Mamicki dali imate info kolku dena pred terminot mozam da otvoram porodilnno i dali pred da pocnam so porodilno mozam da go koristam odmorot od 2019ta . Pozzz
породилно можеш да отвориш 28 дена пред термин и да-одморот можеш да си го искористиш се во договор со фирмата.Јас сум исто на патолошка и имам боледување до 26,07 а терминот ми е 30,08 со фирма се договорив да ги земам сите одмори што ме следуваат за оваа година(околу 1 месец)за да не отворам толку рано породилно за да не се враќам после порано на работа поздрав
и ја знам дека треба да е така-да биде 45 дена пред термин ама мене ни е боледувањето до 26,07 а термин 30,08 измеѓу нема 45 дена поздравче
Баш ми е мило ако го смениле ова. Ептен е глупо така, ќе треба да се вратиш ма работа бебето кога ќе биде 7ми месец. Зар тие ма патолошка заслужуваат помалку време со бебето?
Не уште со е исто. Јас треба да вадам. Ми се паѓа утре, во недела. Е како да ми отворат во недела? Некоја поискусна знае??
Ќе ти отвори матичната без проблем.И мене ми се падна недела ,си стои тамо од комисија кога треба .Не се секирај
Да мила. Ама јас последно одмор имав земено. До 16.05 ми беше од комисијата. Леле затоа не знам како сега
Вака,јас од комисија требаше да отворам 45 дена пред термин.Тоа беше 04.05 , користев одмор од работа и го отворив на 21.05 Нема врска кога ќе отвориш битно да се 28 дена најмалце пред термин.
I mene obicno posledniot den pustaa sega nema sto znaci sega za dva meseci bi trebalo da pustat taka ili sum greska?a kade moze da se javam da ne znae isto nekoj da prasam zosto nemam?