i koga odam na komisija za patoloska bremenost malku ova me zbunuva nemozam najidealno da svatam i koga prvat nosam dokumenti vo fond utre sp mislenjeto od specijalist da odam vo bukurest taka na komisija maticnata treba nesto da pisi do 30 dena se smeta od prviot den koga pisala maticnata so tie 15 dena od pocetok taka
Ќе одиш кај матичната да ти даде предлог за боледување, мислењето од специјалист ти треба само за матичен. На комисија не. Јави се само во Букурешт да ти кажат според презимето која смена е комисијата. По можност прати друг
Девојки наредна недела ми истекуваат 30 дена од комисиското боледување и на извештајот од комисија ми пишува со контрола. Тоа значи за продолжување пак ми треба мислење од еден специјалист, а не конзилијарно?
Зависи колку ти пишува на конзилијарното ако ти пишува 60 дена може само од специјалист ако не мораш пак конзилијарно
Исто е и кај мене јас ке одам само со мислење од специјалист така ми кажа матичната па после 30дена на конзилијарно.
Луна штом не пишува не треба. Мене во петокот ми напишале контрола со конзилијарно. Претходно пишуваше мислам со препорака.
По се изгледа два пати по 30 дена се со препорака, а потоа со конзилијарно. Јас нема да стигнам до конзилијарното како што гледам. После ова користам одмори, па ке си отворам породилно.
kako gi broite denovite so sabota i nedela ili na komisiskiot izvestaj pisuva do koga si i koj den treba prodolzuvanje
Се извинувам едно прашање дали патолошка бременост се води после еден миссед абортус зголемено количество на шеќер во крвта со пред останување на бремена 6 месечна терапија со метформин и хормонално нарушување. Мислам дека докторкава ми рече дека за сигурност можи да ми стави инекции за да не се испуштам и дека постои варијанта да ме подврзи ама кај мене не испадна сам плодот туку беше мртов во мене.. МИСЛЕЊЕ?