Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. byby.13

byby.13 Истакнат член

Женчиња јас не најдов никакви одговори и прашања во врска со темава ако грешам поправете ме. Е сега може ли некој да ми каже која е процедурата за патолошка како дојдовте до неа со врски или не...што се треба да се приложи како мислење од доктори се оди на комисија ништо ама баш ништо не ми е јасно околу тоа. Поз имајте убав ден

2. kukla21

kukla21 Мама Staff Member

Првите 15 дена матичен гинеколог. После мораш да имаш мислење од специјалист за сериозноста на проблемот. После 2 месеца треба да обезбедиш конзилијарно мислење (потпис од 3 доктори).
    Ако е посериозна дијагноза одма се отвора комисиска патолошка бременост. За тоа треба конзилијарно мислење.

dromka, galapce and byby.13 like this.
  3. byby.13

byby.13 Истакнат член

Значи прво матичниот ми дава 15 дена боледување така после 15 ден треба да одам на комисија со мислењето од гинекологот или митреба мислење ново од специјалист за на комисија за ново продолжување од 15 дена

bronhi likes this.
  4. kukla21

Кога ќе одиш на комисија мора мислење од специјалист. А ти имаш некој проблем?!

dromka and byby.13 like this.
  5. byby.13

byby.13 Истакнат член

Па да имам работам во колонијал каде седнувањето е многу тешка работа постојано сум на нозе бебето ми е многу спуштено долу имам болки во долниот дел на стомакот мн низок притисок отоци на нозете па матичниот ми спомна да одиме со боледување затоа ме интересираше како е целата постпка и дали тешко се продолжува комисиско воледување

6. kukla21

Обавезно земај боледување. Земи специјалистичко мислење и седи дома.

7. byby.13

byby.13 Истакнат член

Да и јас би сакала ама докторот кажа дека е многу тешко да се дојде до боледување за жал се е со врски во нашава државичка па ке видам што ке направам фала

8. kukla21

Ако имаш специјалистичко мислење полесно се зема. Ако си од Скопје, појди во приватниве клиники, специјалист полесно ќе ти пише отколку на клиника. и никако ти да одиш на комисија, ќе пратиш некого!

9. byby.13

byby.13 Истакнат член

Да мила ама мислењата од приватните клиники потешко ги одобрувале не им биле омилени ваш

10. kukla21

Другарка моја цела бременост ја мина со мислења и конзичијарно од ремдика. Не се грижи.

11. byby.13

byby.13 Истакнат член

Епа ке пробам и така па ке видам што ке направам фала ти многу

kukla21 likes this.
  12. kukla21

На клиника освен ако не крвариш, тешко мислење да добиеш. И секако, дебела врска.

dromka likes this.
  13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

па ти уствари и немаш патолошка бременост поарно оди ден ан работа два па 15 дена боледување од гинеколог па пак ден два на раб па пак 15дена од гинекологот твој матичен инаку енма шанси за патолошка се знае што е патолошка бременост сега се затегнати сите закони и нема како порано

Maceto123 likes this.
  14. kukla21

Нема баш патолошка да биде, ама може да продолжува по месец, па пак и така до пораѓај со мислење па после конзилијарно.

11Kikica likes this.
  15. elena.mak

elena.mak Популарен член

Не е така лесно да се прават прекини во работата со боледување! Кога ќе се затвори едното боледување, треба да поминат 30 дена за истиот доктор да издаде повторно боледување. Не е вистина дека тоа не е патолошка бременост, е. Причината е несоодветни услови за работа на трудница. Само што кај нас тоа не се признава, ќе те шутнат од работа и тоа без пардон!

eli25 likes this.
  16. kukla21

Патолошка се отвара од почеток до крај со сериозна дијагноза. Се друго не се смета за патолошка.

17. elena.mak

elena.mak Популарен член

Можеби, ако нешто се сменило од 2013-та. Мене ми отворија патолошка во 28-ма недела, се породив во 40-та. Дванаесет недели ме водеа како патолошка, без да бараат контроли и што ти ја знам, затоа што беше многу комплицирана ситуацијата.

18. Moira

Moira Популарен член

До 15 дена матичен гинеколог, до 30 со мислење од специјалист и на Комисија, над 60 (вкупно дена, рачунајќи од првиот од матичниот) - наместо мислење од специјалист, секој месец ќе мораш на Клиника за конзилијарно мислење. И тоа е Комисија таму, 3ца доктори те прегледуваат и ти се потпишуваат на мислењето кое на крај го доставуваш до Комисијата за патолошка.
    Комисијата на ГАК се состанува само во среда, од 13-14 саат.

dromka, joy1 and kukla21 like this.
  19. kukla21

Ти си била на патолошка. Ова за кое девојчето прашува (освен ако не и пишат некоја страшна дијагноза) нема да биде патолошка. мора да се следи тоа што моира пишала.

20. rajna-vojvoda

rajna-vojvoda Истакнат член

Сега е затегнато затоа што сите што работат во администрација си земаа патолошка порано , онака од ракав , а нас што работиме во приватно може и да не не примат повторно на работа ако одиме на патолошка....и јас сум за да се затегне , не може на секоја шмизла што не и се работи баш да не оди на работа, ама кога навистина треба треба. ако навистина имаш проблем мислам дека не требаат врски.

ALISA0000, Maceto123 and joy1 like this.