Zdravo na site, jas sum nova na forumot pa sakav edno prasajne ako moze da mi odgovori nekoj sto imal takvo iskustvo. Deteto e slikano na 26.06 po redovna postapka,vcera otidovme da go zememe so brza postapka ni rekoa deka ne moze bidejki e veke vo proces i ne moze nisto da se napravi.Dali ima nekoj vakov slucaj kako moze da go zemam ? Fala odnapred
Во мај се сликавме, уште не е готов. Да знаев подобро по итна постапка ќе закажев. Штом е во процес мора да се чека. Или ако знаете некој преку врски па да ви среди.
Синко за 1 недела ќе полни 5, ме интересира ако се слика утре за пасош дали важноста ќе е 2 или 5 години? Бидејќи уште нема 5.
На страната на министерство за надворешни пишува дека ќе важи 5 години. Јави се на бројот за закажување, ќе те упатат. https://www.mfa.gov.mk/mk/page/620/kolku-vazhi-patnata-isprava
На 1ви Април ќе патуваме во Италија. Син ми уште го има првиот пасош со важност до средина на Август. Нема да биде проблем нели, да не вадам нов?
Минимум 3 месеци од датумот на напуштање на шенген зоната. Така што таман сте. На ќерка ми и истекува крај на мај, пред некој ден сфатив дека не можам да ја носам нигде со стариов. Среќа нема гужва за сликање сега па одма закажав. Ко да имам читано тука дека грците не прават проблем за правилово? Поминал некој, да знам дали Солун ми е опција?
5 години ќе важи. До наполнети 4 години на детето пасошот важи две години. После 4тата година важи по пет години.
Фала ти. За комшиите, за мене лично сум немала проблем и имам поминато на грчка граница со помалку од 3 месеци пред истек, ништо не искоментираа. За на бугарска ми искоментираа, се извадив на тоа дека одам на лекар па некако попуштија.
Откако ќе наполнат 4 години пасошот важи 5 години. Ние малиот го сликавме дента кога направи 4 години, и пасошот му важи 5 години.
Дали некој патувал со малолетно дете во авион? Јас сум старател, имаме пасош, но дали треба одобрение од таткото?