@crazylady мене најубаво ми мириса новиот од малина. Во тековниот каталог има уште два од: див бергамот - блескава мешавина од светол бергамот, чајна есенција и скапоцени дрвја; расцутен лотус - блескав букет од бујна фрезија и расцутен лотосов цвет омекнат со привлечен мошус.
Новите Scent Essence парфеми многу ме разочараа, воопшто не се трајни, дали половина час се задржува мирисот! Со другарка се залетавме по цената (а притоа не обрнавме внимание на тоа дека пакувањата се 30 мл, не 50 мл, што значи дека баш и не се толку исплатливи како што отпрво ни се виде ) и среќа прво порачавме тестерчиња. Blushing raspberry има сладок ама пријатен мирис, мене ме потсеќа на бонбона. Wild bergamot не ми се допаѓа, мириса кисело. Blooming lotus ми е најубав, мириса на чисто, на свежо... Дискретен и ненаметлив парфем но преубав, штета што за многу кратко време ветрее сосема. Се надевам дека можеби е до тестерите и дека самиот парфем трае подолго но ова не е првпат да порачам тестер и сите траеле подеднакво долго како и самиот парфем. Јас сум презадоволна од парфемите на Авон, сите имале одлична трајност но оваа колекција изгледа потфрлила.
@LUCERKA пиши колку трае кога ќе го пробаш. Многу ми е криво што не го порачав и јас, додека се натокмив претставникот од каде што порачувам ја направил порачката.
neznam pisi avon na fb i ke izlezat poveke strani pa klini ako ima nekoja avon skopje ako si od skopje,a mozebi ima nekoja feminka koja nema napraveno poracka
Имам користено неколку но не се сеќавам на сите, само на Little Black Dress и Summer White Sunset. Има повеќе кои ми се допаѓаат но некои не сум ги порачала бидејќи ми биле прескапи. Купувам парфем ако цената е максимум 600 денари. Има некои мала количина а висока цена, јас сакам нешто што ќе се исплати.
Кој парфем од овие Rare е најубав? Rare Pearls, Rare Gold или Rare Amethyst? Во наредниот каталог ќе ги има на намаление а башка барам некои позимски а сепак не многу јаки.
Јас го имам. Парфемот е совршенство, омилен ми е од авон. Нема некој онака специфичен мирис, ме потсеќа на еден парфем ама никако не можам да се сетам на кој поточно, небитно... Многу е траен, приснеш 3 пати и си мирисаш цел ден, тоа ми се свиѓа најмногу кај парфемот. Се исплаќа многу, јас го земав за неворојатно многу ефтина цена, ама тоа беше уште пред да излезе во каталогот. А сега ако не се лажам е нешто над 1000 денари, како и да е се исплаќа. Нема да зажалиш со сигурност ти кажувам.
@Jenniffer мене една другарка ми го понуди за некоја смешно ниска цена заедно со се крем за тело и мини парфем од него. Сега сигурно ќе го земам
Јас бидејќи сум претставник го земав за 500ден. Ама тоа беше ако не се лажам уште пред 2-3 кампањи, пред да излезе во редовниот каталог.