Lola-Marc.J.e добар да се разбереме Али тој на Алкалоид е отров ,при сама помисла на миризбата ми се лоши. А пак Si Lolita-Lolita Lempicka ммммм,,,го обожавам,прекрасен ми е. http://www.fragrantica.com/perfume/Loli ... -6433.html
Епа јас да си кажам дека Лола од алкалоид ми е омилен парфем Не знам зошто сите толку го напаѓате, кога има далеку полоши парфеми....за девојките кои сакаат појак мирис е предобар Сепак само мое мисленје, ама морав да си кажам, срце ме здоболе кога видов колку го напаѓате А и можно е да затоа што ми е прва љубов, прв него почнав да го користам, па сега еве по толку години пак се вратив на него - лично за мене незаменлив е !
Имаше еден Frank Govers порано ,сега го немам сретнато ,од него ми идеше да . Мирисаше слично на белиот Би Ју ,и него не можам да го поднесам од истите причини. Од машките парфеми не можам да го смислам One Million ,не знам што убавина гледаат во него ,претежок е ,исто како Colloseum ,Cobra итн.
Тој е тој е. Шишето е во вид на зрно кафе, а кутијата е бела. Не ни знаев дека постои тој парфем се‘ додека не го мириснав кај една другарка ^ Изгледа му е некоја имитација ја овој
C-thru black diamond i Black XS. Погадно нешто не сум помирисала. Го купив дезодорансот демек да не фрлам пари на нов парфем за на одмор, и ај викам да сменам. Го прскав кај стасам за да го потрошам.
Денес како поклон, више лотарија да речеме, добив парфем и жива среќна дека е нешто добро. Доаѓам дома, отварам Wish Chopard, земам длабоко воздух, мирисам и паѓам во несвест. Погрозно нешто немам помирисано, уф тежок и неподнослив мирис што ме тера на повраќање. Викам ај може прашање до вкус и ај да прашам некој од домашните да не го бендисуваат па да го дадам, ама јок. Чепкам на интернет само добри препораки има ама ја не можам да најдам една симпатична нота што ќе ме привлече кај овој. Дали е некоја пазарска копија или едноставно не го бива парфемов не знам, али знам само дека не би го користела дури ни за во тоалет после голема нужда.
Не знам што ми е во последно време, ама не ги поднесувам повеќето од парфемите кои ги поседувам. За Нова Година добив неколку и сите ми се одвратни, не знам зошто луѓево воопшто се обидуваат, кога многу е тешко некому да му погодиш парфем. Avon Pure O2 Порано го имав парфемов, тоалетнава вода, уатевр, во мало ролонче и баш убаво ми мирисаше. Вчера ми го дадоа и се прснав само за да го пробам, абе сеуште го чувствувам, што трајност ќе беше. Ми мириса како оние освежувачите на воздух (кој воопшто ги нарекол така?) што ги има во такси, некој продорен цветен мирис, ма не можам да го поднесам. Oriflame Amethyst Fatale Колку и фино да изгледа, ужасно мириса. Ако некој му фрлил окце на парфемов, слободно нека си купи од оние малецкине со мирис на бугарска роза, затоа што мирисаат апсолутно исто. Премногу сладок, тежок и загушлив. Oriflame Eclat Weekend Знам многумина на кои парфемов им се допаѓа, вклучувајќи ме и мене на почетокот. Летен цветен парфем, ама некако почна да ме иритира. Можеби ќе му се навратам, ама напролет или налето. Oriflame Elvie Значи не знам дали мене веќе ми се здосадени парфемиве на Oriflame, или навистина имаат лоши парфеми, ама претставник сум и имам многу кои сум ги добивала промотивно или на некоја акција. На пример овој ми е стар, не знам од кога и како сум го купила или добила, ама мајка ми сега го отвори и почна да го користи. Едноставно не можам да го користам. Едноставно не го купувајте Oriflame Amber Elixir Е овој сама си го порачав, guilty as charged Колку му се радував, па и вистински парфем е, не е тоалетна вода...и се разочарав. Премногу е јак (има ли парфем од Oriflame што не е загушлив?), жолт, ми мириса евтино и машки. Знам многу на кои им се допаѓа, можеби е до вкус, ама дефинитивно not my cup of tea.
La Costa оргиналниот машки парфем значи ако ставиш повеќе од 3капки одма во глава мава.. а од женските нема некој што неможам да го поднесам сега засега.
Лејдис енд џентлмен, Блек ИксЕс од Пако Рабан. Се излажав да си купам од овој на точење... Значи, се каам што си ги дадов парите за ова срање од парфем. Душичката си ја усмрдев Тежок, тежок... Дури и машки ми мириса одвреме навреме.
Има еден што личи на Flower - Kenzo, се вика Charlie - Red http://www.theperfumeshop.com/pws/image ... e/3205.jpg