Убави се парфемите убаво мирисаат, ама мирисот не се осеќа од далеку треба да се доближиш и за да го осетиш и трајноста е добра има и парфеми што повеќе траат (да кажам средно) ама јас сакам парфеми кои можеш да ги осетиш малце подалеку
Ascendant pure во бело паковање и Signature! Двата мирисаат одлично и баш се за ова време пролет и лето..
Девојки што ќе кажете за Divine плавиот, ви ги прочитав коментарите, повеќето сте задоволни. Ме интересира за трајноста, не сакам да е тежок, сакам да мириса на свежо, чисто, сакам нежни парфеми, дали е таков ? Не сакам тешки, благи и овошни парфеми. Е сега и трајноста да не му е за пола час да испари.
^ Ич да не му ја мислиш, парфемот е сон. Преубаво свежо мириса, измислен е за лето, а и трае. Јас го имав едно време и кремот за тело и некогаш само од кремот да се намачкав, мирисаше како со парфем да сум се прснала. Во план сум да го купувам пак, а и тебе ти го препорачувам.
Сега кога го видов Еклат се двоумам мегу овој и Дивајн , аххх жени , што ќе ме советувате, мене некако Дивајн повеќе ме влече, мислам понежен е, и потраен. Никогаш немам порачувано парфем од каталог, ќе ризикувам . Ваше искуство
Ги користам и двата парфема и во однос на трајноста задоволна сум.Дивајн е подискретен и според мене наменет е за сезона пролет/лето.А Еклат е малку потежок пафем и подолго се задржува на облеката.За мене е битно тоа што и двата содржат сандалово дрво што го прави мирисот посебен.Си направила добар избор од парфемите на Орифлејм и за кој ќе се одлучиш нема да погрешиш
Задоволна сум од повеќето тоалетни води што ги имам користено.Ги имам користено Precios Moments, Fairy City Lights, Love Potion, My Red, Divine плавиот,Giordani Gold. Досега најзадоволна сум од Love Potion, преубав женствен мирис, повеќе е како за навечер и многу е траен.Во комбинација со кремот за тело е чиста 10ка
Убав е, свежо мириса ама не трае многу со оглед на тоа што е поефтин од другите, но вака за летно време супер е
Veki4kaa Мајка ми си го порача. Вели дека бил многу нежен и супер прилега за летниот период. Јас лично, неможам да го користам, бидејќи сакам парфеми што траат и да не се нежни. Изборот е твој, се надевам дека ти помогнав.
Парфемот го имаше уште и во каталогот пред Нова Година и мислам дека тогаш беше 1299ден. Јас го земав веднаш,со тоа што добив попуст. Инаку многу убаво мириса и е долготраен ептен. Според мене не е за лето,бидејќи е многу јак,преовладуваат ноти на зимски парфем.
Од она што го имам помирисано на каталог ми е прејак, претежок и прегрд. Но, секој си има различен вкус