1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парчиња од мама во мојот плакар

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kolovoz, 4 јуни 2011.

1. TeaB

TeaB Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    1.868
    Допаѓања:
    543
    Има неколку работи во мојот плакар, но и тоа што го нема јас си го носам. Си мењавам алишта со мајка ми :)

2. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.076
    Јас се снабдив денес од баба ми две ланчиња, стари 100 години :) антиквитети! Прескреќна сум :)

3. Jessie-J

Jessie-J Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    61
    Да, јас имам неколку блузи од мама кои се зачувани и убави.. ааа имам и некои марами :D :D

4. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Имам едни панталони со цветен дезен, такви широки лелеави, ептен си ги сакам. Мама уствари сакаше да ги џитне, ама кога ги видов на прв поглед се вљубив у истите. :rofl:

5. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Мајками ретко ми дава нејзини алишта од порано.Бидејќи не ми чинат ја сакам да ги изменам малце али не ме остава ми вика модата се враќа ќе дојде време и ова ќе го носиш....А многу ми е мака за еден фустан долг тесен тегет боја кој можев да го скаратам и да го износам ама го забаталила негде и никако неможам да го најдам,ништо чудно и фрлен да е :worried:

6. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.087
    Допаѓања:
    1.151
    Јас сум побогата за цели три кошули од мама и ташна од баба и не можам да им се изнарадувам. Само едната кошула ќе си ја преправам во рамениците пошто побогу потпунки не мислам да носам.

7. SweetChild

SweetChild Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2012
    Пораки:
    1.597
    Допаѓања:
    2.987
    Јас имам само едно парче облека од мајка ми во плакар,и тоа маица Метаllica оргинал,од '90 :lol: :rock:

На pamelche му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Само неколку фустанчиња и накит малку

9. Salome

Salome Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    1.245
    Допаѓања:
    10.422
    Немам облека од мајка ми насладено, не сум ни прокопала треба да разгледам ама затоа целиот накит од мајка ми и од тетка ми си го земав за мене. ]:)
    Е ако де, братучетка ми и така не го сака.А иначе накитот е сон, стварно има многу добри парчиња на кој човек може да ми позавиди. :lol:
    Исто така и чанти имам наследоно од баба ми од страна на мајка ми.Едната е црна, класична.
    Другата е кремаста ала Биркин ташна модел ама малку е излижана од страните и пожолтена од времето па не ја носам.А многу е убава.Криво ми е стварно.
    Имам уште една плик ташна, таа ми е од мајка ми наследена, лакована е порано ја утепував од носење, сега малку поретко.
    И уште две ташни кожени и двете се кафени, само што едната е голема и се носи преку рамо како поштарска е некако моделот, а другата е малечка се закопчува со едно интересно дрвено копче и има некакви мотиви изрезбано од предната страна.

Од другата баба од страна на татко ми, имам наследено еден многу убав сламен шешир, така ептен ми е дамски, малку е оштетен од шо како мала си играв со него(лудо дете! :D ) ама не се многу познава и килибарен накит.

А сега ме настрвивте феминки, утре ќе прокопам, белки ќе си најдам нешто по моја мерка. :D

Прикачени фајлови:

10. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Имам преубави работи од мајка ми. Преубави кошули,фустани,штикли. Имала многу префинет вкус. Некои од нив треба да се прилагодат на моето тело за да можам да си ги носам,ама во секој случај ептен ми прават мерак.

Освен овие фини работи, купувала и глупости крзна,бунди,лисици од кои искрено се грозам. И гледам само да ги џитнам негде.

Најомилен дел од работите ми е накитот. Има неверојатни филиграни и сребрени работи што ми е страв да ги допрам за да не се оштетат некако. Има и едно чудо златен накит, што го обожавала,ама ете јас не сум му баш наклонета. Тешко веројатно дека ќе го носам некогаш.

11. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.897
    Допаѓања:
    4.903
    Се наоѓат по нешто,имам убави блузички и кошули.Ама никогаш не сум ги облекла,а и немам храброст да ги облечам.Незнам мислам дека ако ги облечам,сите ќе ми се смеат.Исто така имам и една прекрасна нејзина сукња,но никогаш не би ја облекала,а многу ми се допаѓа.Незнам можеби ќе е облечам некогаш,ништо не се знае :) Исто така сум имала и многу накит,ама од невнимание како мала трап бап...и сите ланчиња сум ги искинала,имам само едно бисерно така што е поздраво :) хахахаа :$ :lol: Имам прекрасни ушници,се надевам дека ќе ги ставам некогаш на мене,зошто ми се прекраси :D

12. ilovecupcake

ilovecupcake Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    77
    Јас имам долга плисирана сукња од мајка ми. Она ја носела во нејзините факултетски денови, и сега 20 години подоцна ја носам јас исто во моите факултетски денови :) Штета што јас сум послаба и повеќето работи не ми се точни

13. dream.queen

dream.queen Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2012
    Пораки:
    313
    Допаѓања:
    191
    имам се и сешто ташни,суќни сакоа накит па друри и турпија,ама многу убаво средува ноктите :!:

14. wildness

wildness Активен член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    23
    Какви се’ не прекрасни сукњи имам, кошулки и ташни. Ташни дури и од баба ми собирам, некои пликови што ги има, прекрасни, не ми се ни носат од што се вредни и добро сочувани. Кожни, вистинска кожа, имам едно 5,6 такви плик ташни, кои со мерак ги носам бидејки знам дека уникатни се, сочувани 30-40 години. Плисирани сукњи имаше колку сакаш, само што пола се испофрлани и исподавани на братучетки и сестри и роднини, па на мене останаа само две. :| Ама пак, задоволна сум многу, модата колку што гледам ептен се врати наназад, многу ретро се носи. :)

15. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Па имам парчиња од мама, но не од пред 20 или 10 години, туку од пред 2-3 години.. хаха
    :lol:

16. renne

renne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 април 2012
    Пораки:
    177
    Допаѓања:
    19
    Исто.. :lol: :*

17. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Имам доста работи присвоено од мама,маички обични за кежуал комбинации во тони,најмногу имам марами зашто има многу што ги гледам по продавнициве наши :)

18. MidnightFlower

MidnightFlower Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2010
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    48
    Се што мама купува јас носам, се што јас ќе купам и мама носи и така си се надополнуваме со облеката :)
    Млада е мојата мама, уште е модерна ;)

19. kolache.99

kolache.99 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2012
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    808
    Па може да се најдат неколку блузи и маички :)

20. Lemonade

Lemonade Истакнат член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    222
    Неколку кошули, една сукња, 2-3 ташни.. Мама си била буцкаста на времето (и сега), а јас сум средна накај слаба па не ми одговараат баш.