Ние jа сликавме средина на Февруари ни кажаа пoсле 15 Април. Изгледа нештo се забрзала прoцедурата па да си прашаме пoранo
Најавија дека е можно да стигнат пасоши за недела дена, и дека ќе се подмират сите барања.. Хммм, така одеднаш???
Утре имаме закажано за пасош сликање во беко. Работат или се е стопирано. Звонам на телефонот никој не одговара.
Кај мрт до минатата недела сликаа на заакжано. Не сум слушнала дека има стопирање. Сигурно ќе известеа ако беше поинаку.
Уф, јас бев убедена дека не работат. Денес цел ден звонам, никој не се јавува. Јас треба и мојот пасош да го подигнам, се сликав крај на јануари во беко. Еднаш бев затворено беше. И сега не знам што да правам.
За во мрт сум сигурна зошто познаничка беше четвртокот или петокот. Немало гужва, они сами внатре и тој во кабина. Плус дека со дете полиција веднаш ги пропуштила. Стварно никаде не сум прочитала дека има било каков застој или затворено.
Davaat li pasosi? I polnomosno za patuvanje so eden roditel moze vo socijalnoto da se izvadi ili vo policija?
Некој да вадел скоро пасош за бебе? Ми рекоа 10 работни дена ама не ми е верно да се толку брзи... ? Ме интересира за колку време ви го дале...
Толку е по закон редовна постапка. Ако ме е гужва одма ќе е готов. Нашиот бил готов за 1 ден Го зедовме по 1 недела
Ние лани вадевме, за една недела беше готов, можеби и пред тоа ама ние тогаш го зедовме. Немаше гужва а и редовна постапка е толку.
Толку е, како за нас и за малите исто важи, по брза постапка за 1 ден, по нормална најмногу 10 работни дена.
Фала дечки Добро е мислев да не забегуваат и да каснат штом е така 10 работни дена и се навреме супер
Сестра ми закажала за мали пасош и и рекле во 7.45 (дали наутро или навечер не прашала), е сеа јжона мисли наутро ама не е сиг, а ја па си викам зарем пред 8 почнуваат со работа? Да не знае некој нешто околу ова или да вртам па да видам дали че ги добијам за да ми кажат...