Ај вака и јас да ве прашам нешто ... Кој е подобар од овие два ? Кој има поубава мирисна нота, кој трае повеќе , за која сезона се ? ...
Па види, и двата парфеми се тешки да речам ајде „зимски“ парфеми. Поубава мирисна нота, за кого како, до вкусот е. Тоа треба ти да си одлучиш, кој подобар мирис има, башка можеш да видиш од какви ноти е составен. Мене лично ми е вториот фаворит, во овој број ќе си го порачам, али тој малиот од 30 мл, конечно е евтин, и можам да си го дозволам (279 ден.).
^ 269 ден. се Инаку и јас се мислев меѓу овие два, бидејки Литл Блек Дрес го имам купено еднаш ама сега сакав да го испробам оној другиот. Ама некако повеќе како да го сакам Литл Блек Дрес затоа што знам дека нема да зажалам ако го порачам
Не сум користела парфеми од Авон,ама ме заинтересира Christian Lacroix Nuit кој во новиот каталог оди со лосион за тело и гел за туширање. Го има ли некој користено?
Ептен ми се допаднаааа! Ванилата привлекува Спојлер Си го нарачав обичниот Incandessence,и туп после овој излезе,а повеќе ми се допаѓа новиов Е сега ќе си чекам
Моментално го користам Outspoken Intense и преубав ми е. Иначе мајка ми го користи Tresselle mystique и мирисот повеќе е за повозрасни жени.
Дали се трајни? Па да , трајни се . Вредат ли за цената? Па некои ич не вредат за цената . Ама некои и цената му е евтина а тие убаво мирисаат. Кој парфем од Avon ви се допаѓа најмногу? Литл Блек Дрес секако . Спојлер
Дефинитивно најдобар, и мнооогу трае.Лани за роденден го добив, и пре..пре..задоволна сум,нема да згрешите ако го нарачате
Од Авон имам неколку парфеми користено. Моментално ги користам Incandescence, Far Away - Dreams, Bond Girl и Perceive. Првиот го зедов пред 2-3 недели и прекрасно мириса. Вториот исто многу убаво мириса, ама на зима, за за на лето е тежок. Perceive e мирис за секое време, лесен, нежен, мислев нема да одговара за на зима, ама супер е. Bond Girl е исто зимски мирис, многу тежок е за на лето. Задоволна сум дека се трајни, и по некое време од нанесувањето се чувствуваат. Имам и од другите помирисано, се имам и прснато со некои ама не ми оставиле сите добар впечаток. Far Away обичниот, за мене е одвратен, неколкупати го имам помирисано ама одма ме фаќа стомак од него, а и многу ми е јак. Little Black Dress, не го имам користено, но многу убаво мириса. Outspoken, лилавиот, убаво мириса и овој. Little Red Dress, следен е на листата за користење. Го имам на тестер и многу ме бендиса. Pur Blanca, лесен, нежен, убаво мириса, пролетен, летен мирис.
Perceive го користам веќе веќе подолго време, и многу ми се допаѓа. Сега го порачав Incandescence, за прв пат го порачувам и не знам каков е, се надевам дека е добар, гледам повеќето тука го користат, па би требало да ветува. Што се однесува до цената, некогаш знае да изненади од што е подуена за некои парфеми, ама воглавно повеќето од цените им се супер. Прифатливи ми се.
Значи според мене парфем за кој никогаш нема да се каам од авон е Today Tomorrow Always.. значи феноменален е и често е на попуст, кога се зема на набавна цена значи доага за габе, и за парите не жалам.. и онака имам навика за парфем да дадам пари без каење, луда по парфеми и козметика сум.. не да не насиќа парфемот ауу немам зборови.
Во зима секогаш го користам TODAY tomorrow always, едноставно го обожавам. Имам користено многу парфеми од AVON, сите убаво мирисаат освен FAR AWAY, ептен е мирисот упаден и јак, дури и те гуши.
Ме интересира како мириса, повеќе за зима или за лето е, ако го има некој користено нека пише. Тоалетна вода или парфем е, гледам го има во новиот каталог во сет со спа производи, ама нема повеќе информации, а ме мрзи да барам постари каталози.
Незнам за женски парфеми ама кога ќе помине некое машко нарскан со блек сајд тач..Абе цела се топам,нешто инзвонредно,чудо од парфем е
Го имам моментално Little black dress и искрено не е тоа што го очекував, убаво мириса онака е зимски парфем.. ама некако за во затворена просторија ми е многу загушлив.. не знам, не е онака лесен парфем. Наредниот пат ке го пробам Little white dress.. па се надевам ке си го погодам. Инаку заљубена сум во Christian Lacroix лилавиот.. ама па скап е, го чекам на попуст да си го земам.
Ги имам користено само Little White Dress и Little Black Dress и се многу убави,нежни. А ги имам 'душнато' Secret Fantasy,Eternal Magic,Be Kissable и Be Spontaneous и значи сум се воодушевила.Без зборови останав.Посебно за Етрнал Меџик.