Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парфеми од Oriflame

Дискусија во 'Парфеми' започната од bilkata, 18 јануари 2010.

1. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.451
    Феминки гледма во новиот каталог го нема абер еликсир, но го има најт, а баш сакв да си ја порачам класичната верзија. Ке го има ли во следниот каталог амбер еликсир и дали е траен и убав овој најт? А да сакав да прашам и за викенд колку е тграен бидејки навистина убаво мириса баш по мој вкус, но џабе ако не е траен.

2. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Многу е траен,еве мене уште ми мириса марамата од пред 2 дена што ја нашприцав. :)

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    Здраво на сите :) :$ Барав низ форумов и најдов само за парфемите на орифлеим,не најдов некоја посебна тема општо за орифлеим,но ако има ве молам за линк!Вака..сега брзо се зачленив во орифлеим и сеуште ја правам првата порачка арно ама никако неможам да ги соберам тие 100 БП(100 поени што треба да се собираат,мислам дека знаете)некаква помош?како да ги соберам,совет??Стварно премногу ми значи и премногу го сакам ова со правењево порачки,пресметки,земање на порачките и сл. ама на кој ќе му земам порачки..како да ги направам тие 100 поени? некој искусен или не мора да е некаков предлог ако знае нека кажее,некаков начин,нешто да превземам или било што!!Ве молам за помош!! :worried: :( :sweat:

4. Elena-123

Elena-123 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 април 2013
    Пораки:
    336
    Допаѓања:
    322
    во новиот каталог 15-2013,што мислите за Mirage Спреј за тело со шифра 25043 од 149 денари(на стр.15)?Сте го користеле,планирам да си го порачам па сеа незнам дали ќе направам добар избор?! :?: :*

5. Vivacity

Vivacity Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    Моментално го користам Paradise и задоволна сум, а наредниов месец планирам да го земам Amber Elixir (слушам добар бил) :D

6. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Мираж мене ми е еден од најодвратните мириси што ги имам мириснато,многу многу тежок мирис.Дезодорансите на Орифлејм исто ми се ужасни,трајност нула,остава бели траги и после нанесување кожата лепи и воопшто не е пријатно.Ако толку ти се допаѓа мирисот,земи си парфем,не вредат дезодорансите,ако пак сакаш било каков дезодоранс имаш огромен избор низ парфимерииве и маркетиве.

7. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.451
    Ако има некој онлајн консултант на орифлејм нека ми пише лп :)

8. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Ај нека ми каже некој ако знае доколку имаш долг да речеме од 800 ден, и поминат повеќе од 5 години после дали те памти и дали можеш пак да се активираш?? Не знам дали имам доплатено или не, а утре треба лична карта да однесам за да се презачленам.

9. MayDiamonds

MayDiamonds Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2013
    Пораки:
    1.767
    Допаѓања:
    2.079
    Девојки не сум порачувала од Орифлејм до сега, немам ниту еден парфем пробано.. па би сакала да ми препорачате некој пармем зимски, така да има заводлива нота, погоден за вечерно излегување.. не сакам премногу оштри.. битно е да биде пријатен и забележителен. :)

10. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    Многу е убав,јак и траен парфем! :)

11. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Се мислев да го нарачам Vivacity или Eclat. Кој е поубав?

12. EMoonlight

EMoonlight Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2011
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    13.815
    Eclat дефинитивно,според мене :) многу убав парфем,убаво мириса,трае доволно :)
    И јас ќе го порачам најверојатно од овој каталог. :)

На poenta и Lemonade им се допаѓа ова.
  13. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    Јас го обожавам овој, и го чекав да го намалат, го дочекав :D сега е 780, и два ќе си порачам :inlove: плус и бразлетна ќе си искористам :)

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    ембрејс

штета што веке го нема парфемот беше еден од најдобрите и нај трајните парфеми го обожавам прва прилика да видам дека ке излезе одма го порачувам

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Пак барам парфем за поклон, другарка ми сака да е од Орифлеим. :?:

Како поубави ми ги препорачаа Дивајн и Еклат...

Што мислите, кој е поубав ?

16. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

според мене еклат е мн поубав

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  17. ELT-S

ELT-S Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    139
    Допаѓања:
    12
    Elvie... Омилен! :)

18. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.333
    Допаѓања:
    17.915
    А кој дивајн - плавиот или синиот, мене и двата ми се убави, јас плавиот го имам користено, многу е убав, ама онака по летен е, а црвениот мислам дека баш е за сега :) Јас би ти го препорачала лав поушн. погоре имам пишано за него. Мислам дека нема девојка која не би се заљубила во парфемот а богами и машко :*

19. Sunshine88

Sunshine88 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2010
    Пораки:
    1.533
    Допаѓања:
    581
    Си го земав минатиот месец, прекрасен лесен мирис. И трае, не дека ја приметувам, ама другиве што кажуваат и наредниот ден ко да сум ставила од него.

20. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.024
    Допаѓања:
    36.074
    Редовно ги користам парфемите на Орифлејм.Не поради тоа што сум член,туку поради нивниот дискретен и траен мирис.Посебно се добри Еклат(црниот),го имам и дезодорансот, Дивајн(синиот), Денсинг Лејди Ту Најт(виолетово топчесто пакување)посебно го препорачувам за летните вечерни излегувања,Мјуз,исто така го имам и дезодорансот, како и Деми Мур,парфемот и дезодорансот.Лично,парфемите ги делам на летни/пролетни и есенски/зимни.