1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Парчиња од мама во мојот плакар

Дискусија во 'Мода и стил' започната од kolovoz, 4 јуни 2011.

1. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Имам од нејзе многу убави работи, ама треба да барам во пакети, коа ке почне да ми кажува што се има во тие пакети ми иде да пукнам :@ . Иста сум како нејзе слаба па се ми одговара :D

2. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Денес си најдов 3 кошули, бела, лилакова, и сива. Сивата е како за сега а останатите се позимни. Ама многу се убави едвај чекам да ги облечам. :wasntme:

3. lili....sweet

lili....sweet Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2012
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    19
    имама само една ташна , едно џемперче и една маичка во се др пропаѓам...

4. Dannyella

Dannyella Истакнат член

Се зачлени на:
    18 декември 2010
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    17
    Чантите и обувките од мама ми се омилении .. хаха ... облеката не ни е ист број , а има работи шо би сакала да си ги присвојам и прилагодам по мене ... кркр ... но нека е и нејзе добро и прилегаат =)

5. Barbie20

Barbie20 Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    676
    Допаѓања:
    10.722
    Имам многу работи од мајка ми,пошто и таа на времето била слаба како мене,па се ми е точно. Имам фустанчиња,сукњи,маички,но најмногу марами...ги имам во сите бои :)

6. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.468
    Имам и од мама и од тато :) .

Од мама имам полно работи, и зимски и летни, и секојдневни и посвечени - марами, кошули, фустанчиња, чанти, блузи, елеци, џемперчиња, кратки пантолони, сукњи, палта, ракавици, шалови, накит. Нешто ми е точно, нешто е преправено и многу често ги носам, и јас и сестра ми.
    Чевли имаме неколку пара, ама ги носи сестра ми, мене ми се мали.

Исто имам и од тато - неколку кошули, зимска блуза и бели пантолони.
    Пантолоните беа долги, ама јас ги скратив до колена и ги изнаносив. Некои од кошулите ги носам за излегување, една за дома, а блузата за дома бидејќи ми е долга и широка, па ми доаѓа како туника :) . Ништо не е типично машка грдероба, па не се ни познава дека не се лично мои :) .

Се е толку добро сочувано, па и после толку години и по многу носење - и од нив и од нас, ни бојата им е избледена, ни нешто се скинало, нити пак се излитило, доказ дека тогаш биле поквалитетни алиштата :nod: .

7. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.007
    Јас неодамна најдов еден стар пакет полн со облека од мама.
    Најмногу си собрав кошули и џемперчиња кои се одлично сочувани.
    Имам и неколку сукњи кои тетка ми ми ги преправи, т.е. ги скати, бидејќи беа под колена.

Криво ми е за фустанчињата од мама, имала прекрасни фустанчиња и ми се плаче кога ги гледам на слики. Ама дел од тоа баба ми дала по роднини, а дел фрлила.
    И криво ми е за чевлите на мама, тие ни стојат дома и некои пара се добро сочувани, ама не носиме ист број. И јас и сестра ми носиме поголем број од мама, па тие само така си ги чуваме.

8. kikiritka89

kikiritka89 Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2012
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    10
    Никогаш не носам парчиња од мајка од причина што јас сум многу послаба од неа.

9. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    18.507
    има доста парчиња од мама шо си ги носам и ми се посебно драги :)

10. bejbi19

bejbi19 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    24
    Кај мене работава е парчиња од мене кај мама во плакар :D Каде и да оди, прво кај мене отвара во плакар и ми зима ствари, си комбинира и после фино лепо ке си ги стави кај нејзе а јас ке се убијам од барање кај ми се |(

11. meow22

meow22 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    213
    Допаѓања:
    81
    Летово си најдов две ретро кошулки од мајка ми, со убави јакички, малку ги модифицирав и си ги носев. :)

12. praski4e

praski4e Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    987
    Допаѓања:
    1.127
    Да сум носела од мајка ми добро сочувани парчиња што модата пак им се вратила знам дека имав пред неколку години едно капутче кафено до колена мислиш дека само што е извадено од продавница ете така тоа беше подобро сачувано го убив од носење,накит,каиши имав еден фустан со чипка и тој си го носев и чанта една кожна и таа си ја изнаносев :)

13. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    2.893
    Допаѓања:
    11.288
    Па кој кеф ми е кога ке најдам нешто, еден кремаст мантил, кошула темно зелена, сукњи имам многу модифицирано радост најголема :rofl: еве сега најдов една бела кошула со убава јака многу е убав материјалот (ама се двоумам ) сакам јаката да ја украсам со нешто или некој црн материјал да и ставам , а и треба да ја стеснам еве ја што мислите ке ја биде или не ,би ја носеле ли ?

На sanjaeva му/ѝ се допаѓа ова.
  14. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Јас со мајка ми си менувам облека,така да си носам понекогаш нејзини џемперчиња,јакни и сега планирам и едни панталони да и земам. :lol: Бидејќи јас сум послаба,на мајстор на теснење и готово. :P

15. pamelche

pamelche Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2011
    Пораки:
    5.630
    Допаѓања:
    17.433
    Ја би ја носела со џемперче плетено одоздола, да се гледа јаката. :)

На mimiiiii му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.611
    Допаѓања:
    2.457
    Како што се враќа модата добро е да се промеша во плакарот на мама :). Од се што сум зела од нејзе, едно црно сукњиче најмногу ми послужи :)

17. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    има и тоа доста...пошто модата се враќа....

18. Srekichka

Srekichka Истакнат член

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    39
    Има.. Секогаш си пронаоѓам нешто кај нејзе што би можела да си го искористам за шик комбинација :lol:
    Мама ми е модерна, нема што :D
    Исто, знаеме да си купиме некое парче што го носиме и двете односно ни е заедничко :P Сакам да делам, а бидејќи немам сестра тука е мамичка ;)

19. Gossip-girl96

Gossip-girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 април 2012
    Пораки:
    105
    Допаѓања:
    81
    Од мама го имам само нејзиниот фустан за матура и друго ништо, али затоа од баба, да ти штукне памет какви работи :D најубавото плико на цел свет и најубавиот накит, па и фустани кои кога ќе ги преправам самата или ќе ги однесам на шнајдерка се како нови :lol: за жал скоро све испофрлиле, и кога ќе кажат сега „ех имав вакво на времето“ ми иде да се убијам :(

На Anet4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Belieber15

Belieber15 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    88
    Мајка ми има купувано многу работи за неа кога ќе ослабнала :lol: И останале така за forever, необлечени. И си ги присвоив јас сите тие 8) Исто така си собирам и нешто нејзино што си носи, ама поретко тоа :D