И кај мене нема...јас се јавив ми рекоа во петокот го сработивме...ама оделе на одмори и затоа има закаснување и секој на посебна дата добива, така ми кажаа
Јас се јавив денес кај нас во мојот град во фонд, ми кажаа одобрени ми се документите од Ск и до 30.04 било ставено за исплата. Овие денови да ги очекувам парите.
На 24.04 имам извадено конзилијарно од 3ца лекари,со важност од 60 дена,комисијата ми одобрила само до 11.05 Дали пак со истото конзилијарно ке може,има ли некој ваков случај,зошто толку малку одобруваат
Dali moze da mi kazete koi dokumenti se nosat vo fond? Prvpat treba da nosam dokumenti vo fond za isplata na patoloska za mesec april i ne znam dali osven odobrenoto komisisko boleduvanje i kopija od transakciska treba i nekoj dokument od firma?
Има едно барање на сајтот на фзо. Може да го испринташ. Ти треба ИСР образец (боледувањето матичен што го дава) и копија со трансакциска (да знаат каде да те исплатат). Комисиско никогаш не им давав. Секогаш ми бараа ама на барањето што се поднесува јасно пишува кои документи требаат и вишок не им давав ништо.
I na mene 2 pati po 3 nedeli mi go prodolzuvaat so istoto konzilijarno. Samo maticniot ke isprati povtorno dokumenti po mail i ke ti prodolzat Jas nosam samo komisisko i od maticen izvestaj za privremena sprecenost za eden mesec. Treba uate nesto ama tie go popolnuvaat.
Здраво девојки, дали има некоја како мене да чека повеќе од две недели да добие одговор пд комисија за продолжување на боледувањето? Искористив 15 дена пд матичен гинеколог, тој ги испрати по маил документите во комисија за продолжување и сеуште чекам одговор. Малце паника ме фаќа
Две недели е многу за одговор,обично 5-6 дена најмногу ср чека Нека се јави или прати маил твојата матична
Јас уште немам. Ќе си чекам до кај 30ти. Денес се јавив на неколку места. Еден ми рече само 7 700 ќе ми пуштеле, сосем друг датум ми спомна, не тој датум за кој ми се дадени документите. За други 19 денови. Ништо не ми е јасно, никој не знае да објасни. Ќе си чекам.
Прв пат треба да носам документи во фонд.Денес пушти плата фирмата за тековниот месец за април.Дали треба веднаш да ги доставам док. или треба да чекам после 1ви
Не е битно кога ќе ги однесеш, подобро е порано за да ти стигне навреме исплатата, ако задоцниш со носењето, ќе доцнат и тие со обработката и ќе доцни исплатата на сметка, или ќе те остават за нареден месец (два месеци наеднаш исплата).