Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Пасивни приходи, повеќе извори на приходи

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од KittyAgnes, 9 јули 2021.

1. Puellapulchra

Puellapulchra Истакнат член

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.957
    Инвестициски фондови и хартии од вредност се исто така добар пасивен приход, но не знам искрено како оди кај нас оти немам инвестирано, но во план ми е наскоро да почнам.

Ако имаш капитал да си отвориш свој бизнис, да вработиш други, исто на еден начин ти е пасивен приход.

И злато и сребро. Не се пасивен приход, но цената им расте, метали од вредност се, посебно златото.

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Пазете само кај.
    Прво отварајте ревидирани финансиски извештаи. Да видите као работат.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.957
    Ај пиши ми, сакам да те прашам нешто:)

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    Инвестициски фондови и хартии од вредност се за мене научна фантастика. Јас сум ти old school, штедиш и чуваш под перница и купуваш некретнина.:D Идеи за бизнис? Поима немам што би било профитабилно.

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    shutterstock или слични страници може да ви донесе нешто

6. Puellapulchra

Се зачлени на:
    23 август 2022
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    7.957
    Зошто да не? Јас знам дека ако ги чуваш у кеш или на сметка со тек на време вредноста им се намалува. Ни јас не сум нешо поарна, но во прва прилика си планирам.

Инаку за најпрофитабилен бизнис, пекара покрај школо.:rofl: Се зафркавам. Не би знаела да ти кажам што ти можеш. Сама си знаеш што те влече, што можеш да водиш, кои ти се јаки и слаби страни. Имаш многу идеи. Имаше некаде на фемина и таква тема, за бизнис идеја. Па и цел интернет го имаш на дофат.

Друго, знам у странција можеш да откупиш веќе разработени бизниси, али у мк, не знам како оди. Се уште неам "запливано" у тие води. Но ќе биде наскоро. Можеби ако некој друг знае, да се надоврзе на темава.

На Mumoftwo30 и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  7. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    334
    Совет за поуспешно издавање? Во скоро време треба да се преселиме во зградата која ни се прави и ќе имаме станче па планирам да го издавам.

8. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    40.039
    Ова и јас го гледав, ама излезе дека сите тие што викаат дека прават многу пари таму, лажат.
    Гледав еден дечко направи експеримент и аплоудна 200 слики. И тоа убави беа, од различни места, со и без луѓе. За цела година заработи 16$ :D

На KittyAgnes, Antebellum, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  9. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    Не знам како ти е планот, на кој начин сакаш да го издаваш, дали преку букинг, на студенти или семејство за подолг престој или можда за швалерај (на неколку часа) односно за ,,кратки деловни состаноци".:lol:

Јас го издавам на семејство, на подолг престој. Цената ти е различна во зависност дали е наместен или празен (они да си донесат мебел). Овде треба да пазиш и да се распрашаш како стојат финансиски, односно каде работат. Глупо е знам ама имавме ситуација да ни квакнат во станот паразити кои првите неколку месеци се гребеа за пари од нивните, на крај не плаќаа кирија, заостанати сметки, не можевме да ги тргнеме, па завршивме на суд. Ќе си потпишете и договор обавезно.

За букниг не знам како е, за швалерај е наисплатливо, 1500 ден. од вечер, станот ти е како хотелска соба, пари на рака, менуваш постелнини и крпи, зачистуваш и тоа е тоа. Креветот само може ќе ти го разлабават, се друго нема да користат. :lol: Следното издавање планирам да ми биде за ,,кратки деловни состаноци".

Можеш и на студенти, мада мислам дека тие ти се најзаебана опција. Журки, пијанчења, друштва...

На Antebellum му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Ништо не е лесно. Има случаеви кога кираџии избегале и оставиле сметки кои газдата на станот мора да ги плати. Тоа со фотографиите што го кажа Били, па тој другар му, сигурно со години учел да фотографира, да ги уредува тие фотки, може и да патил курс за да научи, закачил 200 фотки и земал 16 долари. Премала сума, премала, за еден ручек во Скопје и толку, а тие фотки ги правел може цела година. И да водите јутјуб канал, да снимате часови, ако запоставите, ќе ја изгубите публиката ако немате нови работи, а со тоа и парите.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Malesia

Malesia Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    1.555
    Допаѓања:
    2.952
    Кога бев 24 години имав такво фотографирање... уште се продаваат сликите. Јас заработив 1000 денари на еднодневно сликање. А фотографот не знам...

12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Пари у перница фрли ги низ прозор. Ако немаш веќе пари за недвижност или акции, орочи ги у банка да тече камата.

На Tanjamm, Mumoftwo30 и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  13. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    170
    место да ги фрли од прозор, нели е подобро да оди на зимување во шо знам еве Занзибар нпр :smirk:

На Feminka22 и Mumoftwo30 им се допаѓа ова.
  14. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    За банкарство, камати и такви работи сум дрво, ништо не разбирам.

На n.lauda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    170
    па нема многу што да се разбере, отвараш штедна сметка, ставаш средства и собираш камата после х-време. Камата е моментално 3-4% годишно за орочени средства (тие што мора да седат година-две-три за да ја добиеш каматата), за тие од видување е под 1% (тие може да ги земеш кога сакаш т.е. да прекинеш договор за штедење, за нив договор е во месеци, најмн до година)

На FriendOfDorothy му/ѝ се допаѓа ова.
  16. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    Малку е тоа 3-4%. Ако ми се деси Еуростандард банка, на апарати ќе бидам.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Alek90

Alek90 Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2024
    Пораки:
    93
    Допаѓања:
    170
    колку пари имаш ти? до 30к€ ќе ти ги врати Фонд за осигурување на депозити, над тоа е проблем. Еуростандард беше специфичен случај, другите банки (особено големите 4) вријат од пари/заработка, нема да пропаднат

На Alex.T и FriendOfDorothy им се допаѓа ова.
  18. FriendOfDorothy

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    4.660
    Ќе се заинтересирам баш за ова подетално и ќе разгледам. Околу 10 000€ имам. Фала за инфото.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.063
    Допаѓања:
    12.799
    Проверете си, фондот мислам зголеми, лимитот од 30.000 го качи на 50.000 евра.

20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.363
    Pisi lp
    A mozam i ovde.
    Mn e prosto. I davas na bankata pari da gi cuva, ona ustv raboti so niv, dava krediti, isplaka obvrski. I sea u site e razlicna kamatata, a zavisi i od vlogot.
    Na sitni pari poniska kamata ke dobies, da stais 100,000€ odednas ke ti staat pogolema kamata. Sho ti e kamatata? Kamatata ti e toj pasiven prihod. Sho ti nosi dobivka na tvoite oroceni pari.
    I ako stais 100,000€ na X% kamata, taa ako nosi dobivka 10,000€
    Na krajot od godinava ke imas 110,000€
    A ako gi ostais u pernica, ke ostanat 100,000

На Puellapulchra, FriendOfDorothy и Tanjamm им се допаѓа ова.