Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

Значи твоите од работа треба Да му пуштат нив во фондот и тие си ги прават документите. Јас се имав јавено кај нив бројот од интерент го најдов фонд за здравствено осигурување. И им велам групата од 25ти во месецот сум. Какви групи девојче??? - - ми вели таа, Тука како што ќе пуштат од работа така исплаќаме, а нема групи.
    Најди го бројот од интерент и јави им се најдобро. Ама утре не работат, празник.. Штета... Среда сега

Sara.mm likes this.
  2. Makedonka007

Makedonka007 Популарен член

На која мамичка ова и е втора патолошка бременост или да е подобро запознаена со законите околу патолошка бременост и за после породилно почнување на работа ??? МОЖИ ДА МИ ПИШИ ВО ПП?? МИ ТРЕБА ЕДНА ИНФОРМАЦИЈА. ФАЛА ОДНАПРЕД

3. LUCI 99

LUCI 99 Популарен член

Dali ako imas anksioznost se smeta za patoloska bremenost nekoj da mi kaze?

4. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Здраво на сите :)
    ќе треба да вадам конзилијарно мислење за да продолжам патолошка. Може ли некоја која веќе вадела да сподели како оди целиот тој процес, и на ГАК и Чаир и по приватниве. Дали треба сама да барам доктори за да ми потпишат? Има ли термин или се оди и се чека?
    Прва бременост ми е, па да знам по жешково како да се спремам кога ќе одам :D

5. Septemvri

Septemvri Популарен член

Јас до сега вадев во Ремедика. Таму правев и ивф, па кај истиот доктор залажуваме преглед и му кажувам за конзилијарно. Тој ме прегледува и го прави мислењето. Потоа го праќа за потпис од други лекари, и следниот ден е готово. Се плаќа само прегледот, конзилијарното мислење не.

6. Frosina374

Frosina374 Активен член

Здраво феминки да ве прашам за боледувањето веќе сум преку фондот за исплата, а денеска од фирмата пуштиле плата ама многу малку мислам дека се платата ми е 16000 а од фирмата имам само 5888денари...ме интересира колку кратат знам беше 30% треба да ме скратат

7. srekice

srekice Популарен член

Како иде сега за отварање на боловање? Од како ќе се породиш,?

8. medena147

medena147 Популарен член

Колку дена си на боледување зависи,ако веќе имаш 30 дена ти е пресметано само до 30 ден,другите ќе треба фондот да ти ги исплати.

9. Frosina374

Frosina374 Активен член

Повеќе од 30дена сум бев преку комисија и на конзилијарно уште 30дена па потоа ќе отварам породилно..а фондот кога ќе исплаќа треба ли нешто да се носи плус во фондот или самата фирма ги средува тие работи

10. omilenacvena

omilenacvena Истакнат член

Фирмата ти ги плаќа првите 30 дена, после фондот. Обично треба фирмата да ги носи док. ама за посигурно и побрзо некои и сами си ги носат. Одлуката од комисијата, оригинал боледување и копија од трансакциска

11. Frosina374

Frosina374 Активен член

А доколку фирмата ги носела документите од фондот кога треба да исплатат ?

12. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Фала ти многу :) изгледа има разлика во тоа дали се води бременоста таму или не. Се јавив да проверам и покрај прегледот, се плаќа дополнително и за документот.

Septemvri likes this.
  13. bela.m

bela.m Популарен член

Да, доколку не си нивен пациент се плаќа. И тоа не така малку. Јас пред две недели земав конзилијарно од таму, али и мене инвитрото ми е таму правено и таму водам бременост па го платив само прегледот.
    Ако не си нивен пациент, ако само за конзилијарно отидеш, по ценовник мислењето им е 7000 денари :?:
    Јави се телефонски за да не одиш по жешково на ГАК и види што ќе ти кажат. Ако си од помал град исто исконтактирај доктори од државните болници. Прашај ја матичната што ќе се советува.

14. ☁сон☁

☁сон☁ Истакнат член

Толку ми кажаа, да. Ќе чекам понеделник за да се консултирам со матичната дали да одам во ГАК или Чаир. Спремна сум да чекам :)

15. Nnena95

Nnena95 Активен член

Mamicki aj malku help 23ta nedela imam 6 meseci za da mozam da ostanam na patoloska ili ne

16. Septemvri

Septemvri Популарен член

На патолошка можеш да останеш било кога, никој не може да знае кога ке му се јави потреба од тоа.

17. Nnena95

Nnena95 Активен член

Da ama mi spomnaa deka treba da imam minimum 6meseci rabotni od bremenosta... Malku mi e nejasno oti sega imam bolovanje od 15dena od specijalist i posle pak treba da zemam mislenje od specijalist i da odam so preporaka od ginekolog na komisija...

18. Septemvri

Septemvri Популарен член

Штом имаш направено 6 месеци стаж, и тие 15 дена од матичен се бројат, ти следува патолошка.

19. Nnena95

Nnena95 Активен член

Fala mnogu

20. tetoviranta

tetoviranta Популарен член

На ГАК конзилијарно има секоја среда, втора смена. Ти треба упут од матичен, или со термин преку мој термин или приоритетен. Во ходникот лево од шалтерот за наплата, скроз на крај во чело. Те прегледува еден доктор и после ќе почекаш 5-10 мин за резултати.

☁сон☁ likes this.