Devojki, za prv pat ja naracav ovaa kolekcija za libeto. Vaka ubavo mirisat no, dali trajt mirisot? Ste go probale parfemot?
Go imav sprejot za telo nalitlle black dres ama ne traese ic i sega imam samo rolet na litlle black dres i on ne mi se dopaga oti ne trae
@***nekoja*** , Јас го имам користено розевиот и убав е. Мириса овошно и лесно, потсеќа на бомбона Иако е сладок, прилично е ненападен и повеќе е дневен отколку вечерен парфем, идеален за шопинг или за кафе со пријателки. Трајноста му е средна. Миднајтот го имам мириснато само во каталог но паметам дека ми остави позитивен впечаток (доминираше мирисот на вишна и слива) и ми делуваше како помистериозна и позаводлива верзија на „оригиналот“. На следните линкови може да си прочиташ повеќе http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Secret-Fantasy-10907.html http://www.fragrantica.com/perfume/Avon/Secret-Fantasy-Midnight-26239.html
Девојки кој е појак и подолготраен од овие два парфеми.Сакам еден да порачам па се мислам Musk повеќе ми се свиѓа како мириса но незнам колку е јак...Молам за предлог кој е подобар од овие два?
Убаво мирисаат ама барем мене воопшто не ми се трајни. 5 минути и после ништо не чуствувам, а сум земала разни од 300 до 1200 денари и секогаш истата приказна.
Дали се трајни? Некои се, некои не. Дали вредат за цената? Вредат, иако има некои што се скапи за нивната количина меѓутоа прекрасниот мирис дефинитивно вреди. Кој ми е омилен? Засега омилен ми е Silky Soft Musk, барем од тие што сум ги пробала. Ми се допаѓа мирисот но и неговата долготрајност, ставам мала количина а сепак толку се осеќа и трае.
Дали сеуште е во продажба Christian Lacroix - Rouge? Го разгледав новиот каталог и не можев да го најдам, па ме интересира дали ќе го има во наредните каталози или да барам алтернатива? Парфемов го немам користено, но помирисав тестер и ми се допаднаа нотите. Го имате ли користено и какви се вашите впечатоци од истиот во однос на трајност и квалитет?
Ќе го има повторно но не баш најбрзо, затоа што како што е Lacroix дизајнерска линија во Avon, од следниот месец соработуваат со Kenzo и ќе има и негови дизајнерски парфеми Life - за неа и него, па така фокусот ќе е на нив, а нешто подоцна и секако во предпразничните брошури, ќе можеш пак да го најдеш и овој
Многу, мене дека ми е прејак и ми удира во слепоочница па коа ќе дојде колешка со него намирисана, мислам недела дена во канцеларија го осеќам
@eloves, Траен, дури претраен Прекрасен парфем, мојот омилен од Авон. Само имај во предвид дека е многу јак и доминантен, дефинитивно е вечерен мирис и (според мене) не е баш „младешки“.