Нема парфем од Oriflame кој го немам користено, така да со сигурност Petal Quartz можам да кажам дека е најдобриот.
Giordani gold shine многу е убав, инаку сум имала многу парфеми од Оriflame, ама овој ми е така од поубавите, инаку за парфеми стварно има избор, нормално поскапите се потрајни и поубави, ама има и парфеми со поприфатливи цени за да може секој да си набави...
Колку и да се убави, пак ми се потврди тоа дека не се трајни за жал. Порано беа потрајни, ама сега за два часа испаруваат...
Што мислите за парфемчињата sun,moon, eclipse кој од овие парфемчиња се добри многу се ефтини траат убави се? може некој да ми каже што има користено кој е убав позз
Јас еден од овие парфеми ( не се сеќавам кој беше) го имам користено уште на времето кога бев прва или втора година средно и да ти кажам дека и уште тогаш не беа нешто посебно трајни, а со оглед на тоа дека и другите поскапи парфеми ги измелезија, сигурно дека и овие се направени како водичка, прсни од нив, излези надвор и готово парфемот е веќе изветреан.
Највеќе си ги сакам : прешс,грејс виолетовиот,ултра глам,мисс о,дивајн син,рок еинѓел,и тн и тн. А да и -- џордани вајт гол и џордани голд шајн ми се убави
Divine парфемот е повеќе пролетен,летен,зимски? Со кое годишно време најдобро би се склопил,јак е или од понежните? Му го фрлив меракот,мислам да си го нарачам пролетва
штета сакав да порачам некој од овие ептен се ефтини но штом ич не се трајни ништо фала многу на одговорот позз
овој парфем го користеше другарка и е нежен повеке е за пролет-лето убаво мириса ако не са го расипале и него во трајноста
Абе, нема врска дека не се трајни, тие што се поевтините и летните то4но не траат многу, ама ај Giordani дали не трае или некој друг од тиа подобрите, јас ако ставам на некоја блуза парфем, и наредниот пат кога ќе ја обле4ам пак мириса.
Full Moon е преубав, ама е лесен, летен парфем. Јас си го порачав во мај, а уште ми стои не е ниту до половина истрошен, а цело лето се шприцав. 30 мл е, тоа му е мана, инаку си го штедам многу. И доста е траен, јас му давам палче. :up:
хахаха и мене исто така имам мачнини кога ќе го помирсам многу е јак ми се лоши дури, не се опишува а незнам зашто сите толку го сакаат јас не го поднесувам одвратен е.
ДЕВОЈКИ АЈ МАЛКУ ПОМОШ. сакам да си ги земам од орифламе на слепо Еclat weekend и Delicacy нека ми пише некој кој ги има користено или бар имал прилика да ги мирисне..... поззз