Mi stigna resenie za boleduvanje. Pisuva samo iznos po raboten cas. Mislev ke pisuva celosen iznos kolku ke se isplakja. Po moi laicki presmetki mi izleguva dosta visoka suma. Okolu 85% . Nekako ne mi se veruva oti neli 70% treba da e nadomestokot. Ako ne e premnogu licno za spodeluvanje javno, kolku vi bil iznosot za raboten cas vo resenieto, a kolku vi isplakjale od fond?
Еве јас за саат време ќе одам до банкомат Синојќа маж ми после работа го пратив да провери ,во 23часот. Немаше Ајде нека има денес, зашто јас веќе изгубив надеж
Јас 3 пати веќе проверив на сметка од сабајле, и мене почна надежта да ме напушта... Останавме на товар на мажите
Нема ни кај мене, утре планирам да се јавам и да се бунам Рекоа до 30ти ќе има исплата а денес 04.05 и нема сеуште. Глупости. За март ги нема, а стигна времето за април да треба да се пуштаат.
Јас разбирам и криза и се. Ама бар да кажат дека ќе каснат. А не вака. Одобрено е, чекајте. Претераа. Утре и јас ќе ѕвонам, бар да кажат што е работата. Среќа што уште сега сум на терет на фондот. После ќе терам со потврдата.
Нема ни кај мене Јас почнав да се сомневам дека има проблем со документите, се јавив, но ми рекоа дека се е во ред. Пишав на меил во фзо на тој info@fzo.org.mk, ми вратија дека исплата се врши редовно, следете си сметка... Ама конкретни одговори добив.... Катастрофа! На пензионерите се истрчаа да им исплатат, а месецот непоминат, ние два месеци на воздух можеме
Isto cekam za mart. Prva isplata e ama sepak ne e vo red. Eden kup davacki imame za lekarstva i pregledi. Boleduvanjata treba prvi da gi isplakjaat poradi terapijata koja e potrebna da se nabavi. Nemamm nisto protiv penzionerite i penziite ama podolgo od 30 deena ne im trae mesecot za razlika od nas koi primanja nemame i po 2 meseci. Mozebi treba da ja iskoristime situacijava i da reagirame preku mediumi. Pari za se ima samo za bremenite nema.
Ima za mart Proverete si smetkite. Ako moze nekoj da mi pomogne. Vo resenieto mi stoi deka treba da mi se isplati 120 denari po raboten cas. Sumata koja mi e isplatena izleguva pomala od presmetkata. Kako da e isplateno 84 denari po raboten cas. Mnozev po 170rabotni casa vo prosek. Kaj site vas e isto ili kaj mene ima utka?