Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    Значи твоите од работа треба Да му пуштат нив во фондот и тие си ги прават документите. Јас се имав јавено кај нив бројот од интерент го најдов фонд за здравствено осигурување. И им велам групата од 25ти во месецот сум. Какви групи девојче??? - - ми вели таа, Тука како што ќе пуштат од работа така исплаќаме, а нема групи.
    Најди го бројот од интерент и јави им се најдобро. Ама утре не работат, празник.. Штета... Среда сега

На Sara.mm му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јули 2017
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    2.468
    На која мамичка ова и е втора патолошка бременост или да е подобро запознаена со законите околу патолошка бременост и за после породилно почнување на работа ??? МОЖИ ДА МИ ПИШИ ВО ПП?? МИ ТРЕБА ЕДНА ИНФОРМАЦИЈА. ФАЛА ОДНАПРЕД

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2015
    Пораки:
    990
    Допаѓања:
    3.063
    Dali ako imas anksioznost se smeta za patoloska bremenost nekoj da mi kaze?

4. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Здраво на сите :)
    ќе треба да вадам конзилијарно мислење за да продолжам патолошка. Може ли некоја која веќе вадела да сподели како оди целиот тој процес, и на ГАК и Чаир и по приватниве. Дали треба сама да барам доктори за да ми потпишат? Има ли термин или се оди и се чека?
    Прва бременост ми е, па да знам по жешково како да се спремам кога ќе одам :D

5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Јас до сега вадев во Ремедика. Таму правев и ивф, па кај истиот доктор залажуваме преглед и му кажувам за конзилијарно. Тој ме прегледува и го прави мислењето. Потоа го праќа за потпис од други лекари, и следниот ден е готово. Се плаќа само прегледот, конзилијарното мислење не.

6. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Здраво феминки да ве прашам за боледувањето веќе сум преку фондот за исплата, а денеска од фирмата пуштиле плата ама многу малку мислам дека се платата ми е 16000 а од фирмата имам само 5888денари...ме интересира колку кратат знам беше 30% треба да ме скратат

7. srekice

srekice Популарен член

Се зачлени на:
    2 ноември 2013
    Пораки:
    4.105
    Допаѓања:
    10.418
    Како иде сега за отварање на боловање? Од како ќе се породиш,?

8. medena147

medena147 Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    1.879
    Колку дена си на боледување зависи,ако веќе имаш 30 дена ти е пресметано само до 30 ден,другите ќе треба фондот да ти ги исплати.

9. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    Повеќе од 30дена сум бев преку комисија и на конзилијарно уште 30дена па потоа ќе отварам породилно..а фондот кога ќе исплаќа треба ли нешто да се носи плус во фондот или самата фирма ги средува тие работи

10. omilenacvena

omilenacvena Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2013
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    14
    Фирмата ти ги плаќа првите 30 дена, после фондот. Обично треба фирмата да ги носи док. ама за посигурно и побрзо некои и сами си ги носат. Одлуката од комисијата, оригинал боледување и копија од трансакциска

11. Frosina374

Frosina374 Активен член

Се зачлени на:
    16 октомври 2018
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    55
    А доколку фирмата ги носела документите од фондот кога треба да исплатат ?

12. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Фала ти многу :) изгледа има разлика во тоа дали се води бременоста таму или не. Се јавив да проверам и покрај прегледот, се плаќа дополнително и за документот.

На Septemvri му/ѝ се допаѓа ова.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2015
    Пораки:
    1.554
    Допаѓања:
    7.128
    Да, доколку не си нивен пациент се плаќа. И тоа не така малку. Јас пред две недели земав конзилијарно од таму, али и мене инвитрото ми е таму правено и таму водам бременост па го платив само прегледот.
    Ако не си нивен пациент, ако само за конзилијарно отидеш, по ценовник мислењето им е 7000 денари :?:
    Јави се телефонски за да не одиш по жешково на ГАК и види што ќе ти кажат. Ако си од помал град исто исконтактирај доктори од државните болници. Прашај ја матичната што ќе се советува.

14. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    404
    Толку ми кажаа, да. Ќе чекам понеделник за да се консултирам со матичната дали да одам во ГАК или Чаир. Спремна сум да чекам :)

15. Nnena95

Nnena95 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Mamicki aj malku help 23ta nedela imam 6 meseci za da mozam da ostanam na patoloska ili ne

16. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    На патолошка можеш да останеш било кога, никој не може да знае кога ке му се јави потреба од тоа.

17. Nnena95

Nnena95 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Da ama mi spomnaa deka treba da imam minimum 6meseci rabotni od bremenosta... Malku mi e nejasno oti sega imam bolovanje od 15dena od specijalist i posle pak treba da zemam mislenje od specijalist i da odam so preporaka od ginekolog na komisija...

18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Се зачлени на:
    12 декември 2018
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    9.843
    Штом имаш направено 6 месеци стаж, и тие 15 дена од матичен се бројат, ти следува патолошка.

19. Nnena95

Nnena95 Активен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2019
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    27
    Fala mnogu

20. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2018
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    1.337
    На ГАК конзилијарно има секоја среда, втора смена. Ти треба упут од матичен, или со термин преку мој термин или приоритетен. Во ходникот лево од шалтерот за наплата, скроз на крај во чело. Те прегледува еден доктор и после ќе почекаш 5-10 мин за резултати.

На ☁сон☁ му/ѝ се допаѓа ова.