Патолошка бременост

Discussion in 'Бременост' started by byby.13, Jun 6, 2015.

1. MinnieM

MinnieM Популарен член

Дали ви префрлија на сите пари за јануари? :^)

2. VanillaSky1

VanillaSky1 Истакнат член

Мене конечно вчера ми префрлија.

3. emekreme

emekreme Истакнат член

Девојки дали има некоја од вас што сеуште нема земено плата за декември од фондот? Фирмата има исплатено петокот пред н.година, секогаш се редовни и секогаш платата ни е пред 1ви во месецот.
    И дали постои начин на интернет да се провери да не има некој проблем што каснат или мора во фондот да одам?

4. lovely12

lovely12 Популарен член

Нема врска плаќањето...они носат документи за тебе и барање мислам пополнуваат, прашај дали однеле

5. emekreme

emekreme Истакнат член

Odneseno e, taka mi kazaa

6. Thallia

Thallia Популарен член

Пробај прво контактирај ги телефонски и кажи им ја ситуацијата, по матичен број можат да проверат што се случува и до каде е твојот предмет.
    http://www.fzo.org.mk/default.asp?ItemID=054372BB6AEC7749B113D4DF1230D274

emekreme likes this.
  7. IvanaAni

IvanaAni Истакнат член

Мој совет ти е директно да одиш и сама да си ги средиш работите. Јас во четвртокот дури добив за декември, откако на работа ми направија хаос со документите. Лично бев и предметите на кои не е направена корекција се фрлени во кутија , ако не завршев работа исплата немаше да има. Не знам како е ситуацијата кај тебе.... Сега цел процес ми е врзан и со исплата на јануари. Во ист ден регулирав за декември и поднесов за јануари, ама немав исплата за два месеца. Се надевам неделава, па ќе видиме. Се надевам ти помогнав :)

8. emekreme

emekreme Истакнат член

Обавезно ке одам сабајле првин до фондот да видам дали има некој проблем и дали е до мојата фирма или е до фзо. Плата и за февруари земаа на работа а јас сеуште чекам за декември. Срамота е кај имаме по 4-500 евра трошоци за лекарства, прегледи, кредити месечно па и некој да те зафркава за свои пари.

Thallia, Martka and IvanaAni like this.
  9. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Дали некој има инфо буквата С во петок која смена е во Румунска комисијата.

10. emekreme

emekreme Истакнат член

Screenshot_20200309-133607_Contacts.jpg

mamaorhidea likes this.
  11. male4ka6

male4ka6 Истакнат член

Женски некоја да е упатена во следново:
    на патолошка сум до утре 12.03. Од петок 13.03 ќе користам преостанати денови од одмор до 01.04, што значи од 02.04 би отвприла породилно. Терминот ми е на 26.04. Е сега ако се случи да се породам пред термин дали ќе ми следува породилно. Бидејќи некои ми кажуваат дека најмалку 28дена пред пораѓај треба да биде отворено породилното за да ми следува исплата :sweat: Малку сум во дилема, а матичнава не е баш сигурна (facepalm)

12. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Породилното можеш да го отвориш и дента кога ќе се породиш, моја пријателка така направи, во договор со фирмата. Беше на одмор пред да се породи. Со лесно :)

male4ka6 likes this.
  13. maaitka

maaitka Популарен член

Јас бев на патолошка цело време требаше на 10.12 да отворам породилно, земав одмор од работа до 31.12. А породилното го отворив на 01.01 се породив на 13.01 а терминот ми беше 21.01 значи пред термин. Немав никакви проблеми за исплата ми пуштија за јануари. Мене матичната ме советуваше да земам одмор за да не ми се скрати породилното :) Така да не се секирај искористи одмор :*

GolemaMala and male4ka6 like this.
  14. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

На боледување сум од почетокот на фебруар. Строго мирување поради крварење. Минатата бременост беше слично, ама не мирував, и имав спонтан. Сега веќе крварењето престана. Дали ќе можам да си го продолжам боледувањето и после ова? Добив комисиско до крајот на март. Вие што сте на патолошка, може да споделите искуство зошто и како ви го продолжија боледувањето? Фала :)

15. male4ka6

male4ka6 Истакнат член

Ти благодарам :l:

maaitka likes this.
  16. male4ka6

male4ka6 Истакнат член

Имам неколку познанички што после спонтан без никаков проблем им продолжуваат комисиски. Треба само да наведе матичниот кога те праќа на специјалист. Со лесно :inlove:

GolemaMala likes this.
  17. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Знае ли некој од колку до колку се смените во румунска..никој не се јавува на телефоните а итно ми е

18. male4ka6

male4ka6 Истакнат член

колку што знам 2ра смена се до 18ч :nod:

mamaorhidea likes this.
  19. Thallia

Thallia Популарен член

Во оваа тема ти одговарам бидејќи мислам дека е посоодветна, да не ја полниме Труднички со вакви проблеми кога си има тема :)
    Те чекав да пишеш како помина, баш ми е жал,не знам што им се случува |( Јас денес извадив потврда за бременост од матичен и веднаш ја испратив по маил на работа, бидејќи до вчера мене ми заврши боледувањето. Денес во фонд во мојот град буквално празно, два-тројца едвај беа на работа и никој абер нема, ни знае да даде одговор на тоа што прашав. Само еден се најде "од мајка роден" додека безнадежно дремев во ходник не знаејќи што понатаму случајно да застане и да го види решението па ми посочи дека различна дијагноза ми пишале, после 22ра недела требало шифра 0.470 така да, имајте на ум кога ќе стигнете до таму да не ви се случи моево. Зедов нови извештаи па ќе поднесам приговор до второстепена, иако не се сигурни дали во вторник воопшто ќе има.
    Нека ни е со среќа :)(fingers)

20. Babyiscomming

Babyiscomming Истакнат член

Женски, на 17ти ми завршува боледувањето со препорака да отворам породилно отсуство. Дали можам од 18ти да земам боледување од матичен бидејќи немам останато стар одмор за користење?