Според мене од овие два Percieve е понежен ,а Far Away е малце потежок за мој вкус ,и со самото тоа што е појак и изгледа потраен. Типичен зимски парфем, додека Percive повеќе пролетен, летен ( барем јас така си ги категоризирам парфемите според сезоната). Но кој и да го земеш нема да згрешиш за трајноста, бидејќи скоро сите парфеми на Авон е трајни.
Meне и двата парфеми ми се тешки, иако far away искрено малку повеќе па затоа си го користам зимскиот период. Пријатен му е мирисот ама и малку тешок, а во однос на трајноста има чиста десетка. А ако бараш нешто за секој ден, подобар избор би ти бил персив.
Jaс го имам мириснато машкиот и знам дека е многу убав и траен. Го порачав и јас женскиот, се надевам дека е исто толку траен па ќе пишам следната недела.
кој е подобар? сакам поинтезивен и појак мирис, повеќе зимски. или некој друг да ми препорачате таков од авон. можеби некој од овие?
Мене Little black dress ми е класика, исто и red dress ама тој гледам дека го нема извесно време. Последно што земав а ме изненади со трајноста и уникатниот мирис е тоалетната вода Imari Elixir. Прскање максимум два пати оти корне, луѓе ама сакам јас малку потешки парфеми за навечер, зимски. Како изветрејува така понежно и поделикатно мириса. Препорачувам.
jas od ovie si imam probano viva la vita far away incandessence i femme ne znam cherish femme i LBD kakvi se zatoa sakav da slusnam mislenje a inaku za imari elixir nemam zborovi i po miris i po trajnost e nezamenliv
@IM.TMKQ квалитетот им е исти меѓу тоа фар авеј од десната страна со розевото капаче мене лично ми е многу јак. Ми има некој чуден мирис на ванила а ванила не поднесувам. Лично сум љубител на понежни парфеми. А за трајноста има чиста десетка.
@IM.TMKQ литл блек дрес е дефинитивно парфем за сва времена. Го имам и одличен е и траен што е најважно. Со тој парфем нема утка Фар авеј лично мене ми е прејак, ако си љубител на јаки парфеми не е лош и тој.