Se javiv da prasam i toj mi vika mora dvajcata so polnomosno. I aj sega. Neli samo licni karti treba?
Какво полномошно ако сте двајцата? Пред два месеци вадевме за малото, двајцата бевме, само лични карти треба. Ако оди еден родител, тогаш полномошно, и венчален лист, евентуално само венчален лист. И тоа копија.
Двајцата родители да се присутни со лични карти, а доколку еден од родителите не е во можност да е присутен тогаш се носи полномошно.
Znaci moze samo jas da odam? Zasto toj nepismeniot preku telefon mi kaza dvajcata trebalo. Da ne me vratat mi e
Мислам дека сега се трајни, немаат рок на траење како што беа порано. Имаат од задната страна печат со кој се потврдува тоа. Копија носи, не оригинал. И од детето извод ќе ти треба, копија исто, оти ја задржуваат таму.
Колешка пред 2 недели вадеше сама. Само венчален лист и бараа. Ама не постар од 6 месеци. Така извади.
Закажав електронски за пасош за малата, ама ни излезе нешто и сакам да го сменам терминот. Ќе дозволат ако се јавам телефонски?
Да мора да може, ама којзнае кога ке ви дадат термин. Како успеа електронски? Јас и за пасоши и за возачката не успеав
Majki prviot pasos mu istekuva na mali. Prasanjeto mi e dali i vtoriot koga ke go vadime ke bide samo vazecki 2 god?
Стварно? Не знам зошто ми се увртело во глава дека е после 5. Супер штом така, јас си реков и наредниот на 4 ипол ќе ни трае 2 години...
За колку време ги даваат сега пасошите? На синко кога ќе патуваме ќе биде2ипол месњца пред истек, прашавме на граница рекоа за дете не правеле проблем ама сепак да си бидам мирна. Уште во декември звонев ми Акажаа на 17 ти јануари, а на 26ти патуваме,,,,,
На 27ми ја сликавме, денес го земавме. Може да бил готов и порано некој ден, ни кажаа за 10 календарски дена