Се изначитав позитивни критики за парфемов дури некои одеа до тоа дека е зимска верзија на Bright Crystal кој патем го обожавам па уште повеќе ме запали да го мириснам да видам што чудо ќе е. Која спротивност не ми се веруваше каква зимска верзија на Bright Crystal врска си нема апсолутно допирна точка нема со него. Многу луѓе го обожаваат и им е најубав од кристалите на Версаче за мене е најлошиот, Crystal Noir не мириса, ова чудо смрди бре.
Шанел 5 Не знам како е класика и најпродаван. Многу е тежок и за 5мин. почнува глава да те боли од него. Мислам дека постарите жени повеќе го преферираат.
Парфемите на Авон се многу гадни.Еден мирис на сликичката во каталогот,друг мирис кога ќе ви пристигне. Досега (Pur Blanca ,Far Away Little Black Dress Femmie )
Од омилен, до парфем кој не го поднесувам. Потрошив едно шише и буквално си бев заљубена во парфемот па си купив уште едно, нели никогаш не ти е доста од пафеми. Ама дали од што го користев многу време, нон-стоп и во големи колични, парфемот од омилен ми стана парфем што не може да го мириснам. Ми стои сега пола шишенце а и плус имам таков дездоранс и млеко за тело со истиот мирис, исто срање. Не можам да го смислам повеќе. Една сабота во осетив мирисов во гужвата, одма вечерта ми се расипа. Од далку го осеќам и го мразам премногу.
Од сите што сум ги мириснала, сите ми биле ок. Некој повеќе, некој помалку. Или јас само убавите ги погодувам
Секој парфем што во својот состав има мирис на ванила, кокос, чоколадо, грејпфрут, цвет од какао и ѓумбир.
Emporio Armani Diamonds Премногу загушлив, сирупасто зашеќерен, има одвратен сладуњаво блуткав мирис. Фуј! Да му се зацрни на човек пред очи. Рекламата и името делуваат ветувачки и моќно но мрисот нема никаква врска со нив. За жал добро замислено ама лошо изведено.
Pasion Dance mirisa jako no i ubavo i dovolno e 2 pati da se prsnes a ne kako nekoi parfemi i 5 pati da se prsnes posle polovina cas voopsto ne mirisaat .
Го купив летево затоа што сакав парфем со нота на кокос и да мириса ориентално, по пристапна цена.Претходно ја користев купката и преубаво ми мирисаше дури цела и бањата ја замирисував на убаво, а и на телото се осеќаше мирисот одпосле.Парфеммот го купив набрзина не го ни намирисав, очекував да мириса убаво како и купката...ама не, не и НЕ. Премногу јак, премногу тежок ги буди сетилата ама во негативна смисла.Ми го активира гаг рефлоксот. Се намирисав само еднаш и отидов кај другарка ми на седенка и почна да кива од него и главата ја заболе.Ми забрани да го користам. Не знам што утнале во парфемот ама можам да се заколнам дека после одредено време ми замирисува на темјан. И една колешка го користеше на почетокот на семестарот,цревата ми се превртуваа на предавањата.Послето си праевме муабет и она кажа дека еднаш-два пати се прснала и престанала да го користи, многу и бил тежок. Очекував многу од овој парфем ама еве го така стои незгодно ми е и да го подарам на некој. Еве и сега ми се згади додека пишував за него.