Ima li tuka nekoja feminka koja e na patolosko boleduvanje a vrabotena vo obrazovanie? Ucilishte ili gradinka?
Девојки, оние што сте на патолошка со 0.20 дијагноза. За колку време ви префрлаат пари од фондот? Секој месец, редовно или како? И за колку време од носењето на извештајот во фондот од страна на работодавецот во принцип исплаќаат?
Здраво девојки. Дали знае некоја од вас дали може од кога ќе ти заврши конзилијарното, пред да го отвориш боледувањето да земеш уште една недела од општиот матичен ( знам дека гинекологот неможе да ти даде боледување) и потоа да го отвориш трудничкото боледување ???
Зависи кога ти се поднесени документите. Мене од работа ме мафтаа цел месец дека се однесени, но се јавував секој втор ден во фонд да проверувам и им кажав дека знам дека лажат. така за дек ми исплатија во фев. а сега се поажурни Најубаво во фонд јави се да не има некој проблем штом нема уште исплата.
Се зависи од тоа кога твојата фирма ќе ги достави документите во фонд, ама секако две три недели им требаат од достава до исплата. Мене досега од 23ти до 25ти во месецот ми било исплаќано.
Dali ima informacii okolu plakjanjeto na patolosko boleduvanje j porodilno boleduvanje? Dali ke trpi docnenje ili promeni poradi vonrednata sostojba zemajki vo predvid deka sme na tovar na fondot? Da ne digam panika, samo glasno razmisluvam. Dali moze i pokraj toa shto e odobreno boleduvanje na komisija za 30 dena da se prekine boleduvanjeto i da se tegne na rabota ili mora da se ispocituva do kraj?
Ако си на патолошка бременост, баш во овој момент апсолутно не е добро да го прекинеш боледувањето и да тргнеш на работа, нели бремени жени се ослободени баш поради целата оваа ситуација да не се изложени на ризик. За исплата се надеваме нема да доцни, породилното си го исплаќаат редовно, се надевам исто ќе биде и со тоа за нас кои сме на патолошка.
Sekako nema fizicki da trgnam na rabota. Online casovi drzime. Razlkkata e pak sum doma samo ili 100% plata ili 70% patoloska
Јас продолжував, извештајот од специјалист и комисиското кога ги однесоа кај матичната за да изготви предлог им рекле дека сега сите док. се испраќаат по мејл и им дадоа листа со контакти за инфо до каде е (на броевите никој не се јавува...) Инаку мене боледувањето ми беше до 19.03 а док беа испратени уште на 17.03 и вчера кога се слушнав со сестрата уште немаше одговор од фзо...Ќе видиме од понеделник дали ќе има.