Патолошка бременост

Дискусија во 'Бременост' започната од byby.13, 6 јуни 2015.

1. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.084
    Допаѓања:
    119.222
    Во Плодност требаше да одам, ми откажаа термин заради ситуацијата.
    И немам ново специјалистичко мислење.

2. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Зависи боледувањето од кој до кој датум ти е, ако фали и еден ден во март кој ке се покрие дури со априлската плата ке си чекаш како мене бааги за исплата, мене секое боледување ми завршуваше со претпоследниот ден од месецот и долго чекав за исплата.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Ќе пише матичен. Не верувам дека прават проблем со оглед на тоа што се редуцирани прегледите низ државните клиники.

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. GolemaMala

GolemaMala Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2020
    Пораки:
    495
    Допаѓања:
    788
    Еве го моето искуство со боледувањето. Мене ми истече претходното пред неколку дена. Пред да истече, матичниот ми рече да му ги однесам документите од тоа претходно боледување. Тој ги испратил по меил, и ми се јави да ми каже дека ми е продолжено. Утре треба да го земам и да го носам во фирмата.

На Baby kengurce mk и Thallia им се допаѓа ова.
  5. monoirjune

monoirjune Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    96
    Здраво на сите. Моето боледување беше до 03.04, пратив документи по e-mail кај матичната и уште немам одговор. За колку време на вас ви одговорија?

6. KiviOdMaldivi

KiviOdMaldivi Истакнат член

Се зачлени на:
    18 април 2018
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    217
    Кај мене за 6 дена имаше одговор

7. elka 14

elka 14 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 март 2020
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    3
    isto i kaj mene za 5 rabotni dena imase odgovor javi se kaj maticniot prasaj dali ima odgovor

8. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.503
    Моето барање беше пуштено на 6ти а одговор стигна на 8ми

9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Моето барање е пуштено на 9ти, сега се слушнав со матичната сеуште нема одговор, но ми вика да не се секирам ќе ми одобреле дека конзилијарното ми важи до 15.05. А инаку малце сум нестрплива пошто утре ми истекува боледувањето. Не се фер што не се подобро организирани во вакви ситуации.

10. monoirjune

monoirjune Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2017
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    96
    Денес ми стигнало боледувањето до 04.05 ми важи. Овие од кај матичната изгледа го пуштиле покасно затоа дури сега стигна.

11. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Девојки ние што сме на патолошка, мене ми заврши и сега користам денови од одмор. Дали треба и првиот дел од 2020 да го искористиме поради превентивните мерки па да отвориме трудничко или по стариот одмор да отворам веднаш трудничко?

12. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    2.871
    Допаѓања:
    10.838
    Може да ми објасните попросто како одат овие работи,навистина шпанско село ми се:whew::rofl:
    Од специјалист добивам совет и препорака боледување заради предходна историја,е сега во вторник го носам извештајот на матичен и он ми го отвара боледувањето на 15 дена? Па после 15 дена треба да одам повторно на специјалист за нов извештај за да го пратат на комисија?
    Јас не одам кај матичен затоа незнам што да му кажам за да ми отвори патолошка.?

13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    За првите 15дена мора матичен гинеколог да ти отвори боледување, после тој ти пишува упат до специјалист и ти продолжува, тие документи заедно со ехо и лабораториски наод (крвна слика и урина) ги доставуваш до комисија. Првите 60 дена доволно е само извештај од специјалист за продолжување, после тоа мора да имаш и конзилијарно мислење од три специјалисти. Значи отприлика на месец дена е истата процедура. Пред истекот на боледувањето треба да ти се спремни новите документи за поднедување.
    Ова во "нормални" услови :D

На Happyinlove му/ѝ се допаѓа ова.
  14. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Дали некој знае да ми потврди дали после искористено патолошко боледување може да се користи одмор пред да се отвори породилно..не ми е јасно да не има некој проблем бидејќи го добив последното патолошко и ми пишува да се отвори породилно боледување после истекот..на пример истекува на 10.05 и од 11.05 да се отвори породилно а до краен термин имам уште месец ипол после тоа.

15. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Mene maticnata mi rece mora da se otvori 45 dena porano moeto na 16.05istekuva morala da otvori na 17.05 taka pisuva i kaj mene na izvestaj od Bukurest

На mamaorhidea му/ѝ се допаѓа ова.
  16. mamaorhidea

mamaorhidea Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    374
    Допаѓања:
    416
    Баш без врска ако е така многу рано треба да отвориме породилно..јас имам стар одмор па се понадевав да го искористам

17. eliii89

eliii89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2015
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    634
    Мене ова ми го кажа матичната сепак прашај мене така минрече требало да биде незнам ни јас порано е многу да

18. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Може да користиш одмор, зошто да не? Секако и со новите мерки треба да се искористи минатогодишниот одмор до крај на мај па ако имаш зошто да ти пропаднат деновите? Јас сум со план да искористам и лански и прв дел од 2020, нема потреба да се отвори породилното толку рано, ни се скратува од времето кое треба да го минеме со бебето

На emekreme, mamaorhidea, IvanaAni и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.740
    Слободно користи одмор. Користевме неколку членки. Никој проблем нема да ти прави.

На eliii89 и mamaorhidea им се допаѓа ова.
  20. emekreme

emekreme Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2011
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    209
    Мене ми рекоа да си земам одмор, и сега баш одмор користам. Боледувањето ми беше до 30.03

На mamaorhidea и eliii89 им се допаѓа ова.