Здраво. Дали може некој да ми каже кое е работното време на комисијата во букурешт, односно од колку часот почнуваат да работат? Поздрав
Работат во 2 смени, зависно на која буква ти почнува презимето таа смена треба да се оди. Јави се во букурешт прашај денот кога треба да одите која смена е твојата буква.
Здраво на сите! Јас дојдов на крај на патолошкото боледување, но сега веројатно ќе го земам стариот одмор пред да отворам породилно отсуство. Ме интересира дали можеби треба комисијата во Букурешт да биде известена дека ќе користам одмор пред породилното? Дали има некоја процедура околу тоа? Поздрав
Mozebi ne e za vo ovaa tema prashanjeto no neznam kade da go postavam.Na boleduvanje bev mesec i 10tina den (cel dekemvri) denes mi prefrlile plata koja ispagja deka e 50%.Jas nislam deka treba da e poveke,neznam ne mi e voopshto jasno zashto vaka.Znae li nekoja poupatena da mi kaze,da mi pomogne? Inaku bremena sum so in vitro i pred nova god.mi se javija od finansii zasto sum bila so razlicni shifri na boleduvanjata ke sum zemela pomalku od plata,ok ama do volku ne mi e jasno
Матичната треба да знае како оди ова, исто и фирмата. И јас сакам така да направам за да не ми пропадне стариот одмор.
Ако може мало појаснување јас треба да носам документи за комисиско боледување ама мислев дека можам било кога во текот на денот . Што значи тоа со буквите? Ако можеш да ми појасниш ☺ фала
@monka_bonbonka ако можеш да ми пишеш и на кој број се добива инфо за буквата и дали секој ден има можност да се оди или има одреден ден за секоја буква не ми е баш јасно.
023062521 на овој број врти и прашај. Значи секој ден работат, но мора да ја следиш буквата, зависно која смена е. На една недела се менуваат. Јави се ти прашај само денот кога планираш да одиш која смена е буквата, ништо комплицирано од секогаш така функционираат.
Дали има некој друг начин на бројов никој не се јавува вртам два саати , или ако знае некој за у четврток како е ве молам да пише..
Ако бараат од презиме буквата е С за черврток...иначе вртам и на другиот број ама незнам што е проблемот не ги добивам ☺
Во сметководство поима немаат, а тука мислам дека брзо ќе најдам одговор Зедов боледување од општ матичен 15 дена. Е сега по истекот на овие 15 дена, се зема боледување од матичен гинеколог или од специјалист? Па потоа се оди на комисија или како оди постапката??? Дали да одам со патолошка или ?
Ако сакаш да поднесеш за патолошка треба прво матичниот гинеколог да ти отвори боледување кое е 15 дена, пред да истечат тие 15 дена ќе те прати и на ГАК за мислење и потоа на истекот од 15те дена со извештајот од ГАК и извештај од матичниот гинеколог одиш на комисија за продолжување. Јас сум моментално на 15дневно болед од матичен гинек и имам од ГАК мислење за боледување утре треба да ги однесам на комисија па да видам што ќе кажат за понатаму. Толку знам се надевам ти помогнав. А ова што имаш од општ матичен мислам дека би требало да е 7 дена ако не се лажам.
@monka_bonbonka извини уште едно прашање дали комисијата се изјаснува истиот ден кога одиш или се чека пошто мене ми истекува болед од матичен гин истиот ден кога поднесувам на комисија...така ме упати матичната
Фала ти многу. Инаку Општ матичен ми даде 2 пати по 7 дена. И ми истекува наредната недела. и не знам што да правам понатака, дали да земам од специјалист или да земам од матичен гинеколог па на патолошка. Не знам кај да прашам. Во 9ти влегувам на крај на февруари и имам доста денови да спојам до тогаш.