Исто и јас бев грција и албанија со пасош помалку од еден месец важност и потоа повторно влегов во грција за два дена ќе истечеше пасошот но ме прашаја дали се врќам истиот ден и кажав да
Дали може пред да идтече рокот да се продолжи пасошот за дете во април му истркува на синко па да бидам со време организирана.
Вадел некој скоро прв пасош за бебе, дали бараат присуство на двајцата родители? На сајтот пишува присуство на родител/родителите, па не разбрав баш.
Во саботата бевме за нов пасош на синко. Кажа дечкото дека за 10дена ќе е готов. Го препрашав дали за 10 работни дена или 10 по календар. Кажа дека за 10календарски дена ќе е готов. Дали ќе е како што кажа незнам. Првиот пат по брза постапка го вадевме.
Ние денес бевме за нов пасош..стариот уште важи,ми го вратија одма ама баш се поклопува со датумите кога годинава одиме и мораше нов. Мн професионални, морам да ги пофалам..закажав online , завршивме во терминот ,се како што требаше. Љубезни,го занимаваа синко да гледа право во нив..и ми рекоа за 2 недели новиот да го подигнам.
Пробај и порано, ние скоро вадевме за големиот и јас бев за л.к. кога ја земав л.карта за мене немаше повеќе од 7дена, прапав за пасошот и беше веќе готов ми го дадоа. Евентуално ако сега има повеќе гужва. Инаку закажувајте си онлајн, многу е попрактично бидејќи си бираш термин кога ти одговара
која е важноста на пасошите, пр. колку год ќе важи пасошот ако му извадиме сега на син ми (2 год. е)? знам кога беше бебе одма му извадивме и мислам важноста е 2год.
Исто, две години. До пет години е така, после важи пет години, до 27. После 27 години е со десет години важност.