^Сите што чекаат пасош, не очекувајте смс дека е готов. Најарно сами прашајте/појдете по истекот на 10 раб.дена. Често се случува да се готови и пред истекот на рокот.
Вчера бев да подигнам за малата пасош. ЛУДНИЦА!! Ми рекоа за 10 дена, не за 10 работни туку за 10 календарски. Кога стигам таму, се живо враќаат, не биле готови. Нервен слом, со уплатено за два дена. Кога среќа готов бил. Можеби дека втор пасош и е. Важно со наша дата на сликање се живо вратија, не биле готови.
Vo ponedelnik ke se javam da zakazam za pasos,ke odime vo septemvri na odmor. Ke go napravat? I dali mora mazot da prisustvuva bidejki e na pat nonstop?
Јави се порано зашто ние едвај закажавме има гужва многу. Ќе го направат на малиот за 10 дена му беше готов. На двајцата личните карти ни ги побараа.
Za tri dena mislam ama edvaj zakazav,epten tatko mi gi zamoli inace preku internet nemi davase sloboden termin.
a зошто телефонски да закажувате? Веб странта супер функционира и можете да ги видете сите слободни термини и да си изберете кога ви одговара да одете. https://termin.mvr.gov.mk/Reservation
Ne dobiv odgovor dali mora dvajcata roditeli da prisustvuvaat bidejki mm e nonstop na pat i dokolku samo jas odam,sto dokumenti treba?
Јас колку што знам бараат присуство на двајцата родители за вадење пасош. Двајцата се потпишуваат таму.
Искрено не би знаела да ти кажам. Најубаво да се јавиш да прашаш. Ние втор вадевме сега и за двата двајцата одевме.