Според правила треба на секое вадење пасош да се носи извод. Е сеа од друга страна изводот може службеното лице да го земе и по службена должност и тоа значи дека родителите немора да носат. И сега се се сведува на тоа на каков човек ќе налетате. Ако сака може да ви бара, ако сака и може да си заврши работа и да не ни знаете дека требало
Едно глупо прашање, ама стварно немам појма. Дали за подигнување на пасошите, треба да бидат присутни и децата? Прашувам за 2 годишно и 10 месечно бебе.
Ако се двајцата присутни на сликањето, може било кој од родителите. За децата јас отидов. А ако оди на сликање само еден родител со полномошно од другиот, по пасошите треба да оди оној родител кој бил на сликање. На нас ни побараа изводи.
За сликањето знам, бевме, ги сликаа. Не бев сигурна дали треба и нив да ги влечкам за зимање. Фала секако за одговорот.
Кога ги сликавме маж ми праша дали треба да дојдат и децата, вработената рече Не. Не знам зошто бараат извод кога на барањето пишува дека по службена должност го набавуваат.