Да така и треба. истиот момент се изјаснува и ви го дава мислењето. Само претпазливо ти не треба да се појавиш, некој друг во твое име, маж, мајка... било кој со твоја здравствена книшка.
Жени до 16.01 ми е боледување од комисија со тоа што после треба да се јавам со конзилијарно мислење.Денес викам ај еден ден порано ќе го пратам маж ми по што и тој беше слободен.Кога сега ми се јавува матичната го згрешила предлогот го вратиле да се преправи , косата во вис ми се крена си викам замисли да го пратев утре и да е згрешено а утре е последен рок ...некои луѓе толку време да работат и основни работи да грешат неможам да разберам, затоа проверувајте си ги предлозите од матичните.Незнам само дали има начин ако ти е последен ден дали ако има грешка може да се отиде следниот ден за не дај Боже си прашувам п што се се случува?
Од матичен гинеколог 15 дена па потоа од специјалист од болница плус од матичен. Јави се кај матичниот би требало да ти објасни се.
А што конкретно згрешила прашувам за да не не снајде утре истото на што да пазиме кај матичната утре треба предлогот да ми го даде нешто околу дијагноза дата или сл?
Па и тие од комисија не сакале да му објаснат му рекле запишавме на предлогот матичните си знаат и гледам доле шифрата ја заокружиле сигурно е тоа грешка а во еднипт ќош пишале со кратеници кој ќе им разбере.Госликнав и го пратив на сестрата вика да шифрата сум ја згрешила кај мене стои Z35 а требало да стои О20.0. Така ми кажа.
Аха..да така е треба да стои 020 така нешто на тоа од гак ми е 020...ок фала ти што сподели да обрнеме внимание ☺
Бев денес повторно со сменета шифра О20 и пак ми продолжиле 1 месец а на конзилијарното пишуваше од 17.01.20 до 17.03.20, и му кажале на маж ми дека следниот пат да се наведе термин на породување, последна менструација кога ми била.Не разбирам зошто сега им е ова или само си бараат некои дополнителни работи само за да не дадат.Зарем секој месец ќе се оди со конзилијарно ?Ако има некој со поголемо искуство нека пише .
За жал нема никогаш да ти дадат 3 месеци и мене 2 пати по ред ми пишува во извештајот од конзилијарното 3 месеци а комисијата 1 месец одобрува. Тоа е, така функционира, се распрашував и јас по пријатели, џабе на сите така. И јас сум со O.20 шифра и плус уште една за инвитро и близнаци.
Секој месец се оди на конзилијарно, а термин ти барале сигурно зошто мора да знаат до кога ти е,они даваат патолошка до 34та недела и според закон 45 дена пред термин треба да си отвориш породилно..
Абе само нешто изведуваат значи гледаат дека и јас сум со ифв, претходно со спонтан, пишано на комзилијарно што како и само малтретирање да ни прават.Неможам да ги разберам ама тоа е подобро толку од него ништо.
Анн многу ти благодарам за објаснувањето, истото можат и тие да кажат за што како човек некогаш прв пат се сретнува со некои работи , јас неможам да сфатам зошто им е тешко да објаснат, ама тоа е кој има мака ќе трча.
Zenski da ve prasham dokolku boleduvanjeto e zavrsheno i ne se odi za prodolzuvanje(na primer samo od spec.ili so konziliarno),koga povtorno moze da se otvori novo?
Fala za odgovorot.Da po 1mesec ke moze so hifra 0.20.Ke odam na rabota nedela dena,pa se nadevam ke najde dr.Ivanovski nekoja shifra so koja bi mozela i pred istek na toj mesec da zemam boleduvanje.Mozebi so shifrata za bliznaci ke moze,zagrizena sum mnogu ☹
Здраво. Сакам да ве прашам една информација на паталошка бременост сум и од овој месец сум на трошок на фондот. Колку чекавте за прв пат да ви исплати фондот? Поздрав
Prvuot mesec ti isplatija li 90% preku firma? Sega od vtoriot li ti se smeta patoloska 70% preku fond?