоволна од него. :)

12. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Незнам, мене ми е некако чудно да земам парфем на точење, ептен сум скептик за такви работи си мислам дека е измама и дека нема да траат.

Сега ме заинтригиравте со парфемите од Рефан, па ме интересира колку пари се?
    Имам видено дека имаат посебно шишенце пишува Рефан интересно ми се виде :)

13. 135-5

135-5 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    5
    Aко знаете кажетеми од каде можам да купам парфемче на точење во битола а да биде трајно.поздрав. :)

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Парфемите на Рефан се 50 ден. 10 мл. Не е тоа скапо, споредено со она што го плаќаме за оригиналите. Ама само во Рефан можеш да најдеш добри парфеми, мислам дека тие се дел од бугарска фирма Рефан (така имам слушнато, може не е вистина), која директно од производителот го набавува парфемот само без амбалажата (за која се плаќа, поточно за името). Евентуално може да содржат нешто повеќе алкохол од оригиналните (е тоа не ми се бендисува, ама досега сум немала проблеми, фала Богу). Сите други кои продаваат парфеми на точење немаат врска, мирисот не е тој, брзо исчезнува или пак се менува со тек на време.

15. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
  16. LittleMissSunshine

LittleMissSunshine Истакнат член

Се зачлени на:
    2 мај 2010
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    22
    Еве ја и листата на парфеми не сум купувала оддамна ама би требало да се овие, барем јас кога купував така беше

http://sitekreator.com/cosmetice/parfumuri.html

На kolovoz, Ema.Sk и sesilija им се допаѓа ова.
  17. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.584
    Допаѓања:
    201.807
    Ова се нивните производи, ама за нив не можам да ти кажам ништо, бидејќи не сум ги пробала. А од парфемите сум задоволна. Последно забележав дека имаат промоции, па со купен парфем даваат некој нивен производ. Ама не сум начекала кога јас купувам да има такво нешто.
    Од друга страна, поубаво ми е вака да купувам... затоа што мене брзо ми досадуваат парфемите (освен од cK, па нив ги имам оригинали), па со 10 мл што брзо го трошам нема време да ми досади :lol:

18. sesilija

sesilija Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    4.177
    Допаѓања:
    13.282
    Баш ме заинтересиравте, ќе си купам некој парфем на точење, само ќе ми се изгуби магијата кога си го земам шишенцето од оригиналот и си се прскам, вака нема да биде исто :|

Знаете дека некогаш шишето може да чини дури 70% од цената на парфемот, тоа најмногу го продава самиот парфем и затоа толку се вложува во неговиот дизајн.

19. LadyBug.k

LadyBug.k Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    13
    Испробувам разни парфеми на точење(имаме дуќан за женски работи па сешто испробувам) и најубави ми се very irresistible givenchy,touch of pink и naomi campbell посебно :)

20. Zaljubena111

Zaljubena111 Популарен член

Се зачлени на:
    20 февруари 2010
    Пораки:
    2.087
    Допаѓања:
    1.647
    naomi campbell мислам дека е подобар е и од оргиналот, за летно време кул вотер мм прекрасен,
    Често ги кориастам, секогаш имам шишенце во ташната па ако ми затреба се мирисам