Може да излезе за 5 работни дена, а може и не. Зошто не пробаш електронски да си закажеш друг термин порано?
@eli25 пробај електронски да закажеш порано, не мора во мртв, пробај беко, ѓорче и другиве полициски станици може е помала гужва.
А кој датум стои како датум на издавање? Тогаш бил готов. @eli25 ние бевме за пасош за бејби пред некој ден. Прашав дали излегуваТ порано од 2 недели, тој вика може, ама не е правило. Ќе проверам деновиве и ќе ти пишам баш за колку ќе е готов. @eli25 пробував и јас електронски, ама немаше термини. Сплет на околности го имаше овој термин, па си го искористив. Немаше ни беко, ни ѓорче, никаде. https://termin.mvr.gov.mk/ Едит. Колега ми кажа си закажал итно, па кога отишол им рекол на тие, а нееее, јас регуларна посѕапка барав, па така завршил работа
Видиш не ми текна да видам. 30.12 стоитоа значи дека за 3 дена бил готов на 27ми поднесовме барање Не знам зошто не праќаат смс за готов пасош, порано праќаа
Да Така и првиот пасош кога го вадевме чекавме 2 недели, а на него датум 2 дена по поднесено барање Има на овој сајтот и опција за следење готови документи. Не знам дали функционира, ама проверувам. Баш ќе пишам. @eli25 според ова би требало да ти е готов
Ели ете кукла ти го дала линкот, провери си за слободни термини. За правење верувам ги прават веднаш, ама додека го земеш може да потрае.
Ги носат макс 1 ден откако се направени. Така ми кажаа мин пат. Ако е на 30 готов, на 1ви веќе е во мтв.
Пробав електронски да закажам , ама зошто веќе еднаш ми е закажано ми го дава тој термин и ми вика ново барање, кликам на тоа , не сака , најверојатно неможе штом веќе ми е закажано
Ako si zakazala telefonski pred toa, ne mozes elektronski sega za drug datum. Mora da se javis tamu da ti prezakazat ako ima slobodno.
Не може. Ама џабе ќе пробуваш. Нема термини. Јас уште пред нова год роварев. Мислев лабаво е, а тоа ептен гужва.